Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

Csütörtöktől közlekedési konferencia Szegeden

Szeged - Csütörtökön kezdődik a kilencedik nemzetközi közlekedési konferencia a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál. Az előadások – két napon át – három, egymással összefüggő területtel foglalkoznak: a közlekedésszervezéssel, a területfejlesztéssel és az önkormányzatisággal.
A kilencedik nemzetközi, hagyományosan novemberre szervezett közlekedési konferenciát – amely pénteken ér véget – idén is a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint annak Euro Info Központja szervezi a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara támogatásával. A közlekedésszervezéssel, területfejlesztéssel, önkormányzatisággal foglalkozó előadások a három terület legfontosabb kérdéseire szeretnének rávilágítani, s bemutatni az uniós és a hazai szabályozás közös és eltérő pontjait.

Az előadók – tájékoztatta lapunkat Szeri István, a kamara elnöke – arról számolnak be a hallgatóságnak, hogy az önkormányzatoknak milyen típusú feladatokat kell megoldaniuk a területfejlesztésben és a közlekedésszervezésben. Ezért tartja a megnyitó előadást Ujhelyi István, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium államtitkára. Ehhez szorosan kapcsolódik az önkormányzatok szövetsége elnökének, Gémesi Györgynek a mondandója a települések ellátási felelősségéről és finanszírozási lehetőségeiről.

A mintegy kétszáz fős, az ország minden tájáról és a határokon túlról is érkező hallgatóság, a közlekedési szakemberek megtudhatják, milyen szabályozás várható 2008-ban: az előadó Dabóczi Kálmán, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium főosztályvezetője. Pénteken Nagy Sándor, Szeged alpolgármestere tart tájékoztatót a város helyi tömegközlekedésének fejlesztési irányairól 2010-ig. Szeri István Önkormányzati lehetőségek a magyar közforgalmú közlekedés ellátási mechanizmusában címmel tart előadást. A konferencián megemlékeznek arról is, hogy huszonöt éves a magánfuvarozás Magyarországon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Médiahack: az álhíreket mindig leleplezik, ugye?

Ildikó megtette kötelességét, Ildikó mehet: Győzike vásárhelyi barátnője, csak azzal, hogy úgy tett,… Tovább olvasom