Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 1°C Még több cikk.

Csütörtöktől: szóbeli érettségik

Minden érettségiző életében elérkezik az igazság (fél)pillanata: még a szóbeli kezdete előtt megnézheti írásbeli dolgozatának szaktanári értékelését.
Minden érettségiző életében elérkezik az igazság (fél)pillanata: még a szóbeli kezdete előtt megnézheti írásbeli dolgozatának szaktanári értékelését. Az Oktatási Hivatal Országos Közoktatási Értékelési és Vizsgaközpont dél-alföldi munkatársától azt is megtudtuk, a régióban ötezer vizsgadolgozatot javítottak ki a szaktanárok. Ezeket most az érettségizők is ellenőrizhetik. Az OH OKÉV honlapján mind a 756 vizsgaanyag megtekinthető. Ha a maturáló úgy találja, hogy az elbírálás nem a javítási-értékelési útmutató szerint történt, észrevételt tehet a javítással kapcsolatban.

– A középszinten érettségizők nálunk hétfőtől naponta 8–16 óra között, osztályonkénti csoportokban nézhetik meg dolgozatuk javítását – magyarázta Gál Béla, a szegedi Radnóti gimnázium igazgatója. Eddig egy diák se látott fellebbezésre okot, bár a Radnótiban – a testnevelést és a latint leszámítva – minden érettségi tárgyból rendeztek írásbeli vizsgát. A tanárok tapasztalata szerint az idei írásbeli feladatok alkalmasak a mezőny „széthúzására". Emelt szintű érettségi szóbeli vizsga rendezésére csak biológiából kapott fölkérést a Radnóti.

Az emelt szintű szóbeli vizsgák csütörtökön kezdődnek és 13-áig tartanak. A középszintű szóbeli vizsgák időszaka: június 18–29.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Víztorony tér áll és egyelőre vár

Szeged legrégebbi lakótelepe, Tarján, két részből áll. A Budapesti körúttól a töltésig tartó északi… Tovább olvasom