Délmagyar logó

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -3°C | 10°C Még több cikk.

Cura visszatér Szegedre a Toscában

Szeged - Egy évvel nagy sikerű Otello-előadásai után most Cavaradossiként tér vissza a Szegedi Nemzeti Színházba José Cura. A világsztár tenorista a címszerepet éneklő Sümegi Eszter partnereként április 28-án és 30-án lép fel a Toscában.
José Cura hamarosan újra Szegeden énekel: az argentin sztártenor egy év múltán, április végén tér vissza a nagyszínházba, ahol tavaly Otellóként aratott telt ház előtt, vastapsos, tomboló sikert.

– Ebben az évadban a Toscában tenoristaként Wendler Attila és Adam Diegel is fellépett már, a címszerepben pedig Boross Csillát és Rálik Szilviát láthatta a közönség. Pál Tamás vezényletével valamennyi előadásunk óriási siker volt. Nem egy nézőről tudok, aki mindegyik párosítást megnézte. Angyal Mária rendezése mára klasszikussá érett, évtizedek óta futó produkció, elsősorban nem a színpadi megjelenítés újdonsága, hanem a nagyformátumú énekesegyéniségek teszik a közönség számára ilyen vonzóvá. Ennek a stratégiának a jegyében most a szokásosnál is nagyobb eseményre készülünk: José Cura lép majd fel Cavaradossi szerepében. A világsztár tenorista már tavaly, amikor Otellóként bemutatkozott nálunk, elmondta, hogy milyen kedves város számára Szeged. Már akkor terveket szövögettünk vele kapcsolatban. Ebben az évadban Otello-produkciónkkal a Magyar Állami Operaházban vendégszerepelt volna, ám végül ez az előadás egyeztetési problémák miatt meghiúsult, illetve későbbre halasztották. Április végén így szabad időpontok maradtak José Cura naptárában, most ezt használtuk ki. Április 25-én még a bécsi Staatsoperben énekli Cavaradossit, 28-án és 30-án pedig már a mi Toscánkba áll be a nagyszínházban. A partnere egy olyan, számára is inspiráló kitűnő énekesnő, aki önmagában is érdekessé tehetné az előadásokat a szegedi közönségnek: Sümegi Eszter – mondja Gyüdi Sándor színidirektor.

José Cura tavaly áprilisban otello szerepében a nagyszínház színpadán. Fotó:  Miskolczi Róbert
José Cura tavaly áprilisban otello szerepében a nagyszínház színpadán.
Fotó: Miskolczi Róbert

A nemzetközi operaéletben is magasan jegyzett Sümegi Esztert, az Operaház vezető szopránját a szegedi közönségnek sem kell bemutatni: a kilencvenes években A végzet hatalma Leonoráját énekelte a nagyszínházban, 2003-ban pedig Aidaként győzte meg a publikumot a Dóm téren.

Sümegi Eszter Aidaként a Dóm téren.
Sümegi Eszter Aidaként a Dóm téren.

Kedvezőbb árak

A Szegedi Nemzeti Színház főigazgatója úgy fogalmazott: José Cura gázsija ugyan nem publikus, de annyit elárulhat, hogy sokkal kedvezőbb szerződést kötöttek, mint tavaly. (A tenorista honoráriumáról hivatalosan tavaly sem nyilatkozott senki, de információink szerint akkor összesen százezer eurót kapott a próbákért és a két Otello-előadásért.) Gyüdi Sándor szerint a két Tosca-előadás úgy is „eltartja majd önmagát", hogy a jegyárak kedvezőbbek a tavalyiaknál. Míg az Otellóra az elmúlt évben 9900-tól 19 ezer 900 forintig kínálták a belépőket, az áprilisi Toscára 14 ezerbe kerül majd a legdrágább, 6500-ba a legolcsóbb jegy. Tavaly néhány nap alatt elkapkodták a belépőket, a színháziak azt remélik, most sem lesz másként.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Angyalok fél áron – akinek tetszik...

Szeged - Minden angyal fél áron – olvasható az egyik szegedi virágbolt kirakatában. Kiderült,… Tovább olvasom