Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

Dani kajakos vagy űrhajós lesz

Tegnapi Szín 5-ös fotózásunkra Szegeden 178, Mórahalmon 90 kitűnő kisdiák érkezett. Móritz Dánielt Szegeden kaptuk lencsevégre. Negyedikig kitűnően tanult, és kiválóan húz a kajakjával is.
Danit édesanyja kísérte el a szegedi fotózásra. Fotó: Karnok Csaba
– Marci, a bátyám hét végén jön haza, apa továbbképzésre utazott, anya tanár, ezért neki kicsit hosszabb a nyári szünete – mutatta be a családját Móritz Dani. A vagány mosolyú kislegény most megy ötödikbe, eddig végig színötös tanuló volt a szegedi Juhász Gyula gyakorló általános iskolában. És nemcsak az iskolában húz, remekül teljesít a sportban is. Tanév végén biciklivel mentek iskolába, mesélte az édesanya, Agócs Ágnes. Azóta, amióta begyakorolták az utat, Dani egyedül jár, Ágnes pedig a munkahelye felé teker, a Weöres Sándor-iskolába. A fiú igazi terepe mégis a kajak.

– Akkor kezdtem evezni, amikor két éve felfújható csónakot hoztak az unokatestvéremék a tengerre. Azóta kajakozom a Démász vízisport-egyesületében – terelte el a szót a tanulásról Dani. Még csak a kisebbek közé jár, de rögvest hozzáteszi, rengeteget szeretne fejlődni, mert kicsit lassú. Nem csoda: a fiatalember mindössze huszonhat kilót nyom. Ennek ellenére rendkívül szívós. A hét végén Tatára készül. Kétnapos indiánjátékokat szerveznek, ahol ezer métert fut, kétezret kajakozik, szlalomban evez, és még kislabdát is célba dob.

Nyereménysorsolás és pótfotózás

Szín 5-ös játékunk nyereményeit július 6-án, jövő héten csütörtökön délután 4 órakor sorsoljuk ki közjegyző jelenlétében lapunk Kölcsey utcai ügyfélszolgálati irodája előtt, a mediterrán teraszon. A fődíj négyszemélyes utazás a Párizs melletti Eurodisneybe. A második helyezett egy mountain bike-ot, a harmadik egy Thomson MP3-lejátszót kap ajándékba. A negyedik, ötödik és hatodik helyen kisorsolt tanulók 15 ezer forint értékű Printker vásárlási utalványt nyernek.
A sok jelentkező miatt Szegeden pótfotózást tartunk. Július 4-én az ifjúsági házba várunk mindenkit, aki még nevezni akar a játékra.

– Szeretek enni, de le is dolgozom. Hízni pedig ugyanolyan nehéz, mint fogyni – mosolyodik el. – Egész nyáron edzem, és nem unom meg, mert nagyon szeretem. Jó a társaság, a minap edzés után fürödtünk is a Tiszában. Az egyik példaképem az edzőm, Juhász Péter, akit Juhinak szólítunk. Az ő edzője biztat engem, hogy ne essek kétségbe, mert Juhi is ilyen kicsi volt, mint én. Ő nagyra nőtt, egészen az ifibajnokságig vitte. Keményen edzek, de ötödikben keményen kell majd tanulni is. Ha el akarom érni a céljaimat, ahhoz jó eredmény kell. Hogy mik azok? Szívesen lennék kajakos, mint a másik példaképem, Janics Natasa. Ő nemcsak gyorsan, hanem szépen is evez. Emellett nagyon jó fej, mert hazatérve az amerikai edzőtáborból, hozott nekünk, gyerekeknek csokit. Szurkolok érte az augusztusi világbajnokságon, mint a szegedi fiúknak, Joób Mártonnak és Vajda Attilának. Attila sérülése miatt az indulása is kérdéses, de nagyon küzd, szorítok neki.

Dani másik nagy vágya, hogy űrhajós, űrkutató lehessen, vagy régész. A szkíták korából már most is ismeri a harci eszközöket. Íjával célba lő otthon, a kertben. Színötös bizonyítványáért kérhetett valamit ajándékba, és ő tegezt, vagyis tartótokot álmodott a nyílvesszőihez.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Júliustól drágulnak a gyógyszerek

Július elsejétől változnak a gyógyszerárak – többségében emelkednek. Akad olyan fogamzásgátló,… Tovább olvasom