Délmagyar logó

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 24°C Még több cikk.

Dani talpa bánta a traktorhúzást

Baks – Erős embert és erős asszonyt is választottak a baksi falunapokon. A traktorhúzás mellett melltartót is dobtak a versenyzők.
Dani talpa bánta a traktorhúzást. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)
Zeneileg egyfajta időutazáson vehetett részt, aki kilátogatott a hétvégén az immár nagykorúnak számító XVIII. Baksi Falunapokra: a hangszórókból a 90-es évek közepének vurstlihangulatát idéző muzsika szólt a versenyekkel is gazdagított eseményen. A szombat délelőttöt a Jézus Szíve Római Katolikus Templomban töltötték a baksiak, másfél órás szentmisén ünnepelték a templom harmadik évfordulóját.

Dani talpa bánta a traktorhúzást. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)

Délután megválasztották a „falu bikáját", a település legerősebb emberét, valamint a falu legerősebb asszonyát. Traktorhúzással, majd a meghirdetett gumicsizmadobás helyett, melltartóhajítással döntötték el, ki a legerősebb férfi Bakson. – Kifúrjuk, és nyakláncra kötjük – mondta a verseny előtt egy kilencéves forma fiú 9 milliméteres pisztollyal a kezében a rendőrség fegyverbemutatóján. Az egyenruhások közben megkérték: ne fogja a többiekre a fegyvert.

Az erőmustrára a falu apraja-nagyja összegyűlt a művelődési ház mögötti Május 1. utcában. A tikkasztó hőségben 8-an jelentkeztek a versenyre, amelyen egy 1300 kilogrammos kerti kistraktort kellett elhúzni.

– Húzzad, Tomi, majd a majorba viszünk neked sört – biztatták barátai Kacsinta Tamást. – Hallottam, hogy most engedtétek ki a kéziféket – válaszolta a kötelet megfeszítő fiatalember. A jó erőben lévő Tamást az alig 50 kilós Misike követte. A fiú a jókedvű tömeg biztatására sem tudta 9 méternél messzebbre húzni a mezőgazdasági gépet. Dani mezítláb indult, közel 45 méterig jutott a traktorral, de alig várta, hogy lejöhessen az aszfaltról. Véres talpát mutogatta a barátainak. A traktorhúzást melltartódobás követte, ahol Misike remekelt: több mint 9 méterre hajította a csomóba kötött extra nagy fehérneműt. Az abszolút győztes, egyben a falu legerősebb embere Kacsinta Tamás lett.

Dani talpa bánta a traktorhúzást. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)

– Beneveztek a sodrófadobó versenyre – mondta a 17 éves Siska Cintia. A nagyszüleinél nyaraló lány nem tudta megsaccolni, milyen messzire tudja majd hajítani a sodrófát. A verseny után kiderült: Cinta erősebb, mint gondolta, megnyerte a lányoknak hirdetett számot.

– Soha ilyen összefogást nem tapasztaltunk eddig – mondta Búza Zsolt. Baks polgármestere szerint jól sikerült a kétnapos falunap, amelyben a helyi vállalkozók és civilek is aktívan részt vettek. – Négy hónapja úgy tűnt, anyagi okok miatt elmarad az ünnepség. Mégis sikerült összehoznunk – büszkélkedett a településvezető. Baks vendégül látta a vajdasági Tiszakálmánfalva 71 fős delegációját, a falunapon fellépett a svédországi Góta Lejon fúvószenekar és mazsorettcsoport, valamint a lett Orgenietis néptánccsoport is. Este Kis Grófó szórakoztatta a helyieket, tűzijáték zárta a XVIII. Baksi Falunapot.

Olvasóink írták

  • 1. Nagyonbéna 2013. július 28. 18:08
    „Ez nagyon jó! Melltartó dobálás. Remélem a verseny előtt gyűjtötték be a közönségtől, mert amúgy jó nagy marhaság. :-)
    Talán legközelebb bugyiszagolgató versenyt is rendezhetnének.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Anna-napi búcsú Algyőn

Anna-napi búcsút tartottak a hétvégén Algyőn. Tovább olvasom