Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

Decibelek, ültetések és a bevállalós férfiak

Szeged - Tuningautósok találkoztak szombaton az Algyői úti gokartpályán. Üvöltöttek a motorok, dübörögtek a hangszórók, és kiderült, a mega megállós Simon Tamás Szeged legnagyobb hamburgere mellett a város egyik legjobb hifijével is büszkélkedhet.
Az autó-limbóversenyre érkeztünk az Algyői úton lévő gokartpályára, ahol szombaton rendezték meg a IV. Sun City Tuning Nightot. A lényeg, hogy az autó átférjen az egyre alacsonyabbra tett léc alatt. Egy háromajtós öreg Honda Civic tulajdonosa egyszerűen kiengedte a levegőt a kerekekből, hogy így néhány centit nyerjen. A Honda a felnijén gurult.

Farkas Ferenc, a gokartpálya tulajdonosa, aki a helyszínt biztosította, elmondta, volt, hogy a hegesztőtrafót kérték kölcsön, cementeszsákot tettek az autóba, hogy néhány centivel alacsonyabb legyen. Az is előfordult, hogy több mint tízen zsúfolódtak be egy kocsiba.

Az ír rendszámú Toyota MR2-es tulajdonosának nem volt szüksége ilyen trükkökre. A kétüléses roadster akadály nélkül gördült át a 118 centiméter magasra tett léc alatt. A fiatal sofőr motorbőgetéssel ünnepelte a győzelmet.

A rendezvény szervezője, Hatvani Szabolcs elmondta, korábban is rendszeresen találkoztak a tuningautósok, csak egy jó helyre volt szükségük, amit aztán az Algyői úton találtak meg. Szombaton több mint kétszáz autós gyűlt össze a gokartpálya környékén. Sokan érkeztek Romániából és Szerbiából.

Decibelek, ültetések és a bevállalós férfiak. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

A szervező kedvence is egy Romániából érkezett autó, egy Deawoo Matiz volt. – A szolid, de mégis feltűnő, gyakran szappantartónak csúfolt autó eredeti stílusához képest óriási a változás – magyarázta Hatvani Szabolcs, míg körbejártuk a kisautót. A BBS felnik mellett bőrbelsőt, díszléceket, speciális fényezést kapott az autó, és le is ültették. Szabolcs szerint csak a csillámos fényezés annyiba kerülhetett, mint a Matiz alapára. A végső átalakítás költsége az autó eredeti árának három-négyszerese lehetett.

A tuningtalálkozón a legszebb tíz autó mellett külön kategóriákban is eredményt hirdettek. Volt többek között motortér-, csomagtér-, ültetés- és airride-verseny, de decibelekben is mérték a leghangosabb hifit és kipufogót.

Kiderült, a Mega Megálló tulajdonosa, Simon Tamás nemcsak Szeged legnagyobb hamburgerével, de leghangosabb hifijével is büszkélkedhet. A fiatalember a falatozó logójával díszített Renault Twingóval érkezett, amelynek csomagterét teljesen elfoglalta egy hatalmas hangszóró. Haladó kategóriában az első helyet hozta el. A fekete Twingóban lévő hangtechnika Tamás szerint háromszorosa a kocsi értékének.

Nincs autós találkozó szexi autómosás nélkül. Idén a szervezők valami újat szerettek volna mutatni, ezért négy bevállalós férfi adta elő a műsort. A habos, nedves női idomok helyett ebben az évben kocka- és sörhasakban gyönyörködhettek a látogatók.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kothencz egészségházakat tervez

Szegeden 2-3 körzetenként lenne ilyen. A szolgáltatás ára nem "ütné agyon az emberek pénztárcáját". Tovább olvasom