Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 22°C Még több cikk.

Defibrillátorra gyűjtenek az önkéntes tűzoltók

Balástya - A településen nincs még életmentő készülék.

Defibrillátorra gyűjt a Balástyai Önkéntes Tűzoltó Egyesület. A településen nincs még életmentő készülék, és annak ellenére, hogy a kisteleki mentőállomás közel van, úgy érzik, nem árt, ha azonnal elérhető lesz egy félautomata berendezés.

– 460 ezer forintot nyertünk pályázaton az Emberi Erőforrások Minisztériumától erre a célra, a berendezés ára azonban 863 ezer 600 forint – mondta Virágh István, az egyesület elnöke, aki gyűjtést hirdetett a hiányzó összeg előteremtésére. Elmondta, azért fontos a tűzoltóknak, hogy legyen Balástyán defibrillátor, mert ők azok, akik a rendezvényeken jelen vannak, és a balesetekhez is riasztják őket.

– Eddig még csak egy olyan esetünk volt, amikor szükség volt erre a berendezésre, de azt gondolom, ha tíz év alatt csak egyetlen ember életét menti meg, már megéri.

Az adományokat az egyesület 57400152-10002429-es számlaszámára várják. A közleménybe be kell írni: AED. De van lehetőség csekkes befizetésre is: nyomtatványt Boldizsár Ferenctől, Virágh Istvántól és a Gombos szódástól is be lehet szerezni. Ha összegyűlik a pénz, és meg tudják vásárolni a defibrillátort, a gyártó cég azt is vállalta, hogy 20 főt kiképez a gép használatára.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

38 szír utazott a kisteherautó rakterében

50 csoportban 1324 illegális bevándorlóval – köztük 249 gyermekkel – intézkedtek a rendőrök a polgárőrökkel együttműködve Csongrád megye déli részén. Tovább olvasom