Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Dékánokat és elnököt választanak

A Szegedi Tudományegyetemen belüli legnagyobb egység, a Szent-Györgyi Albert Orvos- és Gyógyszerésztudományi Centrum átalakulás előtt áll. Márciusban új centrumelnököt választanak, miközben tavasszal az orvosi, illetve a gyógyszerész kar dékáni, illetve nyáron az egészségügyi főiskolai kar főigazgatói posztjára benyújtott pályázatokról döntenek.
A szegedi universitas hétezer dolgozójával és harmincezer hallgatójával a térség legnagyobb munkáltatója. Az intézmény legtestesebb egysége a pillanatnyilag két kar szövetségéből álló Szent- Györgyi Albert Orvos- és Gyógyszerésztudományi Centrum. Súlyát érzékelteteti, ha jelezzük: csak az orvoskart körülbelül 3800 dolgozó működteti. A felsőoktatási törvény hatására, illetve az egyetemen belüli folyamatok eredményeként jelentős átalakulás előtt áll a centrum. Csak példaként említjük, hogy új egységgé válhat a fogorvosi kar, s a szövetséghez csatlakozhat a nyáron vezetőválasztásra készülő egészségügyi kar. Ezért nem csoda, hogy a szegedi egyetemen várakozással néznek a centrumon belüli választás-sorozatra.

Az Oktatási Közlöny január 27-i számában jelent meg a pályázati felhívás az SZTE Szent-Györgyi Albert Orvos- és Gyógyszerésztudományi Centrum elnöki (egyben az ÁOK Klinikai Központ vezetői), valamint az általános orvostudományi, illetve a gyógyszerésztudományi kar dékáni posztjára. A pályázatokat február 27-éig lehetett benyújtani. A hároméves vezetői megbízások 2006. július 1-jén kezdődnek.
A centrumelnöki posztra hárman nyújtották be pályázatukat: dr. Mikó Tivadar, a Patológiai Intézet igazgatója, tanszékvezető egyetemi tanár; dr. Pál Attila, a szülészeti és nőgyógyászati klinika igazgatója, tanszékvezető egyetemi tanár; valamint dr. Thurzó László, az onkoterápiás klinika igazgatója, tanszékvezető egyetemi tanár. Az orvoskar dékáni tisztjére a jelenlegi dékán, dr. Benedek György, az Élettani Intézet tanszékvezető egyetemi tanára jelentkezett.

A gyógyszerészkaron ketten pályáztak: dr. Fülöp Ferenc, a Gyógyszerkémiai Intézet tanszékvezető egyetemi tanára, illetve dr. Hódi Klára, a Gyógyszertechnológiai Intézet egyetemi tanára. Az orvoskari dékánt választó tanács március 14-én ülésezik, a centrumelnök személyéről a hónap végén, várhatóan március 29-én döntenek, a gyógyszerészek új dékánját április 11-én választja meg a kari tanács.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Keserű pirula az ajándék

Az általános gyakorlatot követve a gyógyszertárak között is megindult a harc a vevőkért. A kamara… Tovább olvasom