Délmagyar logó

2017. 09. 20. szerda - Friderika 10°C | 19°C Még több cikk.

Dékány Imre a SZAB régi-új elnöke

Szeged - Tisztújítást tartott csütörtökön a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Szegedi Területi Bizottsága. A régió 27 akadémikusa, a 14 szakbizottság elnöke, valamint a régió három megyéjének tudósképviselői a 2011–2014. évi akadémiai ciklusra elnököt, alelnököket választottak.
A 2008-ban kezdődő, most záruló időszakban Dékány Imre, az MTA rendes tagja, a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Orvosvegytani Intézet professzora vezette az MTA regionális feladatokat ellátó Szegedi Akadémiai Bizottságát (SZAB). Megbízatását meghosszabbította a SZAB tisztújító közgyűlése. Alelnök maradt Vécsei László, az MTA rendes tagja, az akadémia orvostudományi osztályának elnöke, az SZTE Neurológiai Klinikájának vezetője, tanszékvezető egyetemi tanár, orvoskari dékán. Megválasztották alelnöknek Párducz Árpádot, az MTA Szegedi Biológiai Kutatóközpont Biofizikai Intézete professzorát. A SZAB elnökségében változatlanul Pál József egyetemi tanár, az SZTE rektorhelyettese képviseli az egyetemi doktorokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mesterházy Attila Szegeden: cudar idők jönnek

A kilépéssel a szocialista párt erősebb lesz – fogalmazott Mesterházy Attila, az MSZP elnöke csütörtöki sajtótájékozatóján Szegeden. Tovább olvasom