Délmagyar logó

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -4°C | 3°C Még több cikk.

Délutáni kényszerszieszta

Délutáni pihenőt tartottak a Dugonics téri cukrászda, gyógyszertár, fodrászat és turisztikai információs iroda alkalmazottai a nagy melegben. Sziesztájukról nem önkényesen döntöttek: több mint egyórás áramszünet volt a környéken.
Fotó: Schmidt Andrea
Bosszankodhattak, akik hétfőn délután három és négy óra között úgy döntöttek, megisznak egy finom kávét a Dugonics téri Z. Nagy cukrászdában. Italukhoz nem juthattak hozzá. Azok is lógó orral távoztak, akik a Tourinform-irodában akartak színházjegyet venni, vagy a patikában szerették volna kiváltani gyógyszerüket. Kiszolgálni őket sem tudták. A férfifodrászatban másfél órásra is elnyúlhatott egy egyszerű gépi hajvágás. Az alkalmazottak nyugodtan dőltek hátra székükben, hiszen már jól tudták: csak a szokásos áramszünet köszöntött rájuk.

– Az utóbbi két hétben háromszor is világítás nélkül maradtunk, de ennyi ideig még soha nem tartott – mondta Mihály Illés, a Szeged és Térsége Turisztikai Szolgáltató Kht. vezetője. Az irodában az áramszünet miatt leállt a légkondicionáló, és lefagytak a számítógépek. – Rendelkezünk szünetmentes kapcsolóval, de a tartalék áramforrás mindössze negyed óráig bírja. Szégyen, hogy a belvárosban hétköznap délután ennyi ideig ne legyen áram – adott hangot elégedetlenségének az igazgató.
A Dugonics patikának a bosszúságon kívül bevételkiesést is jelentett az egyórás pauza. Kára keletkezett a Z. Nagy cukrászdának is: a fagylalt és a süti a nagy melegben összeesett, a sütőkben készülő cukrásztermékeket ki kellett dobni.

– Szerencsére pont törzsvendégeket nyírtunk, akik nem morogtak a szokatlanul hosszúra nyúlt hajvágás miatt. Mindenesetre nagyon kellemetlen, hogy rövid időn belül már többször előfordult áramkimaradás – mondta Bencéné Kószó Katalin férfifodrász.

Vágnak a Szent István tér építői
– A Bocskai utcától egészen a Nagyáruházig húzódik az a kábelvezeték, amelyen tizenhárom trafó működik. A Szent István tér felújításán dolgozó munkások az utóbbi másfél hétben háromszor is átvágták ezt a vezetéket. Ezért borult sötétségbe a Dugonics tér is – mondta Kecse-Nagy Sándor. A Démász szóvivője szerint a tér átépítésének befejezéséig bármikor lehet hasonló méretű áramkimaradásra számítani. – Egy kicsit nagyobb odafigyeléssel ezt el lehetne kerülni – mondta a szóvivő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyáron kritikus a vérellátás

Napok óta kevesebb a rendelkezésre álló vérkészlet a szegedi regionális központban, mint amennyi a… Tovább olvasom