Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Depardieu Nagyabony és Majland között - galériával

Színes, jóleső és utalásokat szóró előadás a Háry János. Bodrogi Gyula, Király Levente betölti a színpadot. Depardieu tényleg ért minket.
Bordrogi Gyulát, Gérard Depardieu-t és Király Leventét fogadta legnagyobb tapssal a közönség a Szegedi Szabadtéri Játékok péntek esti Háry János előadása után. Az előadást végig érezhetően szerette a péntek esti közönség.

Béres Attila rendező Háry Jánosa valóban olyan előadás, ami megemeli egy kicsit az embert történeteivel. Benne volt az, ahogyan közösen, jólesően hisszük magunkról, hogy nagy tetteket viszünk végbe. És benne volt az is, hogy ez mégsem pontosan így van, de az előadás iróniája kíméletes, megértő – és nagyon szükséges.

Óriási siker a Háry János. Fotó: Schmidt Andrea (képgaléria)

Az előadás díszletei, jelmezei, koreográfiája telis-tele van jelzésekkel, és a játékból is lépten-nyomon kikacsintanak ránk az előadók.

A várva várt Depardieu nem okozott csalódást a színpadon. Jelenléte van, humora átjön a francia nyelven keresztül is, és remekül ért hozzá, hogy kapcsolatot teremtsen a közönséggel. Az is látszott, hogy kiválóan olvasta az előadást, és értette a darabról, már-már rólunk, magyarokról, hogy hol van a kényes határ nagyotmondás és felemelő képzelet, Nagyabony és Majland között.

Pontosabban, inkább Nagyabony és Nagyabony között.

Óriási siker a Háry János. Fotó: Schmidt Andrea (képgaléria)hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kisétáltak a több száz kilós széffel

Filmbe illő megoldásokkal fosztották ki az egyik szegedi élelmiszer-ipari vállalkozás irodáját. Tovább olvasom