Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Derítse fel a bűntényeket a Könyvtári éjszakán

Szeged - Az SZTE Klebelsberg Könyvtár kilencedik alkalommal rendezi meg nagy sikerű programját, amely a bűntények felderítésével, az elkövetés és elkövető lélektani okainak vizsgálatával és a tettes megtalálásának rögös útjával foglalkozik.
Immár 9. alkalommal rendezik meg az SZTE Klebelsberg Könyvtár nagy sikerű programjaát, a Könyvtári éjszakát. Témája ezúttal általában a szórakoztató irodalom, néhol szépirodalommá nemesülő tematikus műfaja, amely a bűntények felderítésével, elkövetésük mindenféle módozatainak bemutatásával, illetve az elkövetés és elkövető lélektani indítóokainak vizsgálatával, meg persze a tettes megtalálásának elmés és rögös útjával foglalkozik.

A teljes méretért kattintson a képre>>
A teljes méretért kattintson a képre>>

Programok között lesznek rendőrségi bemutatók, izgalmas előadások és kiállítások, filmmontázs a 100 éves krimikből, valódi nyomozás és helyszínelés, és meg lehet kóstolni Hannah Swensen süteményeit. Újra lesz színielőadás, "Kösd be magad!" és ki lehet szabadulni a könyvtár saját szabadulószobájából, a Mazurka Zárkából, de lesz az épület minden zegét-zugát bejáró játékos nyomozás is. Ismét jönnek veterán autók és motorok a Magyar Autóklub jóvoltából, idén természetesen a bűnüldöző szervek járművei vonulnak majd fel. A rendezvény beharangozásaként krimiíró pályázatot hirdettünk, aminek nyerteseit az este során hirdetjük majd ki. A beérkezett legjobb pályaműveket a Szegedi Nemzeti Színház művészei olvassák fel.

További részletek a honlapon illetve a Facebookon.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Középiskolások hete kezdődik az IKh-ban

Hivatalosan ma délután 3-kor az Ifjúsági Házban nyílik meg a Kö7 – Középiskolások Hete, amit a D2 Ifjúsági Fejlesztő- és Médiaközpontjának koordinál. Tovább olvasom