Délmagyar logó

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 11°C | 21°C Még több cikk.

Dervarics a Szent-Györgyi Albert Rotary Klub soros elnöke

A szegedi Szent-Györgyi Albert Rotary Klub elnöke június óta Dervarics Attila, az EdF Hungária vezető tanácsadója. A tisztséget egy éven keresztül Lakatos Jenő, a Főszer Electric Zrt. vezérigazgatója töltötte be, s a klub hagyományai szerint Dervarics Attila megbízatása is tizenkét hónapra szól.
Mint ahogy a soros elnök lapunknak elmondta, 2007–2008-ban is folytatja eddigi tevékenységét a szegedi Szent-Györgyi Albert Rotary Klub: adományok gyűjtésével segítik az iskolák és közintézmények akadálymentesítését, Rotary-ösztöndíjakat juttatnak rászoruló tehetséges diákoknak és támogatják az erdélyi iskolák magyar nyelvű oktatását.

Névadójuk előtt pedig azzal tisztelegnek, hogy az ősz folyamán két emléktáblát avatnak: október 28-án a Déri Miksa szakközép, Szent-Györgyi volt laborjának épületén, november 11-én pedig a Nobel-díjas tudós Roosevelt téri házának falán helyeznek el táblát. Hetven évvel ezelőtt, október 28-án ítélte oda a Nobel-bizottság a díjat, amelyet a híres szegedi professzor november 11-én vett át Svédországban.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megnyílt a szegedi múzeum japán kiállítása

Szeged - Egyedi természetlátást tükröznek a Móra-múzeum tegnap megnyílt tárlatának japán tárgyai és… Tovább olvasom