Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 24°C Még több cikk.

Dés Lászlóval indul a Szabadtéri Backstage

A Szegedi Szabadtéri Játékok előzetes off-programot indít Backstage elnevezéssel: a havi rendszerességgel megrendezendő irodalmi beszélgetéseket Fábri Péter író, költő, műfordító vezeti.
Minden alkalommal egy-egy Dóm téri produkcióról, az alapművekről, a szerzők életéről, a zenei koncepcióról neves irodalmárok, zeneszerzők osztják meg gondolataikat a közönséggel. A Backstage célja, hogy már most ráhangoljon a fesztivál-szezonra. Február 25-én, szerdán 18 órától Dés László Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zeneszerző lesz az ingyenes program vendége, akivel Verdiről és egyik legnépszerűbb operájáról, a július elején színre kerülő Az álarcosbálról beszélget Fábri Péter. Március 2-án Nádasdy Ádám nyelvész, költő, műfordító érkezik Szegedre, hogy a Tévedések vígjátéka című Shakespeare-darabról és a szerzőről fejtse ki gondolatait. Az ő fordításában játsszák nyáron a komédiát. Április 8-án Forgách András vesz részt a programon, melynek aznapi témája Victor Hugo és népszerű regénye, A nyomorultak. Az ebből készülő musicalprodukció az idei szabadtéri egyik legjobban várt előadása. Májusban Szabó Magda Abigéljével és Kocsák Tibor zeneszerzővel, karmesterrel ér véget a programsorozat – a regény musicalváltozatának zenéjét ő komponálta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyre több turista jön a Dél-Alföldre

A dél-alföldi régió fejlődött legnagyobb ütemben egy év alatt a turizmus nézőpontjából: tavaly közel 15 százalékkal több vendégéjszakát töltöttek el itt a turisták, mint az előző évben. Tovább olvasom