Délmagyar logó

2017. 08. 24. csütörtök - Bertalan 12°C | 27°C Még több cikk.

Desszert: III. Richárdtól A mi utcánkig

Szeged - Négy éve indította el hagyományteremtő céllal a nyári Thealter Fesztivált 1991 óta megrendező MASZK Egyesület a Thealter U21 plusz őszi kisfesztivált, ahol visszatérő előadók mellett új tehetségek is lehetőséget kapnak a bemutatkozásra.
A Desszert címmel meghirdetett idei fesztivál ma 19.30-kor indul a III. Richárd című Shakespeare-átirattal, ami a Manna Produkció és a Zsámbéki Színházi Bázis közös előadása. Az előadás a III. Richárd és Isten között feszülő konfliktusra fókuszál, mint a tragédia fő feszültségforrására.

A produkciót Burák Ádám rendezte, aki a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetemen végzett, és az idén áprilisban fejezte be tanulmányait az East15 Acting School, University of Essex színházrendező mesterszakán. Legutóbb Londonban Shakespeare Hamletjének kamaraszínházi előadását rendezte.

Az előadás szereplői: Dávid Áron, Benedek Bontod Farkas, Vass György és Szabó Erika.

Október 8-án, szerdán a nyári Thealter fesztiválon már szerepelt k2 Színház Yorick visszatér – rendszerváltás Baka István verseiből produkcióját tekinthetik meg a nézők. Október 10-én, pénteken az Amargant Színházi Műhely verskoncertezik Völgyvándor címmel, 12-én vasárnap pedig a Színház és Filmművészeti Egyetem és a Forte Társulat koprodukciójában Tar Sándor A mi utcánk című írásából vizsgamunkaként készült adaptációt mutatják be. A programsorozat 14-én, kedden zárul Berger Gyula és a holland Roos van Berkel táncszínházi előadását, a Your body – My landscape-et nézhetik meg az érdeklődők. További információk a MASZK Egyesület honlapján: www.maszk.hu.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sétával hívták fel a figyelmet a mellrák veszélyeire Szegeden - galéria

Az akció célja, hogy minden nő figyeljen oda önmagára, végezzen rendszeres önvizsgálatot. Tovább olvasom