Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Détár Enikő és C. Molnár Emma a szegedi Flora Szívakadémián

Szeged - Mit tesz Détár Enikő szíve egészségéért? Milyen légzéstechnikával oldhatjuk a feszültséget? Miből áll a szívbarát étrend? Többek között erről is lesz szó a Flora Szívakadémián november 8-án, amelyet a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információ Központjában (SZTE-TIK) rendeznek meg.
Már az ókori görögök is vágytak a kalogkagathia eszményére, azaz a test, lélek és a szellem harmóniájára. Ez a vágy a mai kor emberében is tovább él, ennek ellenére sokan a mindennapok rohanó életmódjára hivatkozva semmit nem tesznek az egészségükért. Ez amiatt lehet sokszor kifogás, mert sokan nem tudják, hogy már kis lépésekkel is tehetnek szívük egészségéért. A Flora Szívakadémia rendezvénysorozat célja ezért pontosan az, hogy olyan ismereteket, tippeket adjon a résztvevőknek, amiket be tudnak építeni az olykor nagyon zsúfolt hétköznapjaikba.

Stresszoldás, kiegyensúlyozott táplálkozás, valamint rendszeres testmozgás – ezekkel a szavakkal írhatjuk le leginkább azt, hogy mire is van szükség szívünk egészségének megőrzéséhez. A Flora Szívakadémia harmadik állomásán, Szegeden több neves dietetikus, orvos és edző, a Harmonet szakemberei vállalkoznak arra, hogy tettekre sarkallják az embereket, és megtanítsák őket azokra az alapvető módszerekre, amivel tehetnek szívükért.

Előadást tart például C. Molnár Emma, a Nők Lapja Café szakértője, és a szegedi orvos-természetgyógyász, dr. Fazakas Éva. A rendezvényen ott lesz Détár Enikő színművész, aki a saját témábavágó tapasztalatairól beszél majd.

A szegedi Flora Szívakadémia résztvevői számos élménnyel lehetnek gazdagabbak és sok-sok a mindennapokba beilleszthető tippet kaphatnak az előadóktól. A rendezvény célja, hogy az emberek minél többet törődjenek a szívük egészségével, és ez pedig csak azzal lehetséges, ha a mindennapokban is gondolunk a szívünkre. Ha tehetjük, időnként válasszuk a sétát a tévézés helyett, a friss gyümölcsre szavazzunk a dobostorta helyett, és csempésszünk minden napba egy olyan programot, amitől jól érezzük magunkat.

Az egész napos eseményre november 8-án, 10 órától kerül sor az Ady tér 10. szám alatt található SZTE-TIK-ben. Az eseményre minden érdeklődőt szívesen várnak, a gyerekekre külön gyermek-megőrzőben vigyáznak.

A jegyek a teljes programra 990 forintért kaphatók elővételben is az SZTE-TIK ajándékboltjában , illetve előre lefoglalhatók a www.flora.hu weboldalon. A jegybevételt a Flora Szívakadémia teljes egészében Szeged városa számára ajánlja fel jótékony célra.

További Információt az alábbi telefonszámokon kaphat: (1) 465 9460, (1) 465 9757.

(x)

Olvasóink írták

  • 1. Patanás a nyelvemen? 2008. november 05. 23:59
    „Nekem a FLORA MARGARINTÓL PATTANÁS nől a nyelvem hegyére...!!
    Ellemben, ha vajat eszem semmi nem nől a nyelvemre...?

    SZERETNÉK ÉN EGYSZER VÁRATLANUL EGY MARGARIN GYÁRBA BEMENNI és szétnézni..!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyelőre jegelik a SZIN Ice-t

Szeged - Tavaly volt először, és egyelőre úgy tűnik, utoljára SZIN Ice Szegeden. Akkor három nap… Tovább olvasom