Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 19°C Még több cikk.

Detti kiesett a Megasztárból

Szeged - A Megasztár első döntője rögtön az egyik Csongrád megyei versenyző kiesésével zárult: Varga Detti búcsúzott az év hangja versenytől. A szegedi lány arcüreggyulladással állt színpadra, és bár a zsűri többször hangoztatta: ilyen betegen nagyon nehéz énekelni, a nézők nem szavaztak neki tovább bizalmat.
Kiesett a Megasztárból az egyik szegedi versenyző, Varga Detti. A 21 éves lány arcüreggyulladással állt színpadra szombat este, nem is sikerült úgy a produkciója, ahogy kellett volna.

– Éneklés közben éreztem, hogy egyszerűen nem tudom koordinálni a hangomat – mesélte lapunknak tegnap Detti. Mint mondta: a műsor alatt a visszajátszásokban hallotta, hogy tényleg rossz volt a produkciója, de az utolsó percig remélte, hogy kap még egy esélyt, hiszen a zsűri kiemelte: nagyon nehéz ezzel a betegséggel énekelni. Nem így lett: Szeleczki Dáviddal álltak a zsűri elé, mint a két legkevesebb nézői szavazatot kapott versenyző, Presserék pedig inkább a fiút juttatták tovább.

Varga Dettinek (balról a második) szólt a búcsúdal a Megasztár első döntőjének végén. Fotó: TV2
Varga Dettinek (balról a második) szólt a búcsúdal a Megasztár első döntőjének végén.
Fotó: TV2

Detti, aki az adás után ki is költözött a Megasztár-házból, pár napot még a fővárosban tölt, a hét végén viszont várhatóan visszaköltözik Szegedre.

– Csalódott vagyok, hiszen tudom, hogy sokkal többre vagyok képes – mondta. – Éppen ezért nem adom fel: minden erőmmel azon leszek, hogy énekelhessek.

Stone sem jutott tovább az X-Faktorban

Nem jutott be az X-Faktor legjobb 24 énekese közé Stone. Az 50 éves szegedi énekes azonban nem csalódott. Mint mondta: a műsor miatt 32 év után letette a cigarettát, és sportolni is elkezdett – már ezért megérte részt vennie benne.

– Már látom, hogy van még mit tanulnom, főleg a színpadon vannak még hiányosságaim – fogalmazott Stone, aki bízik benne, hogy a versenynek köszönhetően újraéled karrierje, amely 30 éve kezdődött Szegeden.

– Írtam egy dalt. Remélem, hamarosan sokan megismerhetik majd a rádiókból – mondta.

Olvasóink írták

24 hozzászólás
12
 • 24. flexsnake 2010. október 05. 20:03
  „na végre, nem ért egy kalap fingot se :D”
 • 23. Pacsirta 2010. október 04. 22:24
  „lidi, valóban, igazad van. képzett énekes vagyok, aki éppen pultosként dolgozik. mert a zenéből itt sajna nehéz megélni. és abban is igazad van, hogy nem kéne ezeket az infókat egy egész országgal megosztani, mivel elég bensőséges dolgok ezek... és nem vagyok bennfentes, lehet nincs igazam. sőt, remélem nincs igazam és ez a lány jófej és aranyos :)”
 • 22. studyfy 2010. október 04. 20:23
  „A szentesi-csongrádi Fivérek tovább jutottak. Róluk egy szó sincs a cikkben.”
 • 21. vasi29 2010. október 04. 20:10
  „greg 2010.10.04. 11:57

  Jó ízlésed van! :) A legjobb zene!”
 • 20. hehe 2010. október 04. 19:58
  „MOST MI LESSZ VELE ? MEGY KÖZMUNKÁRA ?:”
 • 19. Lakos 2010. október 04. 19:40
  „#5, #12,#15
  Nem a kedvenc számukat énekelték, csak így volt kommunikálva. Egyszerűen kijelölik nekik.
  Volt pár versenyző aki aki először hallotta életében amit el kellett énekelnie mint kedvencét. Sajnos ilyen a kereskedelmi média.”
 • 18. lidi 2010. október 04. 17:59
  „pacsirta! mondjuk messziről jött ember azt mond, amit akar - de készséggel elhiszem, hogy te erre is képes vagy (gondolom, nem 21 éves felszolgáló vagy mi vagy, hanem képzett, tanult énekes)
  ahhoz meg, hogy kinek kije halt meg és azzal milyen viszonyban volt és azt hogy gyászolja - hát ne haragudj, nem sok közöd van, max ha a családodról van szó, itt épp arról beszéltünk, hogy ezek olyan infók, amiket nem kellene a népek elé tárni, és nem is a versenyzők teszik meg. Engem legalábbis e zavar, hogy mégis a képünkbe van tolva, számomra kellemetlen, azt meg, hogy ki milyen színű ruhában van és ő kinek kije a nézőtéren, hát egyáltalán nem is tudom - te nagyon bennfentes lehetsz...”
 • 17. Pacsirta 2010. október 04. 17:28
  „nézzétek. lehet kifogásokat keresni, én érdekes módon gyulladt torokkal lázas náthásan is tudok minőségi éneklést elővezetni. tanulás kérdése.
  a másik pedig, hogy legjobb tudomásom szerint ez a lány sosem volt túlzottan jóban az apukájával (ha meghal az apukám, akkor fekete ruhában gyászolok. a színpadon kívül is. és az apukám felesége is így szokott tenni. nem pedig krémszínű kiskosztümben pattog.)
  a másik oldal pedig, hogy nyilván előre le van zongorázva minden. sajnos.”
 • 16. lilongwe 2010. október 04. 14:48
  „15. lidi

  Eszenyi művésznőt én se tekinteném a divat istennőjének...
  Néha olyanok vannak rajta (testén, arcán, fején), mint aki most jött egy elmegyógyintézetből :-)”
 • 15. lidi 2010. október 04. 14:42
  „12. azért ha majd egyszer lejár a szerződésük, megkérdezném én tőlük, mennyire ők választják a kedvenc számukat... max egy listát tudok elképzelni, amiből választhatnak
  (ahogy a ruhájáért lebiztonságiőrözött Bolyki Balázst is egy azért megfizetett stylist öltöztette, amit Eszenyi művésznő nyilván pontosan tud)”
 • 14. Mike3 2010. október 04. 14:39
  „Andeas a legütősebb! Eszméletlen jó .....!”
 • 13. lilongwe 2010. október 04. 14:28
  „11. lidi

  Ami még átlátszó, az az, amikor megmutatják "az utolsó hármat"...
  2 órán keresztül sazavznak emberek tízezrei, és aztán hirtelen 5 perc alatt jön további százezer szavazat, és az utolsó három közé hirtelen két új kerül...
  Totál marketinges szivatás, az emberek pedig bedőlnek és őrjöngve küldözgetik az emeltdíjas SMS-eket, mert az ő kicsi kedvencük ki fog esni! :-)

  Ez már rég nem (csak) a tehetségről szól...
  Itt már nem lesz több Kovács Kati meg Szécsi Pál...”
 • 12. szegedil 2010. október 04. 14:22
  „A legnagyobb probléma az volt, hogy már a párbajban is, de itt is eléggé alul teljesített. A válogatókon nagyon jól teljesített, de 2x bukott el a színpadon. Szar számot választott most is. Nagyon sajnálom, szorítottam neki, de tényleg neki volt a leggyengébb teljesítménye már a második hete! Hiányzott az a feeling, amiért bekerült (http://www.youtube.com/watch?v=Bfv0_03MJqk)”
 • 11. lidi 2010. október 04. 14:11
  „igen, igazad van. azt sem kell tudnom, hogy valakinek meghalt vagy börtönben van a papája - nem is a versenyzők tolták ezt az előtérbe, hogy szavazzatok rám, mert. Sőt, én úgy látom, hogy nekik is elég kellemetlen az efféle kérdésekre válaszolgatni a műsorvezetőnőnek, akinek meg nyilván ez van kiadva parancsba.
  De csak nézd vissza akár a bemutatást a végső szavazás előtt: némelyeknél röpködtek az "eposzi melléknevek" ("aki letáncolta Beyoncést"), másoknál meg nem. Ez is manipuláció, ha nem is annyira feltűnő
  egyébként az egész beírással csak annyi volt a célom, hogy tudassam ezzel a kislánnyal, hogy ha lehet, ne vonjon le messzemenő következtetéseket abból, hogy ő esett ki elsőnek. Bár lehet, hogy nincs is szüksége erre a megerősítésre, mert rendben van az önértékelése, és nyilván állnak mellette olyanok, akik támogatják.”
 • 10. lilongwe 2010. október 04. 13:27
  „9. lidi...
  Akkor folytassuk a sort...
  Miért kellene tudnom, hogy valakinek most halt meg az apukája és csakazértis rá kell szavaznom, hogy ne törjön össze mégjobban?

  Az éjjeli háttérmaszlagot én se láttam még, nem is érdekel.
  Ha szerintem Melindának se kellene nyerni, mert olyan, mint aki azt se tudja hol van és mit akar, totál anti-megasztár "imázsú" és olyan, mintha félne a fénytől, meg mittudoménkinek se, mert azért, mert, akkor igencsak szűkül a kör :-)
  Az Adam´s Comedy is amolyan (asszem Mester Tamás mondta) "túl intelligens" zenét játszik, ami hosszú távon tuti nem jön be a "tömegnek"...
  Ráadásul egy összetört, nem elegendő magánéletre panaszkodó, mindig bőgő, de ezek ellenére magát jól megjátszó "hagyjatokmárbékén" minden címlapon megjelenő öregecskedő k***a a műsorvezető, ami nálam egy picit inog...
  Inkább tényleg befejezem, mert ennyi erővel csak Tilla, Saunders meg Renáta marad...gáz :D”
 • 9. lidi 2010. október 04. 13:14
  „lilongwe: félre ne érts, semmi bajom az énekesekkel, azzal se, amelyik sztem nem olyan jó, és azzal se, amelyik sztem jobb. És nem is én kategorizálom őket, nyilvánvaló, hogy a mini-Timberlake-nek öltöztetett kisfiú (aki sztem ügyes is, a hangja is szép egyébként) több szavazót mozgat meg, mint egy lány. Ez tény, és a zsűri ennek mentén döntött.
  Szóval az énekesekkel semmi bajom, a bőrszínükkel főleg nem - de miért kell tudnom, hogy Csonka Andreas (aki egyébként sztem is nagyon kedves és ügyes volt), súlyos baleseten van túl?? Vagy hogy a 41 éves ügyintézőt elhagyta a pasija (arról már nem is beszélve, mennyire megalázó ez a magyar suzanne Boyle-ozás...) És basszus ezt mind vállalniuk és tűrniük kell - ez sztem nagyon durva. És annak a nézőnek is, aki csak a szombati adást nézi, az összes többi háttérműsort nem, és bulvárt sem olvas.”
 • 8. lilongwe 2010. október 04. 12:41
  „7. lidi...lehet kevés, de van...

  Szerintem nagyon jó dolog lokálpatriótának lenni, ha az ember elfogulatlan is tud maradni.
  Tolvai Renáta szerintem nagyon jól énekelt. Nem értem, hova tűnnek ilyenkor a "15 milliós nemzetes" dumások :-)
  Aki jó, az jó. Nem kellene itt "szegedi magyar csajról" meg "romániai magyar csajról" meg "New York-i (félig)magyar srácról" beszélni.
  A másik dolog az, hogy nem Detti nyerte volna meg a Megasztárt és nem is Renáta fogja...

  Szerény véleményem szerint Szelecki Dávid sokkal rosszabb énekes mint Detti, a kettőjük közötti harcot mégis a zsűri döntötte el úgy, ahogy...
  Nekem pl. Saunders az egyik kedvencem. Remélem Csonka Andreas is (aki hozzám hasonlóan szlovákiai magyar) sokáig húzza, mert nagyon jó és példát mutathat a romáknak.
  Lakatos Yvette-et pl. nagyon nem komálom, pedig szerintem rohadt jó a hangja...
  Az nyerjen, aki a legjobb és legsokoldalúbb.
  Feket Dávidot azért utáltam, mert egy "mjúzikeles rinyagép" és mást nem nagyon tud, ugyanezt gondolom a Fivérekről...szerintem egy latinóra ráállt banda nem nyerhet (habár szintén Csongrád megyeiek és elvileg szorítok nekik).
  Patai Anna se legyen Megasztár, mert idegileg fogja kinyírni a siker és úgy végzi mint Drew Barrymore...

  Hirtelen ennyi :-)”
 • 7. lidi 2010. október 04. 12:13
  „5. gyulladt arcüreghez elég kevés dal megy...
  a másik meg, hogy péel a nagyváradi csajnak nem volt gyulladt az arcürege, tovább is jutott, pedig mindent csinált (új frizura, "érdekes" (szexis? ezt a fiúktól kérdezem) ruha, valami táncféle, csak épp nem énekelt szinte semmit, mégis tovább ment, jól meg is dícsérte a zsűri... Vagy ott van az a félvér fiú: én még egyszer sem hallottam, hogy egy dalt hiba nélkül, erőteljesen, meggyőzően adott volna elő. Ehhez képest most is az egekbe emelték.
  De hát mindkettő sokkal érdekesebb (együtt meg még inkább azok a bezárt ajtó mögötti nyelvleckékkel, uyge), mint egy jó hangú, de átlagos szegedi magyar csaj. Szóval nem azt mondom, hogy Detti produkciója nem hagyott maga után kivetnivalót, vagy hogy ő volt a legtehetségesebb a 13 közül, hanem azt, hogy ez számít a legkevésbé.”
 • 6. lidi 2010. október 04. 12:08
  „oké, tegyük fel, hogy a nézők döntenek - ugyanakkor sok-sok jól látható és kevésbé észrevehető módon manipulálják a nézőket, ez tény
  Ami viszont egyértelmű, hogy a jól képzett vagy legalább egyedi hang, a biztos énektudás egyre kevésbé a legfontosabb elem, némelyeknél nem is alapkövetelmény. És nem a kisugárzás az, ami még kell: az a fontos, hogy minél több szavazót (= pénzt, reklámozót, vagyis még több pénzt) megmozgasson valaki, nem hátrány ha hazai vagy határon túli kisebbségi az ember, kanadai vagy amerikai (ráadásul félvér) magyar, vagy konkrétan kiskorú - csodálkozom, hogy kutya még nincs az indulók között... És akkor ugye mindig előnyben vannak a fiúk, főleg azok, akik a tinilányokat sűrű sms-ezésre bírják.
  És amit még megfigyeltem: nem csak a korábbi saját műsorokat (Mokka, Aktív stb.) kellene hogy "eltartsa", ellássa témával a Mega, hanem 2-3 új műsort is gründoltak rá - és aki ezeket nem nézi, az is értesül a magánéleti (valós vagy kreált) eseményekről, mert ez lett a műsorpolitika, hogy a produkció után a versenyzőket nem szakmai kérdésekkel, hanem a kivel alszol/fekszel, kivel nem kérdésekkel bombázzák. Aki ebből a szempontból nem elég érdekes, sejtelmes, perspektivikus, az mehet a levesbe - akármilyen is a hangja, a felkészültsége.

  Szóval félre értés ne essék: tényleg fantasztikus és örömteli, mennyi kedves, tehetséges fiatal ember van ebben az országban - de ez a műsor már legkevésbé sem erről szól, sem a bentmaradóknak, sem a kiesőknek nem a valódi énekesi teljesítményéről ad információt. A szomorú csak az, hogy elképzelni sem tudom, hogy most így, hogy már két ilyen műsor is van ebben a kis országban milyen más esélye van még egy ismeretlen, befutni akaró énekesnek, ha nem ez a két szutyok? (ja, és persze aki bent marad, előrejut, ne adj isten nyer, annak is még elég széles a skála a dáridótól a playboy-ig, ugye, mert énekesi karriert elég kevesen csinálnak közülük, tekintve, hogy elég kicsi, viszont elég telített a piac...)”
 • 5. lilongwe 2010. október 04. 12:05
  „Nem tudom, mi a baj...egyszerűen szar volt és kész...
  Úgy tudom ez a hét a "kedvenc dalom" hét volt, tehát ha Detti akart volna, választhatott volna mást, ami jobban ment volna a gyulladt arcüreghez...

  Ennek ellenére szorítottam neki, és ha akarja, tovább fogja csinálni.”
24 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csökkent a szegedi zálogházak forgalma

Talán meglepő, de igaz: a sokat emlegetett gazdasági válság kapcsán nem nőtt a zálogházak forgalma, ellenkezőleg, egyre kevesebben választják a záloghitelt, ha sürgősen pénzre van szükségük. Tovább olvasom