Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Deutsch Tamás a lehetőségek szigeteiről

Széchenyi Programiroda nyílt Szegeden, a megyeházán. Célja, hogy a kis- és középvállalkozásokat, kis önkormányzatokat megismertesse az uniós pályázati lehetőségekkel.
A csütörtöki megnyitón Deutsch Tamás (Fidesz) európai parlamenti képviselő azt mondta, a 2004-es uniós csatlakozástól 2010-ig évről évre romlott az ország gazdasági teljesítőképessége, amire nem volt példa az EU történetében. Az Új Széchenyi-tervvel azonban a kormány célja az uniós átlagot meghaladó magyar gazdasági növekedés, és minél több új munkahely létrehozása.

– A dél-alföldi régióban több mint 62 milliárd forint a felhasználható keret. Az iroda célja, hogy a szakértők kimenjenek a terepre, és a pályázati lehetőségeket minél közelebb vigyék az emberekhez. Lehetőségek szigeteinek hálózata jön létre az országban – fogalmazott Deutsch.

B. Nagy László megyei kormánymegbízott arról beszélt, hogy a válság miatt a banki források tovább csökkennek, ezért felértékelődnek az állam által közvetített uniós fejlesztési források.

Görözdi-Nagy Eszter, a Széchenyi Programiroda-hálózat ügyvezető igazgatója ismertette: az irodák segítenek abban is, hogyan kell pályázatot írni. Négy szakmai munkacsoport dolgozik: vállalkozásfejlesztéssel, humánerőforrás-fejlesztéssel, zöldenergiával és turisztikai pályázatokkal foglalkoznak. A szolgáltatás ingyenes.
Deutsch Tamás csütörtök délelőtt részt vett a Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Tanács ülésén is, délután pedig előadást tartott a Deák-gimnáziumban.

Olvasóink írták

  • 2. deszkás 2011. november 24. 19:17
    „JOZKO! Ez talált.”
  • 1. jozko 2011. november 24. 16:16
    „Lehetőségek szigete/i/?
    Úgy mint Kajmán szigetek?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elkészült az Ásotthalom-Királyhalom összekötőút

Jövő karácsonyra megnyílhat a határátkelő Szerbia felé Ásotthalom és az észak-bácskai Királyhalom között. Tovább olvasom