Délmagyar logó

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 1°C | 6°C Még több cikk.

Deutsch Tamás: Morvai Krisztina csinos asszony

Deutsch Tamás Brüsszelben képviseli Csongrád és Békés megyét. A fideszes politikust olvasóink kérdezték vásárhelyi otthonáról, a Jobbikról és a Bundesliga-frizuráról.
theseus: Milyen eredményre számít a jövő tavaszi választásokon? Megismételhető-e ön szerint az országgyűlési választásokon az EP-választások sikere, az ott elért fölényes Fidesz-győzelem? Ha igen, mennyi időbe telik a "romok eltakarítása"? Visszanyerheti-e hazánk a régióban korábban betöltött vezető szerepét?

Deutsch Tamás: Bízom abban, hogy a parlamenti választásokon hasonló eredmény születik, mint az Európai Parlamenti választáson. De a remélt jó eredmény magától nem fog az ölünkbe hullani. Mindenkinek sokat kell még ezen dolgoznia. Egyetértek azokkal a véleményekkel, hogy az új polgári kormánynak nem lesz módja és nem is szabad a hivatalba lépése után "türelmi időt" kérnie. A "romok eltakarítása" így is eltarthat a következő kormányzati ciklus közepéig. Szerintem az a reális célkitűzés, hogy Magyarország régiós vezető szerepét 4-5 év alatt visszaszerezheti.

Logaritmus: Kedves Tamás! Az Indexen olvastam: "Egyetlen miniszter kezében egyesítené a rendőrség és a nemzetbiztonság irányítását a Fidesz a választások után. A pártban Pintér Sándort tartják ideális figurának az átszervezés lebonyolítására." Miért kell egyszer már leszerepelt, lejáratódott, hiteltelen embereket futtatni? Pintér után akár Simicska Lajos is visszatérhet az APEH élére? A 2x bukott (2002, 2006) Orbán az ideális kormányfő? Az emberek változást és más szemléletet várnak a Fidesztől. Nem lesz ebből nagy csalódás?

Deutsch Tamás: Pintér Sándort a rendszerváltoztatás utáni kormányok legjobb belügyminiszterének tartom. Őt is, másokat is sok támadás érte, de ettől még nem bukott emberek. Én egyértelműen azt az elképzelést támogatom, hogy a reménybeli választási sikerünk után Orbán Viktor legyen az új polgári kormány miniszterelnöke. Nyilvánvalóan neki kell döntenie arról, hogy kik lesznek a kormányának tagjai, akik között szerintem lesznek olyanok, akik már korábbi kabinetjének is tagjai voltak, és lesznek olyanok, akik még nem töltöttek be miniszteri tisztséget.

Deutsch Tamás szerkesztőségünkben. Fotó: Segesvári Csaba
Deutsch Tamás szerkesztőségünkben. Fotó: Segesvári Csaba


Tiborsun: Eszébe sem jutott a következő Fidesz-kormányban részt venni?

Deutsch Tamás: Szerintem az régen rossz, ha valaki már most azon gondolkodik, hogy a következő Fidesz-kormány tagja akar lenni. Európai Parlamenti képviselő vagyok, ezt a munkát szeretném tisztességgel ellátni.

theseus: Milyen kötődése van Csongrád és Békés megyéhez? Tud-e együtt lobbizni a térségért a helyi szocialista politikusokkal? Egyáltalán együtt lehet-e működni olyan politikusokkal, akik rendszeresen hangot adnak a Fidesz iránti nyílt ellenszenvüknek és akik a polgári köröket "ördögi köröknek" nevezik?

Deutsch Tamás: Több mint egy éve Hódmezővásárhelyen élek, ez a személyes kötődésem. Tisztességes, jó szándékú szocialista politikusokkal természetesen tudok és szeretnék is együtt lobbizni a térségért. A polgári köröket illetően sokan sokféle sületlenséget mondtak, szerintem ezeket már azok is szeretnék elfelejteni, akik mondták.

N.P.: A bejelentett lakása tényleg Hódmezővásárhelyen van? A költségelszámoláson kívül mi indokolja ezt? Hány napot tölt évente Vásárhelyen?

Deutsch Tamás: Igen, Hódmezővásárhelyen élek. Amikor Magyarországon vagyok, akkor itthon vagyok Vásárhelyen.

pocokkaa: Nem gondolja, hogy a Fidesz esélyeit nagyban rontja, ha Pintér Sándor, Kövér Lajos, Orbán Viktor, Varga Mihály, Répási Róbert, Pokorni Zoltán, Rogán Antal, Ön és egyéb más szájkaratésok állnak oda a Fidesz - ezidáig ismeretlen - programja mellé? Nincs olyan erős program, amit értelmes lendületes fiatalok tudnak a választók felé képviselni?

Deutsch Tamás: Kövér kollégám László és nem Lajos. Nyilvánvalóan eltér a véleményünk, én az említett politikustársaimat tehetséges és sikeres politikusoknak tartom. De valóban kellenek új és fiatal politikusok is. Csak néhányat azok közül, akiket ilyeneknek gondolok: Lázár János, Szijjártó Péter, Borkai Zsolt, Zombor Gábor.

Fotó: Segesvári Csaba
Fotó: Segesvári Csaba

Lib: Mit szól azokra a vádakra, hogy életmódja nem felel meg pártja elveinek?

Deutsch Tamás: Ha értelmes kritikát hallok, olvasok, megszívlelem, ha otromba durváskodással találkozom, elengedem a fülem mellett.

szatyi: Mi lesz a "stadionok beléptető rendszerével"? Vonják már az árát a jövedelméből?

Deutsch Tamás: Továbbra is azt gondolom, hogy Magyarországon szükség van egy modern, a stadionokban, sportcsarnokokban működő egységes beléptető, térfigyelő és jegyértékesítő rendszerre. Mi egy ilyet szerettünk volna kiépíteni, amit az negem ért támadások ellenére is helyes programnak gondolok.

Juhi: Cigány engem ne képviseljen sehol!!!!!!!!!

Deutsch Tamás: Eddig ebben a stílusban legtöbbször zsidóztak, alkalmanként buziztak, de most úgy látom, hogy eljött a cigányozás ideje. Szégyellje magát mindenki, aki úgy gondolja, hogy akár a magánbeszédben, akár a közbeszédben ennek helye van.

Neszemetelj!: Tomika! Mikor lesz már polgári kinézeted? Hajad mint egy focistáé, és a fülbevalód no comment! Mikor fejezi be a fidesz a negatív fikázást? Mikor akartok már előre menni, és nem a múltban kutakodni? ...és mennyit kértek hogy eltünjetek ti is a parlamentből? Ezekre várom a válasz Miszter Dajcs Fűr Tamáska

Deutsch Tamás: Neszemetelj! óriási tévedésben van. A hosszú haj nem "Bundesliga-frizura". Az említet focista hajviseletnek az a jellemzője, hogy elöl, oldalt félhosszú és kizárólag hátul hosszú. Fülbevalót 1999 áprilisáig viseltem. 1986-tól. Hogy ekkortól és miért eddig, az legyen az én titkom.

Lakos:A Fidesz által állandóan lebegtetett elszámoltatás nagyon sok embert rémülettel tölt el (nem a bűnösökre gondolok), és csak a bosszúvágyat látják benne. Nem gondolja, hogy ez a nagyon rossz emlékeket idéző irány nem Magyarország érdeke, és csak újabb hosszú belpolitikai torzsalkodást vetít előre? Mivel a Fidesznek is lenne bőven elszámolni valója, nem lenne célravezetőbb, és jóval elegánsabb előre nézni, és inkább a köznyugalmat erősíteni?

Deutsch Tamás: A rendszerváltoztatásnak szerintem az az értelme, hogy a demokrácia, a jogállam hozzásegíti az embereket személyes és közösségi szabadságuk kiteljesedéséhez. Ezt a szabadságot veszélyezteti, korlátozza ha a hatalmon lévők következmények nélkül követhetnek el törvénysértéseket. Ha nincs törvény előtti egyenlőség, nincs szabadság. Senkit nem akarunk fenyegetni, de végre olyan időknek kell eljönnie Magyarországon, hogy mindenkinek szembe kellejen néznie az általa elkövetett törvénytelenségek jogkövetkezményeivel.

Teebee: Képviselő Úr! Ön vonzónak tartja-e Morvai Krisztina képviselő asszonyt?

Deutsch Tamás: Igen, Morvai Krisztina csinos asszony.

tapsi: Ön hogyan látja, a Jobbik képviselőinek erőszakos, minden illemet felrúgó, felelőtlen kiabálásai, ordibálásai az Európai Parlamentben mennyire rontják a Hazánkról Európában kialakult képet?

Deutsch Tamás: A JOBBIK képviselőinek eddigi Európai Parlamenti szereplésének stílusa szerintem nem kifogásolható. Tartalmával viszont alapvető vitám van, de ez valószínűleg nem meglepő.

theseus: Mikor éri el a magyar átlagbér a belgát, vagy legalább az uniós átlagot? Ha erre nehéz válaszolni: kormányra kerülése esetén tervez-e a Fidesz ismét nagyobb arányú minimálbér-emelést, hogy legalább közelítsünk a nyugati bérekhez?

Deutsch Tamás: Én azt tartom reális elképzelésnek, hogy a magyar gazdaság teljesítménye, a magyar átlagbér
8-10 év alatt elérje az EU átlagának 75%-át. Ehhez az EU átlagos gazdasági növekedését meghaladó magyar gazdasági növekedésre van szükség.

Irén: Az Európai Parlamentben is olyan sárdobálás megy, mint itthon?

Deutsch Tamás: Nem, az Európai Parlamentben az esetek többségében durvább vita folyik, mint Magyarországon.

barom: Több helyen találkoztam azzal a sommás véleménnyel, hogy Brüsszel politikustemető. Hogyan értékelné ennek fényében, hogy a hazai választások előtt EP képviselői mandátumhoz jutott?

Deutsch Tamás: Temetőbe ritkán szokott túljelentkezés lenni, márpedig mindig sokkal többen aspirálnak európai parlamenti képviselőnek, mint ahányan aztán jelöltek lesznek. Néhány példa arra, hogy az EP nem nevezhető politikustemetőnek: Hübner asszony európai biztosi tisztségét cserélte európai parlamenti képviselőségre, míg a bolgár választások után egy európai parlamenti képviselő lett az új bolgár kormány külügyminisztere. Ennek fényében is büszke vagyok arra, hogy európai parlamenti képviselő lehettem.

Szirányi Tamás: Ön szerint van-e valamilyen reális esély arra,hogy az ország rendezze a 2020-as olimpiát? Azért kérdezem mert addig meg kellene csinálni 2-3 új metróvonalat, néhány új hidat, Budapest köré a teljes elkerülőt és egyéb létesítményt.

Deutsch Tamás: Nehéz megjósolni, hogy 2020-ban vagy 2024-ben lesz-e újra európai városban az olimpia. Én azt gondolom, hogy reális program a 2020-as budapesti pályázat. Ehhez nem csak a fővárosban, hanem az egész országban rengeteg fejlesztést kell megvalósítani. Végig kell azt gondolni, hogy tud-e az elkövetkezendő évtized magyar fejlesztési programjainak egyfajta keretet adni egy ilyen olimpiai pályázat.

Retesz: Tényleg korelnökként szeretné magát látni 80 évesen a parlamentben?

Deutsch Tamás: Tényleg. Gyönyörű lezárása lenne ez a politikusi pályafutásomnak, hogy utána kizárólag csak a boldog nyugdíjas éveimnek élhessek.

Még egyszer köszönöm mindenkinek a kérdéseket, az érdeklődést, a viszontlátásra!

Olvasóink írták

200 hozzászólás
 • 200. őrgróf 2009. október 18. 13:13
  „xsbcr: nem kellene a Tamást froclizni. A végén még rádcáfol. ( eggyel több vagy kevesebb? nem számít már...)”
 • 199. anglia51 2009. október 15. 09:27
  „D. T. először a saját romjait takarítsa el, de ahogy M. K.-át nézem, újabb romokat termel. Mit keres ez az ember ott? Egy teljes évig vette fel a képviselői "fizetését" úgy, hogy egy ülésen sem jelent meg. Vajon visszafizette? Engem ne egy ilyen erkölcstelen ember képviseljen, ha szabad kérnem! Más: Morvai valóban csinos, de egy BUTA, megátalkodott, öntörvényű, demagóg alak! Lehet, nem hiába dícséri D. T.??? Valahogyan csak kellett diplomát szereznie!”
 • 198. xcbcr 2009. október 12. 22:07
  „Igen Tamás! Krisztina tényleg szép asszony, és te is jobban nézel ki, mint a Baló, még sem vagy a férje (Krisztinának). Köszönjük Tamás!”
 • 197. Mátrix 2009. október 12. 16:45
  „Őrgróf: Nem tudom milyen Bajszi, Antal kormány volt a Fidesz előtt. Ja Bokros a bajszi. Most ez az Antall kormány nem túl sok jót csinált mint hogy kiárusította az államvagyon nagy részét. Tehát bőven volt pénze ennek ellenére is kellett a bokros csomag (szerintük) tehát valamit nagyon szarul csináltak.
  Az Antall időszak végére az infláció még nagyon magas volt van vhol egy grafikonom olyan 7-10% kozott.
  Tehat nem az ő érdemük egyeltalán nem. Nem arra az időszakra jellemző hogy az árak nem változnak hanem a Fidesz korszak végére.
  Pont ellenkezőleg az Antall kormányt sokan szidják (én is) mert totál kiárusítota az ország vagyonát. Akkor még a nagyokosok is az mdf-re szavaztak szerintem már nem büszkék rá.”
 • 196. őrgróf 2009. október 11. 08:47
  „Kedves Mátrix, akkor kezdj el azon gondolkodni, hogy milyen miniszteri címet adjunk F. Pákónak? És ha még emlékszel, a fidesz kormány előtt volt egy Bajszi miniszter, aki akkora nadrágszíjat húzott, (egyébként amekkorát kellett, és kibírtuk!) ami után könnyű volt a fidesz-kormánynak osztogatni. Sajnos meg is tette. A Pártok egymásra licitálnak, kihasználják (szítják?) a magyar-magyar, magyar-roma stb ellentéteket, fűt-fát ígérnek a választás előtt. Utána pedig marad a ..tényleg: a fű meg a fa. Virág sehol. Ettől függetlenül én is azt remélem, a fidesz alakít kormányt, mert az mszp konstruktívabb ellenzék lesz, nem olyan mindenre nemet mondós, kivonulgatós, világ előtt lejáratós...Tévedés ne legyen, kb. olyan messze álok a szoc. pártoktól, mint Habsburg Ottó...”
 • 195. szandokán 2009. október 10. 22:03
  „Elmehetnének már Kövér Lacival fodrászhoz,ilyen arcal még a kocsmából is kizavarnám őket.”
 • 194. Rozsdás 2009. október 10. 20:45
  „Nagyon fáradt a "képviselő úr" legalább is a képekről úgy látszik!!De mondjátok már milyen érdemeket tudhat a háta mögött a beléptető kapukon túl mert nem nagyon emlékszem másra!!”
 • 193. Mátrix 2009. október 10. 17:44
  „Theseus: Ja, hát mondhatni azóta is azt a bért kapják amit 8 évvel ezelőtt a tanárok. Orbánék felnyomták az ország gazdaságát úgy hogy első lett az ország gazdasági tekintetben a frissen csatlakozott EU-s országok kozott. Most az mszp által az utolsó a helyezés. Most Szlovénia az első ahol a minimálbér 566 Euro.
  lásd:
  http://www.hrportal.hu/index.phtml?page=article&id=79346”
 • 192. theseus 2009. október 10. 17:20
  „Mátrix: a 100 ezres diplomás minimálbérrel nem lettek kisegítve sem a tanárok, se senki, ettől nem jött be nekik az MSZP. Te írod, hogy ha a Fidesz maradt volna, akkor most 150-200 ezer lenne a minimálbér, diploma vagy még érettségi nélkül is, diplomával tehát feltehetőleg ennél jóval többet lehetne ma keresni, pedig kevés tanárnak van ma ekkora fizetése, bruttóban.
  A 2002-es egyszeri közalkalmazotti fizetésemelés már nagyon régen volt, az kb. két év alatt elinflálódott. Azóta lényegében be vannak fagyasztva a közalkalmazotti fizetések, idén ráadásul még csökkentek is, tömeges elbocsátások, leépítések mellett. Még a Délmagyar is cikkezett róla, hogy mennyivel csökkent a tanárok száma még Szegeden is, ami pedig régióközpont és iskolaváros.”
 • 191. Mátrix 2009. október 10. 11:48
  „Mikor a Fidesz hatlamon volt az utolsó évben az infláció kevesebb mint 3% volt.. Direkt figyeltem az árak alakulását feljegyeztem hogy egyes élelmiszerek ára tej, kenyér egy éven belül nem változott megállítva az előző kormány okozta pénzromlást. Sokan voltak minimalbéren mindez fix árak mellett, 27 ezerről-röl kb 53 ezerre növelte a minimélbért ami minden előbbinél magasabb emelés volt. Most ugye 60 ezer körül a minimálbér és mindez jelentős infláció mellett. Ingyenes oktatás stb.

  Bejött az mszp tanároknak, felsőfokúsoknak 100 ezer minmálbér, kedvező lakástámogátosi rendszer, ami miatt sokan most is fogukat szívják, infláció közben csak növekszik. Ha Orbánék lettek volna minimlbér olyan 150-200 körül lenne szvsz. Nem mindegy és köszönjük a hülyéknek”
 • 190. nagysas 2009. október 10. 11:25
  „Theseus: A Magyar átlagbér a fidesz hatalomra jutásával ismét nőni fog ugyan úgy mint most, hisz a 60000ft- os bér mellé csak pár darab 10 000 000.-ós fizetés kell, és már javul is az átlag. Amennyiben mégis lessz minimál bér emelés az a járulékok befizetése miatt lehetséges. Nem vettétek észre,hogy teljesen mindeggy ki van hatalmon mindenki a saját zsebével törődik.Például a D.Fürj úr szolárium számlája:Viszont, ha figyeltétek igazán jól +tanult csak arról beszélni ami neki beleillik a képbe.”
 • 189. Mátrix 2009. október 10. 10:36
  „189: Hát Fekete Pákó idén elvégezte a jogi egyetemet úgy hogy, ( vajon ugyanott ahol Morvai Krisztina tanít? :-) ) Deutsche vélhetően azért jóval okosabb nála, ha nem is mindig látszik. Morvai Krisztinát most meg Vona (micsoda név ez mintha nem is magyar lenne) <moderálva>”
 • 188. vmagdi 2009. október 10. 09:59
  „Ez egy idetlen cim. Egy ostoba chatelo, akinek ertelmes kerdes nem jutott eszebe, megkerdezte Morvairol, D.T. pedig uriemberhez merten valaszolt. Nem vagyok fidesz rajongo, de a "hazudtunk reggel este telen nyaron" ez a mediara is igaz, minimum ferdit, mert szerintuk - bakostol tudom - a rengeteg klikkeles szamit, nyilvan nagyobb megbecsulesnek gondoljak. Az pedig aki meg onmaganak is hazudik.. hat ...”
 • 187. őrgróf 2009. október 10. 09:35
  „Ha Deutsch Tamás a FIDESZ leggyengébb láncszeme, akkor még csak-csak...Miért tartja magát politikusnak? Hány év is kellett - a közismerten nem legnehezebb egyetem - elvégzéséhez? Kezdem elhinni, hogy Magyarország a csodák országa! ( csoda,hogy ilyen emberből egyáltalán lett valaki...)”
 • 186. M_R 2009. október 10. 09:11
  „Dajcs Tompika :)”
 • 185. zehn 2009. október 10. 01:16
  „Morvai Krisztina valóban csinos nő és nagyjából a jót el is mondtuk róla.”
 • 184. rozator 2009. október 09. 23:54
  „Egyébként ugy tudom, rossz nő nincs csak kevés pia! Hát ehhez a Jokerlányhoz kellene anyag rendesen!”
 • 183. rozator 2009. október 09. 23:50
  „183, 184! Az enyém legalább pozitív, nem ugy mint a tied!! Mi legyél? Petrezselyem, vagy kézzel festett Kínai cserépedény?”
 • 182. Szodabikarbona18 2009. október 09. 23:13
  „moderálva”
 • 181. Szodabikarbona18 2009. október 09. 23:13
  „moderálva”
200 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyedülálló szabadtéri oktatóhely a Rókus II-ben

Uniós támogatással 915 millió forintot fordított a nyáron a szegedi önkormányzat három általános… Tovább olvasom