Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 19°C | 25°C Még több cikk.

Dévai árvákon segítettek a veterán motorosok

Kistelek - Nyolc tonna adományt vittek, és rengeteg élménnyel tértek haza Déváról a kisteleki veterán motorosok. Böjte Csaba atya személyesen köszönte meg a segítségüket.
Nyolctonnányi ajándékot vittek a Kisteleki Autós Motoros Veterán Baráti Kör tagjai nemrégiben Dévára. A Szent Ferenc Alapítvány gyermekotthona számára használt ruhákat, játékokat, könyveket és tartós élelmiszereket gyűjtöttek, ezeket szállították el egy jótékonysági túrán.

– Tizenegy járművel vágtunk neki az útnak huszonnégyen – mesélte Széll József, a baráti kör vezetője. – A teherautó sofőrjének kötelező pihenőideje miatt kicsit hosszúra nyúlt az út: az országúti 70 kilométeres átlagsebesség ellenére is reggel 7-től délután 3-ig úton voltunk. Útközben megálltunk Marosillyén is, hogy megemlékezzünk Bethlen Gáborról.

A veterán motorosok Böjte Csabával. Fotók: DM
A veterán motorosok Böjte Csabával. Fotó: DM

A csapat még aznap átadta a gyerekeknek az adományokat, másnap pedig Szászvárosban részt vehettek Böjte Csaba 25 éves ezüstmiséjén.

– A szentmise után pár szót tudtunk vele váltani. Megköszönte a segítségünket, beszélt néhány szót a gyerekekről, és közös fotót is készítettünk – mesélte Széll József.

Pihen a csapat. Fotó: DM
Pihen a csapat. Fotó: DM

– Bár már nem akartunk ebédre maradni, ragaszkodott hozzá, hogy megvendégelhessen bennünket, majd a ferences testvérek áldásával engedtek haza bennünket.

A csapat tagjai azt mondják: bár rengeteg adományt vittek, úgy érzik, ők tértek vissza gazdagabban a jótékonysági motoros túráról.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Biciklis szegedi ˝rőzsegyűjtő˝

Nem bírta nézni, hogy napokig parlagon hevert a kiváló faanyag, ezért a tettek mezejére lépett Tovább olvasom