Délmagyar logó

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 13°C | 27°C Még több cikk.

Diák-rendőrakadémia

Szeged - Rendőr-akadémia címmel indított játékos előadás-sorozatot általános és középiskolásoknak a Szegedi Rendőrkapitányság.
A fiataloknak egy kitalált bűnesetet kell felderíteniük, amelynek megoldásához több előadáson és feladaton keresztül vezet az út. Első alkalommal avattak tiszteletbeli rendőrt: a gyerekek esküt tettek, majd igazi nyomozóktól hallhattak előadást arról, hogyan kell nekilátni egy bűncselekmény felderítéséhez. Az „akadémián" a Szegedi Rendőrkapitányság tevékenységével ismerkedhetnek a diákok, miközben egyre közelebb jutnak a kitalált elkövetőhöz. Az utolsó fordulóban egy vetélkedőn derül majd ki, hogy ki tudja megoldani a rejtélyt, és kiből milyen nyomozó válhatna egyszer. Az előadásokra közel 250 tanuló jelentkezett.

Olvasóink írták

 • 4. Sportplusz 2010. október 31. 09:44
  „T. 3 ..igen csak akkor veszem észre -hála istennek - öket ha igazoltatnak, szokásuk szerint alpári modorban hatalmukat fitogtatva !!.. mint a vezérük Pintér, aki kijelenti : " a " bünözés növekedni fog "!!?? ( pedig azt igérte rendet csinál !!) .. + A vörös iszapban " fürödjön meg a tulaj " ilyen kijelentés a Belügy Minisztertől ugyan olyan alpári mint a közrendör modora ??!! +( tomfával vernek idős asszonyt .. tanárt .. diákot ..meg amikor 2006 okt.23.-án ütötték verték az embererket.. Lsd . DM. Magyar Nemzet .. )..ezek után irtam , hogy ezek ,hogy tudnak fiatalokat oktatni??!!.. vagy hozok más példát : Bp.-t Metro Nyugati . Pu. .. 3szekrény nagyságu fiatalt akart 2rendör igazoltatni ... igaz velük nagyon udvarias hangneben !!?? erre azt a válasz kapták :" kuss mindjárt bevágunk a sinek kmözé "aztán tovább mentek ..!!??:a szeretet rendőreid is... de a másik irányba , hátha valami öregasszonyt megbüntethetnek .> na ilyenek "OKTATNAK " és ez ellen szoltam ..ja és hogy a fiatalok "tisztelik " őketn Uabb példa Bp.-t Ferencz Krt. villasmosban ülök 2 fiatal ember velem szemben az asblsakbol látják hogy redőrök állnak a sarkon megszolal az egyik " PATKÁNYOK ""”
 • 3. csakhogy 2010. október 31. 09:06
  „2. Te is csak akkor veszed észre őket amikor igazoltatnak, pedig több feladatuk van,mindenkinek a bajával foglalkoznak mellette, de ez a cikk nem erről szól, itt gyerekeknek akarják megmutatni a szakmát, játékos de lényegre törő formában. Talán az Ő generációjuk már másként gondolkodik róluk és megbecsülik őket, nem úgy mint Te és a többi társad aki mindenben rövidlátóan és divatból vagy csak úgy mert miért ne szapulja a rendőröket.
  Remélem te is foglalkozol a saját magánéleti problémáid és mindennapi nehézségeid mellett hivatalból mások hülyeségének, felelőtlenségének vagy csak összeférhetetlenségével.”
 • 2. Sportplusz 2010. október 30. 22:21
  „a mai rendőrök nem akadémiai szinten de ovodás szinten sincsenek lsd. őket mikor nagyképüen uton utfélen beléd kötnek "IGAZOLTATS " cimén ..és ezek oktatnak most fiatalokat ??”
 • 1. jozko 2010. október 30. 11:40
  „Az ötlet jó-és biztosan hasznos lesz a végrehajtás is!
  A címválasztás lehet kisé "prejudikáló"....”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szakképzésben bevált a központosítás

Országosan is az egyik legnagyobb térségi integrált szakképző központ az 1000 Mester TISZK. Tovább olvasom