Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Diéta mellett heti 5 órát edz Ricsi

Szeged - Mennyi munka és lemondás áll egy sikeres fogyókúra mögött? Erre keressük a választ sorozatunkban, amelyben a szegedi városi fogyókúraverseny egyik indulójának súlyvesztését követjük nyomon. A 17 éves Ricsi ezúttal az edzésekről mesél.
Hat és fél kiló – egy hónap alatt ennyit adott le Tolnai Richárd, akinek nagy fogyását folyamatosan nyomon követjük. A 17 éves fiatalember a szegedi városi fogyókúraverseny egyik résztvevője. Nyárra szeretné formába hozni magát, legalább 30 kilót tervez leadni addig. Korábban beszélt már diétájáról, most az edzéseiről kérdeztük. Nem ér sokat ugyanis az étrendváltás, ha közben semmit nem mozog – a kettő ugyanolyan fontos, ha valaki fogyni akar.

– Heti három nap edzek, ebbe öt óra fér bele. Ennél többet nem lenne tanácsos aktívan mozognom, szüksége van a pihenésre is a szervezetnek – magyarázta. Az sem volt nagy kérdés, milyen órákra járjon a fitneszstúdióban.

– Bokszra már három éve járok. Még az előző fogyókúraversenyen javasolták ezt az óratípust, és nagyon megszerettem. Akkor nem is próbáltam ki más típusú mozgást, most viszont spinningórákat is látogatok. Egyébként is szeretek biciklizni, és megtetszett az edző stílusa. Nem mondom, hogy az első pár óra nem volt nehéz: kikészült a combom, a vádlim, a fenekem és a karom is. De mostanra ezt a mozgásformát is megszoktam.
 
Fotó: Kuklis István
Heti három napon jár edzésre Ricsi. Azt vallja, a diéta mellett pihenésre is szükség van.
Fotó: Kuklis István

Ricsi azt mondja, a két pörgős órán kívül nem talált olyat, ami kedvére való lenne. – Fura lenne, ha megjelennék egy comb-popsi formáláson, vagy mondjuk egy pilatesen – nevetett. Hogy azért más típusú mozgást is végezzen, két alkalommal kondizni is jár. Ez azért fontos, hogy az izmai ne épüljenek le a fogyás során.

Ricsi azt mondja, mostanra teljesen megszokta új életvitelét. – Hétfőn bűnöztem: nagyon fájt a torkom, ezért megettem egy kanál mézet. De egyébként nem probléma betartani a diétát – még úgy sem, hogy rengeteg a csábítás. A legutóbbi cukrászgyakorlaton például pozsonyi kockát, túrógombócot és vargabélest késztettünk. Szívesen megettem volna bármelyiket, de kibírtam: csak az íze miatt kóstoltam meg. De azt gondolom, megéri a sok lemondás: már látszik a testemen, hogy alakul, formálódik. Örülök, hogy belevágtam a fogyókúraversenybe.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

13 minisztert fogyasztott el

13 minisztert fogyasztott el
Aranylakodalmat ülhet Salamon István az újszegedi rendelőjével. Tovább olvasom