Délmagyar logó

2017. 06. 25. vasárnap - Vilmos 22°C | 36°C Még több cikk.

Digitalizálják a Belvárosi mozi Csőke termét

Szeged. Tíz filmszínház, köztük a szegedi Belvárosi mozi nyert a művészmozik digitális fejlesztésére kiírt pályázaton összesen 100 millió forintot.
A digitális fejlesztésre tíz mozi pályázott, a jelentkezők mindegyikének megítélte a támogatást Hoppál Péter, kultúráért felelős államtitkár.
A Belvárosi mozi vezetője, Szabó Éva Andrea lapunk munkatársától tudta meg a jó hírt, ezért tegnap délután nem tudta megmondani, pontosan mekkora összeget nyertek.

– Legfeljebb 12 és félmillió forintra lehetett pályázni. Az összegből a Csőke József termet digitalizáljuk, amire a fenntartó önkormányzattal közösen írunk majd ki közbeszerzési pályázatot – tájékoztatott a mozivezető. A Zsigmond Vilmos termet tavaly, a nagytermet pedig – vidéki filmszínházak között elsőként – 2009-ben digitalizálták.

Az artmozik digitalizációjára azért van szükség, mert 2013 januárjától a hagyományos tekercsek helyett a forgalmazók már csak digitális hordozókon terjesztik a filmeket. A hálózat fejlesztésére 2011 óta évente 100 millió forint áll rendelkezésre, amelyre a települési önkormányzati tulajdonú, fenntartású vagy települési önkormányzati támogatóval rendelkező művészmozik pályázhattak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A legjobb európai egyetemi városok között Szeged

Egy utazásokkal foglalkozó weboldal felvette Szegedet a 10 legjobb európai egyetemi várost tartalmazó listájára. Tovább olvasom