Délmagyar logó

2017. 08. 19. szombat - Huba 20°C | 35°C Még több cikk.

Díjak, elismerések karácsonyra

Szeged - Az ünnepek előtt több intézményben, alapítványnál és iskolában jutalmazták a kiváló, elismerésre méltó teljesítményt, amelyből csokorba szedtünk párat.
Két magánszemély, két cég és egy kutatóintézet kapta tegnap az oktatási minisztérium Kármán Tódor-díját az oktatás szereplőinek nyújtott kiemelkedő támogatásért. Hiller István elismerésben részesítette a szegedi Sófi József egyéni vállalkozót is, aki létrehozta a Sófi József Szegedi Tehetségekért Közhasznú Alapítványt. Saját vagyonából 60 millió forintot áldozott erre a célra.

Alapításának 125. jubileumát ünnepelte tegnap a szegedi Móra Ferenc Múzeum. A születésnap alkalmából idén két Tömörkény-díjat is adományozott Zombori István megyei múzeumigazgató. Életműdíjjal tüntették ki Kass János grafikusművészt, Szeged díszpolgárát, aki betegségére tekintettel nem tudta személyesen átvenni a plakettet. A másik Tömörkény-díjat Juhász Antal néprajzkutató vette át, aki 34 évig volt a múzeum munkatársa, és egy időben ellátta az igazgatóhelyettesi teendőket is.

Az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyermekeknek Alapítvány Mozgalom Deszegregációért Díjban részesítette Vásárhely polgármesterét, Lázár Jánost. Mohácsi Erzsébet, az alapítvány elnöke kifejtette: Vásárhely polgármestere elsőként vezette be az átfogó roma integrációs programot, és mintaértékű modellt hozott létre.

Pécs önkormányzata által alapított Eck Imre Közalapítvány kuratóriumának döntése alapján Juronics Tamás koreográfusnak, a Szegedi Kortárs Balett és a Szegedi Nemzeti Színház művészeti vezetőjének ítélték oda az Eck Imre-díjat. Az elismerést Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke ma este adja át a Művészetek Palotája Fesztiválszínházában, ahol debütál Juronics legújabb, összművészeti produkciója, A mennyei város és A katona története.

A 2008–2009-es tanév városi ösztöndíjait Solymos László, Szeged alpolgármestere adta át tegnap: 100 szegedi, kiváló tanulmányi eredményű, legalább másodéves, de 26. évét még be nem töltött egyetemi, főiskolai hallgatót jutalmazott. További 279 hallgató kapta meg a Bursa Hungarica ösztöndíjat, amely elsősorban szociálisan rászoruló egyetemistáknak, főiskolásoknak jár.

Az ország 36 általános iskolája, köztük az újszegedi Gregor József Általános Iskola nyert a Citibank és a Junior Achievement Magyarország Alapítvány közös iskolatámogatási programjában. A 760 ezer forint összértékű program lényege a személyiségfejlesztés, a közgazdasági szemlélet tudatosítása, a gazdasági folyamatok megismertetése a gyerekekkel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Levonultak a régészek

Szeged - Téli szünetre levonultak az épülő M43-as nyomvonalán dolgozó régészek. Gyorsabban haladtak,… Tovább olvasom