Délmagyar logó

2017. 09. 20. szerda - Friderika 10°C | 19°C Még több cikk.

Díjazottak a kultúra napján

Szeged - Csongrád Megye Közművelődéséért Díjjal tüntették ki tegnap Olasz Sándor professzort, a Tiszatáj főszerkesztőjét és Molnár Csabát, a Rendezvényház Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatóját.
A Móra Ferenc Múzeumban megtartott ünnepség a magyar kultúra napja alkalmából induló rendezvénysorozat nyitánya volt. Magyar Anna, a közgyűlés elnöke köszöntötte a két díjazottat. Olasz Sándor tanszékvezető egyetemi tanár 1973-ban diplomázott. Kutatási területe a 20. századi magyar irodalomtörténet, az 1920-as, 30-as évek irodalma, a kortárs és a határon túli magyar irodalom, a prózaelmélet. Az általa szerkesztett Tiszatáj 56 éve működik: ez ma a legidősebb magyar szépirodalmi folyóirat, a Nyugat rekordját is megdöntötte. Molnár Csaba 2007 júniusa óta vezeti a rendezvényházat, és jó néhány emlékezetes program, így a Paprikafesztivál és a Megyezöld napok, Trianon-megemlékezések, valamint Wass Albert-estek megszervezése fűződik a nevéhez.

A megye által meghirdetett történelmi, irodalmi témájú rajzpályázatra az alsó tagozatosoktól az érettségiző korosztályig közel 150 diák műve érkezett be. A díjazott munkákból kiállítás nyílt a múzeumban, majd Tolcsvay Béla zenélt az egybegyűlteknek.

Olvasóink írták

  • 2. novaklaszlo56 2011. január 25. 20:50
    „Igen, Lidi, ezt üzeni. S ha a dolgok, összefüggések, okok mélyére ásol, akkor... De ne áss, mert akkor még jobban lehangolódsz! Meg aztán úgy érzem, te ásás nélkül is jól látod, mit rejtenek a felszín alatti rétegek. :)”
  • 1. lidi 2011. január 25. 11:10
    „hát mit mondjak, szegény Olasz tanár úr, ha évtizedes munkája annyit ért Szegednek és a megyének, mint a másik díjazott Wass Albert estjei és Trianon-megemlékezései... tehát ha megfelelő programokban utazol, 3 év alatt begyűjthetsz egy plecsnit - ezt üzeni ez a történet”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kolompár az elnök

Kolompár Lászlót, az MCF képviselőjét választotta elnökévé a tegnap megalakult Csongrád Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat. Tovább olvasom