Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Díjnyertes rendőrkutyák őrzik a határt

Szeged - A második és a harmadik helyet hozta el egy szegedi rendőrpár két kutyája a III. Szolgálati és Őrző-védő kutyák Országos Versenyén.
Mindketten a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Szegedi Határrendészeti Kirendeltségének munkatársai.

– 2011 óta dolgozom Majával, aki másfél évesen került hozzám. Ő az első kutyám. Együtt képeztek ki bennünket öt hónap alatt – mondja Miklós Csilla főtörzsőrmester. Élettársa, Köteles Krisztián törzszászlós öreg kutyás: 2004 óta van szolgálati kutyája. Négyéves belga juhásza a Ninja névre hallgat.

Díjnyertes rendőrkutyák őrzik a határt. Fotó: Frank Yvette (galéria)

A szolgálati kutyák versenyére huszonketten neveztek be. Az ebek különféle szituációs őrző-védő, illetve engedelmességi feladatokban mérték össze tudásukat. Mint gazdáik elmondták, a kutyák számára a passzív feladatok a legnehezebbek, mint például egy fémkonténerben rejtőzködő „elkövető" megtalálása, mivel ekkor semmilyen inger nem éri a kutyát. A szegedi rendőröknek egyébként nem ez az első kutyás sikerük, tavaly Bálint Péter törzszászlós, kutyakiképző Hádész nevű kutyája első helyezést ért el a robbanóanyag-kereső kutyák között.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rácz Tibor lemond és fizet

Rácz Tibor tőlünk tudta meg, hogy összeférhetetlen a képviselőség és az IH felügyelőbizottsági tagsága. A jobbikos politikus már másodszor fizeti vissza a tiszteletdíját. Tovább olvasom