Délmagyar logó

2016. 12. 09. péntek - Natália -4°C | 8°C

Dinnyét enni, szépen

Hogyan illik görögdinnyét enni? Szabad-e kivágni a belét, aztán darabokat szelni belőle és a kés hegyére szúrni?
Vagy inkább vágjunk vastagabb szeletet, és kanyarítsunk belőle kanállal?Vagy úgy is illik, ahogyan mindenki szereti, szerette gyerekkorában? Baj-e, ha lenyeljük a magját? És vajon a medgyesegyházi fesztiválra meghirdetett Miss Mézédes Szépségverseny résztvevőinek dinnyét is kell majd enniük bikiniben a színpadon?

Munkában a „minőségellenőrök
Munkában a „minőségellenőrök". Szabó Noel Attila és Dudás Kinga a szegedi Mars téri piacon.Fotó: Frank Yvette

A mag nélküli változat, amelyről már lehet hallani, édesebb? És ha már a magyar dinnyetermelők és a kereskedők közötti megállapodást a Békés megyei képviselő, Simonka György hozta tető alá, miért nem őt nevezik dinnyekirálynak. Miért a jászapáti Pócs Jánosé ez a cím?

Csupa mostanában aktuális, bár egyáltalán nem lényeges kérdés. A fontos ilyenkor inkább az, hogy elég finom-e, elég alacsony-e az ára ahhoz, hogy meg tudjuk fizetni, és közben mégis elég magas-e, hogy a termelőnek is megérje fáradozni érte. A közszolgálati híradó szerint ezekre a kérdésekre most a válasz határozott igen. Ilyesmi pedig ritkán fordul elő.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bezárnak a fiókók

A szegedi Somogyi-könyvtár fiókjai hétfőtől augusztus 21-éig zárva tartanak. Tovább olvasom