Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Dinoszaurusz őrzi a házat

Domaszék - Társa, egy fekete, vérmes kutya láncra kötve csahol, ha idegen közelít, de a T. rex csak bambán bámul bele a semmibe.
Egy régen kihalt, két lábon járó húsevő, a Tyrannosaurus rex őrzi az egyik Domaszék környéki tanyát. Társa, egy fekete, vérmes kutya láncra kötve csahol, ha idegen közelít, de a T. rex csak bambán bámul bele a semmibe.

Az interneten fellelhető információk szerint a dinoszauruszok a hüllők egy csoportját alkották. Változatos méretű – csirke nagyságútól a 30 méteresig terjedő – szárazföldi állatok voltak, melyek 165 millió éven át uralták a Földet.

A Jurassic Park sztárja, a T. rex egy domaszéki tanyán várja a betolakodókat. Inkább dísz, mint házőrző. Fotó: Kuklis István
A Jurassic Park sztárja, a T. rex egy domaszéki tanyán várja a betolakodókat. Inkább dísz, mint házőrző. Fotó: Kuklis István

Az őshüllők megkövesedett csontjai világszerte a múzeumok legfőbb látványosságai lettek. Számos sikeres könyvben és filmben szerepelnek, mint például a Jurassic Park (Őslénypark).

A Tyrannosaurus is két lábon járó húsevő volt, masszív koponyával, melyet hosszú, nehéz farka tartott egyensúlyban. Hátsó lábai aránylag nagyok és izmosak, a mellsők kicsik, de méretükhöz képest szokatlanul erősek voltak. A domaszéki dinót nem a nehéz farka tartja egyensúlyban, hanem egy cövek. Az udvaron vicsorgó műanyag őshüllőtől senki nem fog megijedni. Inkább dísz, mint házőrző.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Történelmi regény Ópusztaszerről

Történelmi trilógiát ír Szombathelyi Árpád, melynek első kötete már a boltokban van. A szeri vitéz Ópusztaszteren játszódik, Kun László idejében. Tovább olvasom