Délmagyar logó

2017. 08. 20. vasárnap - István 19°C | 34°C Még több cikk.

Diplomás-pályakövetés

A felsőoktatás minőségi fejlesztésének egyik kulcsa, hogy a mainál pontosabb információkkal rendelkezzünk a diplomások elhelyezkedéséről, a munkaerőpiac által preferált készségekről, egyes intézmények és szakok kibocsátásának minőségéről.
A munkaerő-piaci igényeknek megfelelő és piacképes felsőoktatási képzési kínálat kialakításának egy – nemzetközi szinten – bevált eszköze a végzettek karrierjének követése, a diplomás-pályakövetés. A felsőoktatás minőségi fejlesztésének egyik kulcsa, hogy a mainál pontosabb információkkal rendelkezzünk a diplomások elhelyezkedéséről, a munkaerőpiac által preferált készségekről, egyes intézmények és szakok kibocsátásának minőségéről.

Hasznos információk

A programmal kapcsolatos részletekről és a legfrissebb hírekről az Educatio Kht. munkatársai folyamatosan beszámolnak a www.felvi.hu/dpr oldalon, ahol már most hasznos információkat találnak a diplomás-pályakövetés nemzetközi, illetve hazai gyakorlatairól.

Ennek a tevékenységnek a szakmai fejlesztését és központi koordinációját biztosítja az Oktatási és Kulturális Minisztérium háttérintézménye, az Educatio Kht. által az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében megvalósítandó program, amely A felsőoktatási szolgáltatások rendszerszintű fejlesztése című kiemelt projekt része.

A központi diplomás-pályakövető rendszer általános célja egy országos diplomás humán erőforrás monitoringrendszer kiépítése, amely pontosan nyomon követi a végzettek elhelyezkedését, valamint a hatékony és fenntartható intézményi pályakövető programok kidolgozása és nyomon követése, az ebből nyert adatok összegzését támogató központi rendszer megvalósítása. A pályakövetési adatok megismerése által a felsőoktatási intézményeknek alkalmuk nyílik arra, hogy képzéseiket a munkaerő-piaci elvárásokhoz igazítsák, illetve versenyképesebb képzési kínálatot alakítsanak ki.

Olvasóink írták

  • 1. andrás1980 2008. augusztus 19. 14:50
    „Hasznos dolog a felsőoktatást a piaci igényekhez igazítani, de még hasznosabb lenne olyan diplomásokat képezni, akik emberileg is értékesek. Ma Magyaroszágon egy diplomás is lehet kicsinyes, korlátolt, önző, unintelligens, és gonosz, a legjobb példa éppen a magyar diplomások szellemi vezetője, Tomka Barnabás (KlubD alapító). Részleteket itt írtam andrás nicknéven: http://mage.hu/2008/7/9/proof”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Petícióban követelnék maguknak a fiatalok a szeszivás jogát

Szeged - Abszurdnak tartják és ellenzik az általunk megkérdezett fiatalok az alkoholfogyasztás korhatárának tervezett emelését. Tovább olvasom