Délmagyar logó

2017. 08. 16. szerda - Ábrahám 17°C | 31°C Még több cikk.

Díszítési láz az iskolákban

A középiskolás ballagás nemcsak a végzősöknek, a többi osztálynak is kötelességekkel jár. A maradóknak virágba kell öltöztetniük az alma matert. Veszik vagy „szerzik"?
– Évek óta minden osztályt bevonunk az iskola feldíszítésébe. Mind a hat tizenegyedikes osztályunk ballagtató, azaz ők búcsúztatják az érettségizőket. Az alsóbb évfolyamok közül akad, akinek műsort is kell szerveznie, de a többség a termeket és az iskolát díszíti fel virágokkal. A munka az osztályokon belül is fel van osztva. Van, aki virágot vásárol, más a díszítésben segédkezik, van, aki a ballagás után takarít – árulta el Gyömbér Márta, a Krúdy vendéglátó-ipari szakközépiskola diákmozgalmat segítő tanára.

Az iskola 10/B osztályosai tavaly folyosót díszítettek, az idén termet, de tarisznyát és műsort is adnak a ballagóknak. – Gerberát, orgonát, szegfűt és vegyes virágcsokrot vásároltunk a piacon hatezer forintért, osztálypénzből – mondta Balázs Viktória, aki a munkamegosztásban a virágbeszerző szerepét vállalta el. – Reggel hatra jövünk, és a ballagás végéig maradunk. Az iskola régi szárnyának egyik termét díszítjük, a táblára idézetet írunk – mesélték osztálytársai, Bányai Brigitta és Papp Etelka.

Virágpiaci vágyak

A Mars téri virágpiacon a Kőrösy József szakközépiskola 10/B osztályának csapatával találkoztunk. – Folyosót díszítünk, a nőszirmot már beszereztük. Most azt nézzük, mit vegyünk még – mondták a lányok. Osztályuk ötezer forintot szánt virágvásárlásra, de olcsóbban szeretnék megúszni. Reménykedtek, a délutánba hajló órán a kereskedők engednek majd az árakból.

A 9/A-soknak személyenként kellett egy-egy csokor virágot beszerezni. Csikós Szandra otthonról hozta az illatos orgonát, a kertjükben termett. A szőregi Markó Tamás ezzel szemben még nem tudta, honnan szerzi majd be a virágot, de valószínűnek tartotta, hogy szombat hajnalban gyűjti be. – Öt óra húszkor már a buszon kell lennem, a szőregi utcák pedig virág szempontjából kincsesbányák. Ha észrevesznek, legfeljebb elfutok, a virággal együtt.

A Tisza Lajos szakközépiskolában már tegnap elballagtak a végzősök, pedig a termeket még fel sem díszítették. Az érettségizők kezéből a virágok is hiányoztak, a 12/A diákjai pizsamában játékmackót, a 12/C-sek egyenmezben focilabdát szorongattak. – Most van a bolondballagás – világosított fel Kiss Gáborné testnevelő tanár, a 10/A osztályfőnöke. – A vicces jelmeztől eltekintve minden ugyanúgy történik, mint az igazi ballagáson. Az osztályok a ballagó dalokat éneklik, és azt is lemérjük, hogy a termekből mennyi idő alatt érnek az udvarra. A tanárnő osztálya a ballagásra még nem vásárolta meg a virágot. – Ezt a tizedikesek szülei vállalták magukra, akik szombat reggel mennek ki piacozni, és onnan hozzák a friss vágott virágot. Csak a mennyiséget határoztunk meg, aminek elégnek kell lennie a tanterem, az ablakok, a tábla és az ajtó feldíszítésére.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dobson itt és ott

Hétezer kilométert autózott április eleje óta Dobson Tibor az árvízi védekezés kapcsán. Az Országos… Tovább olvasom