Délmagyar logó

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda -1°C | 8°C Még több cikk.

Diszkóbaleset Üllésnél - hatan ültek a kocsiban, ittas volt a Golfot vezető nő

Üllési fiatalok tartottak hazafelé vasárnap hajnalban - ittas volt a járművet vezető fiatal nő. - Életünk legrosszabb napján vagyunk túl, remeljük mimdenki hamarosan felépül! - írja a Facebookon egyikük.

13:15 Az autóban utazó Makra Gergő "fészbukos" tempóval és helyesírással készült karakterhű bejegyzése a közösségi portálról: koszonom szepen a jokivansagokat! nagyon jolesik hogy igy aggodtok ertunk ! eletunk legrosszabb napjan vagyunk tul ! remeljuk mimdenki hamarosan felepul ! es szoritsunk egyutt Tomiert hogy minel elobb meggyogyuljon ! kitartast testver ! veled vagyunk !!!

11:35 - Járművezetés ittas állapotban bűntettének gyanúja miatt eljárás indult Golfot vezető nő ellen - tudtuk meg a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjétől. Szenti Szabolcs elmondta, a rendőrök a kórházban hallgatják meg a sofőrt.

11:03 Információink szerint három üllési futballista sérült meg, az autóból kirepült Babarczi mellett két ifjúsági játékos is. Úgy tudjuk, ma délután elmarad a Csengele - Üllés ifjúsági meccs a megyekettőben.

Diszkóbaleset Üllésnél. Fotó: Segesvári Csaba (képgaléria)

08:45
Információnk szerint egy huszonéves üllési focista is ült az autóban, Babarczi Tamás, ő repült ki az autóból. Helyiek azt mesélték, a társaság a bordányi Ezeregy éjszaka diszkóból tartott hazafelé, a kocsit egy bordányi nő vezette. Mesélték, a fiatal focista, még este kiállt autójával a ház elé, azért, hogy apja el tudja hozni diszkóból. Azt egyelőre nem tudni, hogyan került mégis az autóba.

A Golfot a bordányi N. Zsófia vezette, úgy tudjuk, a lány abból a családból származik, amelynek a tagjai a közelmúltban Bordányban szénmonoxid-mérgezést szenvedtek. A balesetben az édesanya akkor elhunyt. Információink szerint nemrég édesapját is elveszítette, aki betegségben hunyt el.

08:45-re a rendőrök befejezték a helyszíni szemlét és feloldották az útzárat.

Diszkóbaleset Üllésnél. Fotó: Segesvári Csaba (képgaléria)

08:10
Félig üres vodkás palack, piroskaszörpös üvegbe töltött alkohol és többféle üdítő is előkerült az árokból kiemelt Golfból. A rendőrök minden palackot egyesével azonosítanak, valamint rögzítik az autóban talált személyes tárgyakat, eszközöket is.

07:50 Több forrásból is megtudtuk - információnkat a rendőrség is megerősítette -, hogy nem öt, hanem hat sérültje van a balesetnek. Közülük életveszélyben van az, aki kirepült az autóból, rajta kívül egy személy sérült súlyosan, a másik négy könnyebben. Információink szerint egymást ismerő üllési fiatalok tartottak haza - családtagjaik közül többen is a helyszínen nézték a műszaki mentést.

07:30 Felismerhetetlenségig összetört az az ezüstszínű 4-es Golf, amellyel feltehetően úgynevezett diszkóbalesetet szenvedtek vasárnap hajnalban Üllés közelében. A kocsi olyan erővel csapódott a vízelvető árokba, hogy a futóműve összetört, eleje pedig súlyosan összeroncsolódott. A törmelékek mintegy 30 méteres átmérőjű körben szóródtak szét. Az úttal párhuzamos kerékpárúton egy női cipőt a Golf fényszóróját és a mentősök által hátrahagyott gumikesztyűket láttunk.

Diszkóbaleset Üllésnél. Fotó: Segesvári Csaba (képgaléria)

Az autó egy kisebb fát is kidöntött, a nyomokból arra lehet következtetni, hogy először belehajtott az árokba, majd onnan „visszapattanva" csapódott a vízelvezető árkot keresztező betonhídba. A Golf légzsákjai kinyíltak, vérfoltok láthatók az ajtókon.

07:11. Fél pályán már megindult a forgalom. A delmagyar.hu úgy értesült, hogy az autóvezetővel négy fiú utazott. Ketten súlyosabban megsérültek, egyik az volt, aki kirepült az autóból.

07:01 Az elsődleges adatok szerint egy személygépkocsi nagy sebességgel haladt Szeged felől Üllés irányába szeptember 1-én hajnalban. A jármű sofőrje Üllés határában egy kettős kanyarban előzésbe kezdett, majd elveszítette az uralmát az autó felett. A személygépkocsi a menetirány szerinti bal oldalon egy kibetonozott vízelvezető árokba csapódott és a feje tetején állt meg.

Diszkóbaleset Üllésnél. Fotó: Segesvári Csaba (képgaléria)

- Az ütközés következtében egy ember kirepült, többen beszorultak. Utóbbiakat a tűzoltók szabadították ki a roncsból. A balesetben összesen öt ember sérült meg, a mentés jelenleg is folyik - tudtuk meg Szenti Szabolcstól, a megyei kapitányság szóvivőjétől.

A helyszíni vizsgálatok alapján a járművet vezető fiatal nő a vezetés megkezdése előtt alkoholt fogyasztott. A mentés és a helyszíni szemle ideje alatt az érintett szakaszt a rendőrség teljes szélességében lezárta.

Diszkóbaleset Üllésnél. Fotó: Segesvári Csaba (képgaléria)

Korábban írtuk:

Az elsődleges adatok szerint öt ember megsérült, amikor egy autó eddig tisztázatlan körülmények között balesetet szenvedett Üllés és Bordány között, Üllés közelében szeptember 1-én hajnalban.

A sérültek közül egy ember kirepült az autóból, ketten pedig beszorultak. Utóbbiakat a tűzoltók szabadították ki a roncsból. A mentés jelenleg is folyik.

A mentés és a helyszínelés idejére teljes az útlezárás Üllés és Bordány között.

Olvasóink írták

129 hozzászólás
 • 129. Bikisunáj 2013. szeptember 03. 21:13
  „113. Apátok 2013.09.03. 13:06
  "ellenben 22 évesen,még a buli hangulatában,alkohol befolyása mellett nem biztos hogy a legjobb döntések születnek."

  125. rita21 2013.09.03. 19:34
  "viszont ne mondja már senki, hogy mikor alkoholt fogyaszt, ugyanúgy gondolkodik mint józan ésszel... egy átbulizott éjszaka után, alkohol mámorban bárki a szöges ellentéte annak, mint aki valójában..."

  Megkérdezném tőletek, hogy került oda a Golf a disco elé? Gondolom ők mentek oda az autóval és akkor a sofőr még (remélhetőleg!!!) józan volt! Így élete legrosszabb döntését JÓZANUL hozta meg és szépen elkezdett alkoholt fogyasztani miközben az autó kulcsa ott volt a zsebében! Akkor miről is beszéltek? Milyen alkohol befolyása MELLETT???
  Nem megyek úgy buliba kocsival ha nem bírom ki, hogy ne fogyasszak alkoholt!
  Ez nem okoskodás kérdése, hanem felelősségtudat kérdése...”
 • 128. vélemény 2013. szeptember 03. 20:47
  „125. rita21
  .. józan sofőrrel aki minden féle káros dolog ellenére 200-zal hajtott... én úgy éreztem kiugrom az autóból... pedig amikor beültem mellé nem tudtam, hogy ez lesz, csak annyit tudtam, hogy biztosan nem ivott...
  - A hangos tuc-tuc zene is fel tudja pörgetni a vezetőt.
  Egyébként sem kell ahhoz inni, hogy valaki felelőtlen legyen.”
 • 127. vélemény 2013. szeptember 03. 20:41
  „125. rita21
  ... képzeljétek bele az ő helyzetükbe magatokat, ...
  - Szerencsére nem kell.
  A zéró toleranciát komolyan kellene venni és nem kellene feltétlenül elhinni, amit a barátok írnak.
  Túlzottan magabiztossá tehet.
  http://www.delmagyar.hu/forum-kepek/231/B2303333.jpg
  - Ha józan lett volna, akkor sem dicsérné meg ezért az esetért a Bíróság.”
 • 126. szilvásbukta 2013. szeptember 03. 19:57
  „120. Apátok
  Az rendben van, hogy a közvélemény "haragjától" jó apaként megvéded a srácokat, de bízom benne, hogy pedagógiai jelleggel otthon Te sem simized meg a pici buksijukat a "becsületes, nagyszerű" srácaidnak, amiért annak a fiatal lánynak az életét kollektív megegyezéssel egy életre hazavágták, amiért derékba törtek egy-két sport-karriert, és ... (Tamásról itt nem bocsátkoznék jóslatokba, gyógyuljon fel.)
  Mert ha otthon is a szegény lelküket ápolod, akkor Te sem vagy sokkal felelősségteljesebb ember, mint amilyet sikerült nevelgetned.
  Üzenem a fiúknak, hogy nem találkoztak volna a "közvéleménnyel", ha nem szolgáltatnak okot, és ilyen híreket a sajtónak.
  Nem a közvéleménnyel kellene harcolni, hanem csendben, és méltósággal önkritikát gyakorolni.”
 • 125. rita21 2013. szeptember 03. 19:34
  „Emberek! Elképesztő hogy mennyire önzőek és nyersek tudtok lenni... 2 nappal egy ilyen tragédia után... hogy ennyire ne érdekelje egyik másik társunkat hogy ezekben a fiatalokban mi játszódott/játszódik le... tény, hogy van igazság abban hogy "nem kellett volna innia a lánynak, nem kellett volna beülni mögé, nem kellett volna, hogy hatan legyenek, sem, hogy gyorsan hajtson", viszont ne mondja már senki, hogy mikor alkoholt fogyaszt, ugyanúgy gondolkodik mint józan ésszel... egy átbulizott éjszaka után, alkohol mámorban bárki a szöges ellentéte annak, mint aki valójában... még baleset meg minden féle rossz szituáció nélkül is képesek vagyunk másnap azt gondolni, hogy "a francba ezt nem kellett volna vagy nem így kellett volna"... elmondanám, hogy nem olyan régen én is bordányból hazafelé tartottam buli után józanul egy szintén józan sofőrrel aki minden féle káros dolog ellenére 200-zal hajtott... én úgy éreztem kiugrom az autóból... pedig amikor beültem mellé nem tudtam, hogy ez lesz, csak annyit tudtam, hogy biztosan nem ivott... szóval a lényeg, hogy egy balesethez nem feltétlen kell inni, sem többen ülni egy autóban (mert már olvastam olyat is aki szinte erre fogja az ügyet), sem gyorsan hajtani, elég egy pillanatnyi nem odafigyelés, vagy fáradtság... ezt a jó Isten így akarta, így kellett lennie, sajnos minden napra jut ilyen és ehhez hasonló eset... van az a mondás, hogy "ha tudom elesek, előtte leülök"... biztosan nem szándékos tette volt a Zsófinak, nem úgy indult el otthonról, hogy "na ma balesetet okozok"... tény hogy hibázott/hibáztak, de legyen már bennetek emberség és magatokban intézzétek el a véleményeteket, és képzeljétek bele az ő helyzetükbe magatokat, hogy milyen érzés lenne ez a szitu és az is, hogy ennek tetejében még forgatják a kést vad idegen emberek...”
 • 124. bobo1986 2013. szeptember 03. 19:15
  „Lehet itt vitázni, szidalmazni a vétkest. Nyilatkozhat mindenki mindenről, mi hogy történt, ki mentett meg kit... De arról egy szó sem esik, hogy a Mentők kiérkeztek, ellátták kórházba szállították.... A Klinikán az orvosok megműtötték, stabilizálták az állapotukat, a nővérek/ápolók pedig ápolják őket... Valahogy Ők mindig kimaradnak...”
 • 123. vélemény 2013. szeptember 03. 19:05
  „120. Apátok
  ... nincs jogod!!!!! És igazán nincs is miért...
  akkor talán lenne ha másban is kárt okoztak volna...
  - Arról majd a Bíróság dönt, hogy a sofőr kiben és miben tett kárt "magán kívül"”
 • 122. vélemény 2013. szeptember 03. 18:54
  „119. novemberke
  azt az energiát amit erre a hülye vitára pazarlunk, ...
  ... egy ilyen hülyeségről vitatkozni már tényleg felháborító!
  - Nem muszáj pazarolnod.
  - Magadon is felháborodsz?
  Itt is legalább hatan voltak.
  http://www.delmagyar.hu/forum-kepek/231/B2303287.jpg”
 • 121. sheriffkoma 2013. szeptember 03. 18:39
  „"Tipikus magyar szokás,felháborít,hogy abba rúgtok még párat bele,aki amúgy is elég nagy sz*rban van!"
  Nos, az oda nem figyelőkbe maga az élet rúg bele. Nem is egyszer, tehát, törvényszerű, hogy a "szegény embert az ág is húzza."

  "Rendes, becsületes emberek"
  Nem rendes, mert a szabályok durva megszegése maga a rendetlenség, a becsületesség mellé nem feltétlen jár az ész.
  Ha maga Hitler vezetne 30 évig szabályosan és odafigyelve, simán megúszhatná balesetmentesen az egészet. Amihez józanság, belátás, előre gondolkodás és odafigyelés kell, annak semmi köze a becsületességhez.

  Az együttérzést meg el lehet felejteni, mert azzal áldozattá minősítjük őket.
  A "hülye voltam" és az "áldozat lettem" között van egy nagy különbség, az egyik felment, a másik gondolkodásra és változtatásra ösztönöz. A nagy együtt érzők általában maguk is képtelenek a változásra, más hibájából sem tanulnak.”
 • 120. Apátok 2013. szeptember 03. 17:53
  „117. vélemény 2013.09.03. 15:43
  Senki nem véd senkit...csak ez,a tipikus magyar szokás,felháborít,hogy abba rúgtok még párat bele,aki amúgy is elég nagy sz*rban van! igazad van védeni nem kell, viszont támadni meg nincs jogod!!!!! És igazán nincs is miért...akkor talán lenne ha másban is kárt okoztak volna...és ne kezdd el hogy "de mi lett volna ha"! Megtörtént,innentől történelem...
  A sérülteknek pedig annyit üzennék,hogy ne foglalkozzatok ezekkel az emberekkel,úgyis addig mondják még meg nem unják...tudom mennyire összetartóak vagytok és nagyon szurkolok Tomiért (is) mint ahogy az összes focista és sportoló Csongrád megyében!”
 • 119. novemberke 2013. szeptember 03. 16:37
  „azt az energiát amit erre a hülye vitára pazarlunk, inkább az életéért küzdő focistára kellene! Akárhogy is én nagyon remélem hogy fel fog épülni 1000 százalékosan, ez a legfontosabb és tényleg hagyjuk ezt most itt rá! Egy emberi élet mellett egy ilyen hülyeségről vitatkozni már tényleg felháborító!”
 • 118. vélemény 2013. szeptember 03. 15:51
  „112. novemberke
  .. besegíthetnek annak a csinos kis csekknek a befizetésében amit majd a sofőr fog kapni, ...
  - Nem biztos, hogy csekkel megússzák.
  A kappan hangú celeb is leült 5 hónapot.”
 • 117. vélemény 2013. szeptember 03. 15:43
  „108. Évi43
  Nem okosnak kellene lenni ebben a helyzetben hanem mind a 6 fiatallal együtt érezni!
  - Pedig jó lenne, ha sokan tanulnának, "okosodnának" ebből a balesetből és nem védenék elvtelenül a baleset okozóját!
  Azt meg ne várjátok el az emberektől, hogy a súlyos sérülések és a lelki törés fájdalmait átérezzék, amikor Ők maguk vétlenek.”
 • 116. novemberke 2013. szeptember 03. 15:29
  „Igaza van Apátoknak, mindenki tartsa meg a véleményét magának vagy akik szeretnének erről "publikálni" azok hozzanak létre egy titkos fórumot tekintettel az érintettek lelkére. Nem csak most, hanem minden hasonló szituációban.... Igazából senkinek sincs szüksége mások felmentésére és nem kell foglalkozni azzal sem ha mások elítélnek. Ilyen egyszerű az élet.”
 • 115. Apátok 2013. szeptember 03. 14:52
  „114. macs 2013.09.03. 14:24
  Egyrészt, senki nem kért felmentést,csak annyit hogy a felesleges semmitmondó kommentelők,akik csak szerepelni akarnak tiplizenek le innen. Másrészt, teljesen érthető lenne az alábbi kijelentésed: " jó lenne, ha megértenék, hogy ezek az emberek nem rátok, hanem értetek haragszanak." Két dolgot kellene szem előtt tartani,mielőtt bárki is publikálja a véleményét: 1, Ezek a fiatalok jelenleg -függetlenül attól hogy elkúrták- mind fizikailag mind mentálisan segítségre szorulnak...na most én úgy vagyok vele,ha segíteni nem tudok,nem ártok legalább. Azt hiszem ez így helytálló.
  2,Aki a többi fiatal,vagy nem fiatal figyelmét szeretné felhívni az ittas vezetés veszélyeire,kiváncsi lennék, mikor veszi észre hogy ez nem a megfelelő fórum...ezt a cikket azok az emberek követik,akik vagy hozzátartozó, ismerősök,barátok akik aggódnak...vagy a balesetet elszenvedettek,vagy azok akik mindig mindenbe bele akarnak u*atni és igazságot tenni,okoskodni..a "na majd én megmondom a faszát" emberek. Kérdem én,ha bárkinek a hozzátartozója fekszik élet halál közt a korházban,ki foglalkozik azzal hogy a sok tudálékos (még ha több esetben is van igazság a hozzászólásokban) milyen jótanácsokkal,okosságokkal szórja tele az oldalt?!! Úgyhogy szerintem itt ezen a fórumon a legtöbb amit tehetünk,hogy bízunk a felépülésükben,és abban hogy minél kevesebb hasonló szörnyűség történik. Várom a kivetnivalókat,és a sokadjára elismételt,elcsépelt "de mégis hogy képzelik ezt" sorokat.....”
 • 114. macs 2013. szeptember 03. 14:24
  „Értem én, hogy akinek testvére, barátja érintett volt ebben a balesetben, annak rosszul esik egyik-másik hozzászóló véleménye, de jó lenne, ha megértenék, hogy ezek az emberek nem rátok, hanem értetek haragszanak. Most mázlitok volt, bár a sofőr biztosan nem fogja egy ejnye-bejnyével megúszni.
  És igazatok van, mindig voltak/lesznek olyanok, akik egy-két pohár/üveg ital után kocsiba ülnek, illetve ilyen sofőr mögé beülnek. Ez addig rendben is volna, ha csak a saját életüket vinnék a vásárra, de az esetek nagy részében vétlenek is áldozatul eshetnek, és innentől kezd érdekessé válni a dolog.
  Apátok, igazad van, tényleg nem ismerem a gyerekeket, de lehetnek bármennyire becsületesek, tisztességesek, most egy nagyon rossz döntést hoztak. Abban is igazad van, "22 évesen,még a buli hangulatában,alkohol befolyása mellett nem biztos hogy a legjobb döntések születnek", de talán nem kéne erre hivatkozva felmentést adni nekik.
  És azt hidd el, hogy nem unalomból írogatunk, mert szeretnénk megelőzni, hogy a következő hétvégén egy hasonlóan rossz döntést hozó társaság által okozott ütközés miatt hozzánk csöngessenek be a rendőrök.”
 • 113. Apátok 2013. szeptember 03. 13:06
  „Sosem szoktam kommentelni, de most nem bírtam ki,mert tudom hogy Queenmargareth1 -és társai- remegve várja a monitor előtt a kommenteket. Várja, hogy újra és újra nyomatékosítsa az emberekben,hogy ő, és kedves családja, rokonai illetve ismerősei mind-mind mintaéletet élnek. Nem tudom van-e hasonló korú gyermeke vagy hozzátartozója,aki netán szórakozni is jár....Ha van,akkor tegye össze a két kezét hogy még nem kapott hasonló híreket,ha meg nincs akkor nem tudom mire vélni bölcseleteit,hiszen biztosan nem a saját fiatalkora a mérvadó...mert otthon az asztal mellett egy üveg szénsavmentes ásványvíz társaságában,egy átlegózott éjszaka után nem nehéz felelősségteljes és ésszerű döntéseket hozni...ellenben 22 évesen,még a buli hangulatában,alkohol befolyása mellett nem biztos hogy a legjobb döntések születnek. Senki nem vitatja hogy hibáztak,de azt se hogy megfizettek érte. Ha ismernéd a srácokat és tudnád milyen emberek,lehet hogy kétszer meggondolnád mielőtt írsz,de ezt így ismeretlenül is megtehetnéd. Rendes,becsületes srácok mindannyian rendesen dolgoznak. Azért a BMW-ért is keményen megdolgozott és meg is becsülte. Azt nem tudom,miért nem elég egyszer leírni a véleményt és kussolni,miért kell folyamatosan forgatni a kést a hozzátartozók,barátok hátában akik azért imádkoznak hogy egyikük túlélje,másikuk tudjon rendesen járni. Mért akarnak főszereplők lenni ebben a szerencsétlen helyzetben? Netán unalomból? Volt szerencsém egy csapatban és egymás ellen is focizni velük,remélem mindenki rendbe jön és találkozunk még a pályán.”
 • 112. novemberke 2013. szeptember 03. 12:29
  „Én tisztelem Makra Gergőben azt, hogy nem mást tesz felelőssé, hanem beismeri hogy mindannyian hibáztak. Anonimlány Téged is megértelek, de Neked/Nektek is meg kell érteni hogy az emberek felháborodnak és felháborodtak egy ilyen eseménytől, akkor is fel lennének ha ez nem veletek történik, hanem mással. Nem ellenetek irányul, hanem általánosságban.

  A másik, ha tényleg mind felelősséget vállalnak a történtekért, akkor besegíthetnek annak a csinos kis csekknek a befizetésében amit majd a sofőr fog kapni, mert tényleg nem csak ő volt a hibás és ha elosztják akkor is sok lesz. Nem tudom hogy az életéért küzdő srác családja milyen helyzetben van, de ha szükséges akkor őket is lehet támogatni..... mikor az én haverom érte kevésbé súlyos baleset, akkor a szüleinek pl gondot okozott a kórházba járás is..... ezeket nem rossz indulatból írtam. De ha már tényleg össze akartok fogni, akkor ez első lépésnek nem is lenne rossz!”
 • 111. szilvásbukta 2013. szeptember 03. 12:25
  „110. anonimlany - Bátorítás, és együttérzés kijárna a srácoknak ezen a felületen, ha a Délmagyar a sport-rovatban említené őket egy elvesztett meccs közvetítésében.
  De ez a cikk nem egy bukott focimeccsről szól, hanem 6 súlyosan szabálysértő fiatalról, akik kis-híján meghaltak a vagányságuk/ostobaságuk miatt.
  Ha vetted a fáradtságot a kommentek végigolvasásához, akkor látod, hogy szinte mindenki azt kívánta, hogy ennek ellenére épüljenek fel mihamarabb, és jegyezzék meg egy életre a leckét. (meg a KRESZT!)
  Te meg legközelebb ne utólag védelmezd a tesódat, meg a cimbiket, hanem akadályozd meg, hogy ostobaságot csináljanak.”
 • 110. anonimlany 2013. szeptember 03. 11:31
  „104. vélemény
  Ha ezen múlik, leírom én 100-szor is még ha kell, de akkor is megvédem a testvéremet és a barátaimat! Nem értem hogy miért kell őket bántani. Nagyon kemény leckét kaptak az élettől, és teljes mértékben meg is bánták amit tettek, ezért nem tartom jogosnak az olyan megjegyzéseket, hogy "megérdemelték" és hogy "majd most megtanulják". Az vesse rájuk az első követ aki sosem hibázott még. Nagyon megbánta mindenki, és bünteti őket a lelkiismeretük eléggé. Úgyhogy a józanság mintaképei befoghatják végre. Nincs szüksége az amúgy is sérült lelküknek ez a sok szenny amit rájuk ontanak... Aki nem azért ír ide, hogy kitartást, és erőt adjon a fiúknak, vagy jobbulást kívánjon, esetleg jó tanácsot adjon nekik, hanem mert a KRESZ könyvek tartalmát elemzi, és bunkó megjegyzéseket tesz, valamint bántja őket, az inkább semmit ne írjon.”
129 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kecskéknek áll a világ Bordányban

Szaladnak a kecskék és terelőik az első bordányi kecskeversenyen, ahol minden a szakállas állatok körül forog. Olyan is indult a futamon, aki először találkozott kecskével. Tovább olvasom