Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Disznófejek a Mágnás Miskában

Szeged - Hatalmas disznófejekkel próbálják a táncosok az operett egyik jelenetét – kacagtató produkció készül.
Egy gigantikus konyhába és egy áthallásos elemekkel tűzdelt gazdaságba képzelte el Menczel Róbert díszlettervezővel Alföldi Róbert, a Nemzeti Színház igazgatója a Mágnás Miskát. A Szegedi Szabadtéri Játékok jövő péntektől látható szezonzáró operettprodukciójának próbáit Budapesten kezdte meg a sztárcsapat, de hétfőtől már az egyik szegedi középiskola tornacsarnokában folytatják a felkészülést, és hamarosan kiköltöznek a Dóm térre. „Cintányéros cudar világ..." – szól Szirmai Albert és Gábor Andor örökzöld operettjének fináléja. A mézes-mázas, édes-bús, szokványos előadás helyett Alfölditől egy friss, mai, meglepő, finoman szurkálódó, ironikus fricskákkal teli, fergeteges Mágnás Miskára számíthat a publikum.Miskát, a talpraesett „vazsmegyei" lovászfiút, aki szemünk láttára válik előkelő arisztokratává, Stohl András alakítja. A sokoldalú színész a Csárdáskirálynő Bóni grófjaként már bizonyította a Dóm téren, hogy a zenés műfajokban is nagyszerű. Marcsát, aki tenyeres-talpas mosogatólányból avanzsál flancos dámává, Radnay Csilla játssza. A mulatságos történet jutalomjátékot jelent a parádés szereplőgárdának: a nagymamát megformáló Molnár Piroskának, a Korláth grófot életre keltő Hirtling Istvánnak, a Lotti grófnőt játszó Náray Erikának. Rácz Ritát láthatja a közönség Rolla grófnő, Haja Zsoltot Baracs István, László Zsoltot Pixi, Znamenák Istvánt Mixi szerepében.

Olvasóink írták

 • 3. pumpusek 2012. augusztus 09. 21:21
  „1. czindi 2012.08.09. 10:55
  "És miért tűri mindezt Kis-Rigó László Püspök Úr? "
  Gondolom azért, amiért mindent megxsinál a papság: pénzért.”
 • 2. C6H12O6 2012. augusztus 09. 19:52
  „Stohl ezt is "sikerre viszi", mint a Tenkes kapitányát Siklóson? Valamiért nagy bukta szagot érzek ezzel az átdolgozással kapcsolatosan. Alföldit most lehet udvariasságból sem fogják megtapsolni, mint az Ember tragédiája illetve a Szentivánéji álom után.”
 • 1. czindi 2012. augusztus 09. 10:55
  „Birka-nyáj, patakzó vér, disznófejek...mit kell még eltűrni ennek a szerencsétlen Dóm-térnek? Meddig lehet még gúnyt űzni a vallásos emberekkel? És miért tűri mindezt Kis-Rigó László Püspök Úr? Legközelebb a Gábor diákot fogják előadni, és minaretet vagy dzsámit csinálnak a Fogadalmi Templomból? Persze csak hogy kellően modern legyen...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rehabilitálják a pitbullokat

Egy miniszteri rendelettervezet szerint a jövőben nem minősülne veszélyes állatnak a pitbull terrier. Tovább olvasom