Délmagyar logó

2017. 03. 27. hétfő - Hajnalka 2°C | 12°C Még több cikk.

Dizájnerpalánták a Százszorszépben

Szeged - A kislányok kreativitását, szépérzékét is fejleszti a divattervező-tábor a Százszorszép Gyermekházban. A gyerekek tegnap papírruhákat készítettek, pénteken pedig ízlésük szerint díszíthetnek fel egy egyszerű öltözéket.
Annyi rajzból, amennyit tegnap délután készítettek a kislányok a Százszorszép Gyermekházban, még egy nagy francia divatház szezonnyitó kollekcióját is összeállíthatnák. A nyolc és tizenegy év közötti gyerekek a héten divattervező- táborban vesznek részt. Az ötlet Buknicz Ildikó fejéből pattant ki, aki nemzetközi stílus- és divattervező szakon végzett a Szegedi Divatiskolában.

– Pillanatok alatt betöltötték a létszámot – számolt be Ildikó a tábor népszerűségéről, ami nem is meglepő, hiszen a legtöbb kislány a „Mi leszel, ha nagy leszel?" kérdésre általában azt válaszolja, hogy színésznő, modell vagy divattervező. Így az sem volt meglepő, hogy a papírokkal szorgoskodó kis lurkók is egytől egyig erre a szakmára készülnek. – A dédike, a mamika és anyukám is tud varrni. Nálunk ez családi hagyomány – árulta el Kecskeméti Kata Sára, aki kikérte magának, amikor „lesáriztuk". Az öntudatos kislány nem idegenkedik a varrótűtől: egyszer az egyik pólóját is kidíszítette virágokkal. Most azonban papírral kellett dolgozni. Egy sablon alapján vágtak ki színes képeket újságokból, ezeket díszítették krepp papírral, színes tollakkal vagy éppen tortaalátéttel, mint ahogyan azt Bende Viktória is tette.

A gyerekek a tábor első napján papírruhákat terveztek Buknicz Ildikó vezetésével. Fotók: Frank Yvette (galéria)

– A foglalkozások lényege, hogy fejlessze a gyerekek kreativitását, szépérzékét, hogy felszabadultan alkossanak – mondta a tábor vezetője, akitől megtudtuk, a kislányok délelőttönként színes programokon vesznek részt. Tegnap színházban jártak, ma moziba mennek. Ellátogatnak a Fekete Ház „Így öltözködött a szögedi nemzet" című kiállítására, és Csólyospálosra is kirándulnak, ahol ékszereket készítenek majd. Pénteken, a tábor zárónapján pedig mindannyian kapnak egy egyszerű kis ruhát, amit ízlésük szerint díszíthetnek flitterekkel, masnikkal, hímzéssel vagy akár batikolással.

Szín 5-ös tervező

Lapunk Szín 5-ös játékának nyertese, Joó Alexandra is részt vesz a divattervező-táboron. Barátnőjével tegnap nagy igyekezettel vágta ki papírból a színes mintás, kis ruhákat. A tápai Bálint Sándor iskola negyedikese négyfős, repülős utazást nyert a franciaországi gyermekparadicsomba, Eurodisney-be, már alig várja, hogy induljanak.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ki akar hasznot húzni a termálkincsből?

Az állam koncesszióba adná a hő bányászatát. A törvényhozók törekvéséről csak véletlenül szerzett tudomást a Magyar Geotermális Egyesület. Tovább olvasom