Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Döbbenetes ékszerlopás a Napfény Parkban

Szeged - Kiadó üzlethelyiségekből fúrta meg a szegedi Napfény Park Bevásárlóközpontban működő ékszerbolt vitrinjeit egy ismeretlen valamikor vasárnap este és hétfő reggel között. A kár az üzletvezetők szerint jelentős.
Két szekrény arany ékszert lopott el egy ismeretlen valamikor vasárnap este és hétfő reggel között a szegedi Napfény Park Bevásárlóközpontban működő ékszerboltból. Az üzlet közvetlenül a főbejárattal szemben, a sarkon található, a mellette lévő két helyiség éppen kiadó, rácsaikon műanyag leplek vannak, amelyek a kiadásukat hirdeti az elérhetőségekkel. Belátni rajtuk ezért nem lehet, a tolvaj is ezt használta ki.

Fotó: Schmidt Andrea
Kiadó üzlethelyiségekből fúrta meg a szegedi Napfény Park Bevásárlóközpontban működő ékszerbolt vitrinjeit egy ismeretlen. Fotó: Schmidt Andrea

Az ékszerbolt jobb oldalán lévő helyiséget az ékszerbolt vezetőinek elmondása szerint a bevásárlóközpontban működő presszó raktárnak használja. Először ide jutott be a tolvaj, aki ezután megbontotta a falat, átkúszott a nyíláson, így bejutott a másik kiadó helyiségbe, ahonnan már hozzáfért az ékszerboltban lévő szekrények hátuljához, amelyeket szintén megbontott, majd a jelentős mennyiségű arany ékszerrel távozott.

Fotó: Schmidt Andrea
Fotó: Schmidt Andrea

– Korábban már jeleztük, nem tartjuk jó ötletnek, hogy nem lehet belátni a kiadó üzletekbe. Vasárnap este hatig voltunk nyitva, a lopást a hétfő reggeli 9 órás nyitáskor fedeztük fel. Jelentős a veszteség, de még nem számoltuk össze, hogy pontosan mekkora kárunk keletkezett. A bevásárlóközpontban és kívül is több kamera működik, reméljük, hogy lesznek rajta értékelhető felvételek. A rácsok kinyitásához speciális eszközzel kell rendelkezni: el sem tudjuk képzelni, hogy senkinek nem tűntek fel a történtek, hiszen a megbontásnak zajjal is kellett járnia, a Tesco nonstop működik, és biztonsági őr is van. Az üzletünkben van mozgásérzékelő, de ez most mit sem ért, hiszen a tettes nem jött be a boltba – mondta csalódottan az egyik üzletvezető.

A rendőrség ismeretlen tettes ellen lopás gyanúja miatt indított eljárást az ügyben.
Trükkös tolvajok

Nem ez volt az első ékszerbolt, amelyet megdöbbentő módszerrel fosztottak ki Szegeden. 2010. december 31-én fedezték fel a Szeged Plazában működő Karát ékszerbolt munkatársai, hogy valaki az éj leple alatt a boltból nagyobb mennyiségben ékszereket és karórákat vitt el. Kiderült, hogy a tettes a pláza tetejét megbontva jutott be az épületbe. 2012 októberében három férfi a szegedi Kígyó utcai Smaragd ékszerbolt alatti pincéből fúrta meg az üzlet Wertheim-záras páncélszekrényét, ahonnan 105 millió forintban vittek magukkal ékszereket és készpénzt. Őket sikerült elkapni, tárgyalásuk nyáron kezdődött meg a Szegedi Törvényszéken, perük október 7-én folytatódik.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Feltámasztaná az ipart Tóth Péter

Az elmúlt huszonnégy évben Szegeden huszonnégy gyár tűnt el, a könnyűipar teljesen megsemmisült. Szükséges az innovációra és a kutatásfejlesztésre is alapozni a munkahelyteremtést - mondta. Tovább olvasom