Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Dóm téri születésnapi szuperkoncert

Szeged - A Délmagyarország 100. születésnapjára rendezett május 22-i Dóm téri szuperkoncerttel indítja 2010-es programját a Szegedi Szabadtéri Játékok. A My Fair Lady, a Carmen és a Hair mellett, néptánc-, opera- és operettgálát is kínál jövőre a fesztivál.
Különleges évadot ígér 2010 nyarára a Szegedi Szabadtéri Játékok. A vidék legpatinásabb és az ország harmadik legidősebb napilapja, a Délmagyarország jövőre ünnepli 100. születésnapját, és – mint a fesztivál régi partnere – május 22-én, szombaton este szuperkoncertet rendez a Dóm téren.

A tegnapi közös sajtótájékoztatón Szetey András, lapunk főszerkesztője úgy fogalmazott: a lelátó nélküli Dóm téren még sohasem rendeztek ilyen óriáskoncertet. Két színpadon népszerű hazai előadók, világsztárok lépnek fel. Mindkét nemnek és minden korosztálynak szeretnénk nyújtani valamit, így a pop- és rockzene mellett operarészletek is felcsendülnek. A sztárokkal zajlanak a tárgyalások, az egyik előadó várhatóan Ákos lesz, aki félig ötletgazdája és rendezője is a különleges estnek. Szetey András köszönetet mondott a városnak és a szabadtérinek, hogy évfordulós csúcseseményünket a fesztivál „nulladik napjaként", Szeged napján rendezhetjük meg a Dóm téren. Elmondta azt is: lapunk előfizetői rendkívül kedvezményesen válthatnak majd jegyet a szuperkoncertre, amelyre legalább tízezer nézőt várunk.

Bátyai Edina, a szabadtéri igazgatója a Délmagyarország és a fesztivál hagyományosan szoros kapcsolatára emlékeztetett, és úgy vélte, a szuperkoncert jó alkalom arra, hogy kipróbálják, hogyan lehet a nézőtér nélküli Dóm téren nagyszabású rendezvényt létrehozni.

Solymos László alpolgármester, Bátyai Edina igazgató és Szetey András főszerkesztő a REÖK-ben tartott sajtótájékoztatón. Fotó: Miskolczi Róbert
Solymos László alpolgármester, Bátyai Edina igazgató és Szetey András főszerkesztő
a REÖK-ben tartott sajtótájékoztatón. Fotó: Miskolczi Róbert

Jövő nyárra olyan programot állítottak össze, ami biztos siker. Július 2-án saját produkcióként mutatják be a klasszikussá lett világsikert, az operett és a musical határán mozgó My Fair Ladyt, amiből öt előadást terveznek. Zsuráfszky Zoltán lesz a rendező-koreográfusa a nemzetközi néptáncfesztivál július 16-án és 17-én látható Dózsa című gálaestjének. Július 24-én operett- és operagálára várják a műfaj szerelmeseit, július 30-án és 31-én tűzik műsorra új rendezésben a Carment. Az egyik legnépszerűbb musicallel zárul az évad: az augusztus 13-ától 22-éig látható Hairt is saját produkcióként állítják színpadra.

A fesztiváligazgató hangsúlyozta: közönségbarát produkcióikkal sikerült elnyerniük a nézők bizalmát. A publikum kiszolgálása a céljuk, a jegyárakat nem emelik, a belépők a REÖK kiállításaira is érvényesek. Napokon belül megkezdik a jegyértékesítést, kedvezményes bérleteket is kínálnak.

Duplázhat a fesztiváligazgató

Öt éve szervezi önálló cég Bátyai Edina vezetésével a fesztivált, az eredmények – a nézőszám növekedése, az elégedettségi mutatók folyamatos javulása, a bevételi rekordok – azt bizonyítják, jó döntést hozott az önkormányzat – értékelt Solymos László kultúráért is felelős alpolgármester. Azt is elmondta: a közgyűlés elégedettségét kifejezve újabb öt évre megbízta Bátyai Edinát a fesztivált működtető nonprofit kft. igazgatásával.

Olvasóink írták

 • 10. lila 2009. szeptember 25. 08:46
  „Javaslat:CPG koncert Apátfalván!”
 • 9. Agyi54 2009. szeptember 25. 00:48
  „de szépen fel vannak öltözve!”
 • 8. maradando 2009. szeptember 25. 00:30
  „Egy mindenkiért,mindenki egyért ! Hűlyeség de ez járt a fejemben. A rendezvény kapcsán ezrek vonatozhatnak Szegedre,ezzel támogatva a vasútat.Meg aztán Edina asszony is igazgathatja izlésűnket még 5-évig ! A Délmagyart 100-év múlva már kőbe vésik,mert addigra már nem bíztos,hogy lesz még fa !
  2.4.Ákos valóban szinvonalas előadó szerintem is. Ebben megegyezhetűnk.”
 • 7. Felhőfejes 2009. szeptember 24. 16:17
  „Még az előbbihez. Azért is lenne indokolt kis fesztiválokkal teliszórni a megyét, mert ugye a tömegközlekedés is akadozik, egyre nehezebb eljutni Szegedre. Szinte nincs olyan nap, hogy ne hallanánk újabb vasútvonal- megszüntetésről. És ez csak a kezdet. Ezután, vélhetőleg következik majd az autóbusz-járatok ritkítása.
  Felszámolás felszámolás hátán.
  Vége csak akkor lesz (előre látom), amikor majd a felszámolás is felszámolja önmagát.
  Mi maradna akkor nekünk, derék állampolgároknak, lokálpatriótáknak, napilap-vásárlóknak (és néha olvasóknak)?
  Mi maradna, ha már a kis helyi, szülinapi fesztiválunkra se számíthatnánk?!”
 • 6. Felhőfejes 2009. szeptember 24. 15:42
  „Így van, csatlakozom!
  A falvakban meg szülinapi minifesztiválokat kéne rendezni, elvégre ők sem fizetnek kevesebbet a lapért.
  Ezen kívül kíváncsian várjuk a tanyasiak ötleteit-javaslatait is.
  Legyen ez a fórum egyben az ötletbörze helye!”
 • 5. exchange 2009. szeptember 24. 15:09
  „Gratula a 100 évhez. azonban meg kell jegyezni hogy ezzel megint csak a szegediek járnak jól nem biztos hogy mindenki eljött oda. kéne a városokban ilyen kisebbeket pl: Makón. Itt is ugyanannyit fizetünk a újságért mint szegeden és mégis a összes délmagyar koncert csak szegeden van”
 • 4. Felhőfejes 2009. szeptember 24. 14:42
  „Ez tényleg nagyon nagy kár lenne!
  (És engem privátim is elszomorítana.)
  Nem csupán rendkívüli művész, emellett Szegeden is kifejezetten imádják - hatása a közönségre ugyanis leírhatatlan.
  Emellett költő, menedzser, mindenről megvan a maga eredeti véleménye, no, szóval egy profi polihisztor - nehogy már pont ő maradjon ki!
  (Ja, és ennek a derék újságnak is jól jön majd a kormányváltáskor az ún. kapcsolati tőkéje - nem véletlenül mutatkozik vele főszerk úr is előszeretettel.)”
 • 3. maradando 2009. szeptember 24. 14:14
  „2.Ákos tudtommal csak rendezés lebonyolitásában kap szerepet.A szereplők kiválogatása nem az ő feladata !”
 • 2. Felhőfejes 2009. szeptember 24. 14:01
  „ÁKOS!”
 • 1. maradando 2009. szeptember 24. 13:40
  „100 éves a délmagyar.Gratuláció ehhez a szép korhoz.De ki lesz az oriás koncert sztár vendége ? A 60 éven tuli "Roling Stons" talán? Vagy Fásy Ádám szupercsapata ?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felét fűtik a panelban, mint felújítás előtt

Egyetlen télen 1,6 milliót takarítottak meg, a közös villanyszámlán 60 százalékot spórolnak. Tovább olvasom