Délmagyar logó

2017. 08. 20. vasárnap - István 19°C | 34°C Még több cikk.

Dorozsmán lakik? Írjon nekünk a dorozsmaiak problémáiról!

Ön tudja, milyen az élet Kiskundorozsmán, de mi sosem írjuk meg a tutit? Vannak kérdései, témajavaslatai a mindennapi élet gondjaival kapcsolatban? Küldje el, és mi szembesítjük kérdéseivel a városrész képviselőit!
Új sorozatot indít a Délmagyarország napilap, amelyben a szegedi városrészek problémáit tárja fel az olvasók segítségével. A sorozatban minden héten összegyűjtjük egy városrész jellemző problémáit, témajavaslatait, az olvasókat foglalkoztató kérdéseket, és ezekkel online interjúban szembesítjük a városrész önkormányzati képviselőjét.

Kosik Dénes (Fidesz-KDNP) kiskundorozsmai önkormányzati képviselő
Kosik Dénes (Fidesz-KDNP) kiskundorozsmai önkormányzati képviselő
Elsőként a kiskundorozsmaiak kérdéseit várjuk. Mennyire élhető Dorozsma? Min kellene haladéktalanul változtatni? Miről beszélnek a buszon Szegedre jövet? Az alábbi űrlapon most felteheti kérdéseit, megmondhatja, mit nyomozzunk ki.

Az Önök által beküldött témák alapján július 17-én, kedden Kosik Dénes (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselővel készítünk online interjút. Elsősorban dorozsmai lakosok aktivitására számítunk, ám természetesen bárkinek a kérdéseit várjuk, bárhol is lakik az érdeklődő.


Kérdéseiket, javaslataikat, tapasztalataikat a fenti űrlapon kívül várjuk a szerkesztoseg@delmagyar.hu címen, és leadhatják ügyfélszolgálatunkon (Gutenberg utca 5.), a sajtóházban (Szabadkai út 20.), valamint elküldhetik postán (6740 Szeged, Pf. 153) is.

Egy héttel később, július 24-én, kedden Mihálffy Bélát (Fidesz-KDNP) faggatjuk.

Várjuk kérdéseit, javaslatait!

Olvasóink írták

29 hozzászólás
12
 • 29. filozofus 2012. július 16. 15:11
  „Dorozsmán 10600-an élnek, kb. 3200 háztartás. Plusz Subasa, Sziksóstó (600 fő). Mezőgazdasággal a kertvárosban igen kevesen foglalkoznak, 30 gazdálkodónál is kevesebb lakik ott, akinek 10 hektárnál nagyobb földje lenne.

  Dizel:
  1. Dorozsmai vállalkozások árbevétele évente kb. 4-5 milliárd Ft. Ebből kb. 40-50 millió Ft iparűzési adó folyna be. Ez nem számottevő bevétel. A fő bevétel a fejkvóta bevétele, amely kb. 1,2 milliárd Ft évente. Szemben azzal a kb. 500-600 millió Forinttal, amelyet jelenleg Szeged Dorozsmára költ (pl. közintézmények), ez igen magas összeg.
  2. A buszközlekedés díjáról a társaság az önkormányzattal köt szolgáltatói szerződést, vagyis önkényesen nem emelhetné az árakat. Pályáztatni is lehetne buszközlekedés szolgáltatásra a környező busztársaságokat.

  Dorozsma fejlődését mindig az épp regnáló pártlobbik érdekei határozzák meg. Önállóság esetén minden másként, a helyiek igénye alapján alakulhatna.”
 • 28. gorgó 2012. július 14. 09:39
  „Az újság felhívása a lakossághoz javaslatokról, kérdésekről, felvetésekről szólt. Ehelyett elővettek a mai számban egy rég lefutott lemezt a nagybani áldatlan helyzetéről, ami konszolidálódott. Ennyi a hír egyszavas lényege. Vagy ugyanebben a szegény cikkben - az egyébként jó tollú fekete Klárától - hogy Dorozsma lakói túlnyomó többségben földművelésből, állattartásból élnek...Nos ez igaz volt még 30 évvel ezelőtt. Ma már nem. Talán kicsit körül kellene nézni.Lehetne írni - ha már hírességeket kérnek - pl. Simon Ferencről, aki a délalföld legjelentősebb vadásztéma, portré és tájfestője, egykori repülős, (ha már két szobrászművész is szóba került itt) vagy Anderle Ádám tanszékvezetőről. Vagy a Tornádó kft-ről, ami jelentős kisipari üzem. Vagy arról, miért nem hasznosítják pl. a két nagy dorozsmai teret - a Maróti és az Új tér- ahol pl. a manapság nagy igénnyel fellépő fiataloknak gördeszka, vagy BMX ugrató-gurulópályát lehetne kialakítani olcsón. Ott állnak üresen, gazosan.Miért nem lehet beépíteni területeket, ahová az újházasok települhetnének? stb. stb. stb.”
 • 27. Dizel 2012. július 13. 20:34
  „Dorozsmának nem szabad levállnia Szegedről, mert akkor tuti becsődöl ez a rész. Nincs semmi olyan vállalkozás ami el tudná tartani Dorozsmát. Meg úgye akkor Szeged egyből megszűntetné a helyijáratot.
  Az, hogy a Kosik és a Mihálffy vagy ki polgármeset szeretne lenni itt, az csak a pénzért tetszik-így még jobban lehet "jó csinálni" itt a pénzre gondolok az adófizetők pénzére.”
 • 26. SP 2012. július 12. 17:14
  „Algyő esetében Piri Jóska személye is tényező volt.”
 • 25. macs 2012. július 12. 13:03
  „13. zapi,
  az általad felsorolt cégeknek Dorozsmán van telephelye, ahol van létszáma?
  Algyő és Dorozsma között van egy ici-pici különbség, a MOL. :-)”
 • 24. Bendegúz007 2012. július 12. 09:32
  „4. Deadman
  Csak úgy megjegyzem ha Dorozsma lekapcsolódna azzal csak Szeged járna jól,pl...az szkt azon járatait nem kellene indítani,és még ritkább lenne a közlekedés,és drágább mint most,egy a sok negatív dologból,ha leszakadnának.
  Erről csak úgy lehet elgondolkodni hogy felsorakoztatni az érveket,és ellenérveket ,és összehasonlítani.”
 • 23. dorevi 2012. július 12. 08:53
  „Dorozsmát röviden úgy lehetne jellemezni, hogy Szeged város "nagy forgalmú utakkal" elzárt része. Ezen felül Dorozsmát érinti a halasi és majsai átmenő, a szikire, a kiskertekbe+üdülőkbe, valamint a nagybanira érkezők forgalma.
  Vajon volt-e Dorozsma fő útján forgalom-számlálás, netán légállapot ellenőrzés?
  T Képviselő Urak programjába tartozik-e a városkörzet erdősávos védelme érdekében ténykedni? A város közép- vagy hosszútávú terveiben szerepel-e ez a beruházási cél?”
 • 22. gorgó 2012. július 12. 07:50
  „Sokszor olvasok felháborodott sorokat a Csörögben: "hetek óta belóg egy ág a bicikliútra, kiveri a szemét az embereknek" meg: "embermagas a gaz az árokpartomon", vagy "A kis fát, amit az önkormányzat telepített a házunk elé, kiszáradás fenyegeti, miért nem jönnek és locsolják már meg, ha iderakták..." Elképesztő, hát fogok egy metszőollót és lenyesem, vagy hívok pár srácot a házból és kicsupálom a gazt, vagy leviszek egy kanna vizet az emeletről és megöntözöm. Miért kell mindig, mindig a KÖZPONTI intézkedésre várni, arra aspirálni??? Kiveszett az emberekből minden társadalmi. Mindenki a kommunistákkal azonosítja ezeket, ergo, aki nem nézi el, nem indít drága telefonokat, öles terjedelmű olvasói levelet ahelyett, hogy 5 perc kétkezi munkát végezzen, az már biztos az "átkos" pusztulnivaló itt rekedt maradványa.”
 • 21. gorgó 2012. július 11. 20:03
  „itt csaholjátok egymást, de mi az, ami építő javaslat volna? Vagy kérdés, vagy felvetés, vagy segítség? Meg nem hirdettetek egy szemétszüretet! meg nem hirdettetek egy Liget rendbetételt! Semmit nem kezdtek, várjátok a Torony alól, hogy kitörölje nektek. Nosza, gyertek téglát pucolni a stációutakhoz! Van több tízezer. Hja, majd a közmunkások? Vagy akárki, csak ti nem? Majd a képviselők fizessenek mindent? Nézzetek szét Dorozsma körüli tök kis falvakban, hányan ajánlják fel a segítségüket, hogy szebbek, jobbak legyenek! A kétkezi munkájukat: Zsombó polgármesterét láttam árkot ásni a közúton a többi lakossal. Csólyospálos polgármesterét vizet vezetni a belvízkor.Titeket nem látlak soha sehol, amikor valami munka végét meg kell fogni. Csak duma, duma, duma, meg elvárás. Meg a fasiszta duma, hogy azért fizetek adót, csináljanak meg mindent abból. Én majd az ablakból nézem. Hajrá, így kell ezt. Dumagépek.”
 • 20. Tapasztalt 2012. július 11. 20:02
  „Ne bántsátok a fideszes Kosikot. Ami benne van, azt kiadja a Közgyülésben. Ennyit tud.....”
 • 19. bigroy 2012. július 11. 19:57
  „Deadaman! Nagyon jól és pontosan írtad le Dorozsma történetét...sajnos vannak itt olyanok akik nem tudnak dolgokat de írnak sok marhaságot.....köszi,hogy ezeket FELVILÁGOSÍTOTTAD!!”
 • 18. bigroy 2012. július 11. 19:55
  „4.deadaman bocs nem neked akartam írni az előbb hanem Miracalának!!!”
 • 17. bigroy 2012. július 11. 19:52
  „4.Deadman

  Anno Dorozsma 1950-ig járási székhely volt azaz az városi rangnak számított...néha járj utána mielőtt írsz”
 • 16. maci53 2012. július 11. 19:27
  „6. Még annyit,egy rendőr tartotta karban a környéket"Endre báró",az nem félt a tesvírektűl.
  Négerkolbásszal lerendezte az emberi jogokat,nem kellett milliós nyomozást rendezni.”
 • 15. TELSTAR 2012. július 11. 18:46
  „...meg az Árpa utcai skanzenből... :-))”
 • 14. kkelly 2012. július 11. 18:46
  „Dorozsmához tartozó Sziksós fürdőn is több alkalommal is volt aláírás gyűjtés az utak rossz állapota miatt, főként a Subasa út lakosai kértek segítséget. Esős időben járhatatlan teljes szélességében. Zúzott kő, vagy darált aszfalttal kellene leszórni.”
 • 13. zapi 2012. július 11. 17:27
  „La-za-nak.
  A Vízművekből.
  Az ő iparűzési adójából.
  A Nagybaniból.
  Meg az újjonan építendő ipari parkból.
  Stb....”
 • 12. SP 2012. július 11. 14:23
  „Az tény,
  hogy Dorozsmából sokkal többet ki lehetne hozni
  határozottabb akarat nyilvánítással, persze állami támogatással megsegítve első fázisban.”
 • 11. la-za 2012. július 11. 13:52
  „Deadman!

  Elentmondasz saját magadnak 2 hsz-en belül. Sebaj!

  Azt mondod jobb lenne önálló településként? Hajrá! Gyűjts aláírásokat, majd legyen szavazás. Algyőnek sikerült és marhajól el is tudja tartani magát. Vajon Dorozsma miből tartaná el magát.....? Sorold :)))

  Sándorfalvát meg ne hasonlítsuk össze Dorozsmával. Ha nem érted, hogy miért, az a te bajod :)))”
 • 10. Deadman 2012. július 11. 12:05
  „5. Miracala 2012.07.10. 21:22
  6. újratöltve 2012.07.11. 07:36
  Dorozsma 1838. október 25-én V. Ferdinánd királytól négy vásár tartására nyert jogot és egyúttal megkapta a város címet. Dorozsma mint város 1872-ig szerepelt. Ebben az évben nagyközséggé alakult át.
  Azt hiszem no comment de sebaj hajrá SZEGED !!!

  Amiket írtál az uszkve 1975 óta gondolod ?? Röpke 37 év alatt ez tényleg semmi nem gondolod vagy töröljük szemünket szánkat..ha csak azsidó templom és környékének a felújítását nézem annak is a költségvonzatát akkor csak a zsidó templom környéke több lovetátt kapott egy év alatt mint Dorozsma 37 ÉV alatt !!!!!

  mindamelett míg nem találták kia nagyokosok hogy SZEGED Über alles addig is jó el volt egy a Vározsból leavanzsált község..Ráadásul most hogy a sok Szegedi fejes is a sziki környékére tette át a székhelyét..Most meg van egy 15.000 lélekszámú Szegedi elöváros ?? S falva meg városd a maga uszkve 10 .000 körüli lélekszámával..Tudom nehéz a szegedieknek elviselni hogy ha a Peremvárosok ne adj Isten mind leválnának akkor tulajdonképp a kopsz seggükön kívül semmi sem Maradna ami Szeged csak a belváros és a környéke..”
29 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meleg van a hűvösön is Nagyfán

Az elítéltek ecsetmosás vagy traktortisztítás közben is kiélvezik a csapból kifolyó friss vizet a hőségriadóban. A börtönökben rendkívüli intézkedéseket vezettek be. Tovább olvasom