Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Douchev-Janics és Vajda is ültetett fát

Szeged. A szegedi Mátyás téren pénteken Thierry Le Boucher, az EDF DÉMÁSZ elnök-vezérigazgatója, Hiezl József vezérigazgató-helyettes és az áramszolgáltató által támogatott élsportolók 3 fát ültettek el.
Az eseményen ott volt Douchev-Janics Natasaolimpiai bajnok kajakos, Vajda Attila olimpiai bajnok kenus, Horváth Gábor világbajnok kenus és Varga Tamásvilágbajnok evezős. A szolgáltató további 12 fát adományozott a városnak, ezek helyét a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. jelöli majd ki.

A Föld-napi faültetés előzménye, hogy a társaság 2 éve vezette be cégen belül a Teleautó programot: a munkatársak a szén-dioxid-kibocsátást csökkentik azzal, hogy céges utazásaikat közösen szervezik. Ígéretet tettek arra, hogy minden 10. „együtt utazáshoz" kapcsolódva 1 fát ültetnek el. Facebook-oldaluk indításakor pedig vállalták, hogy minden 100. lájkoló után újabb fát ajándékoznak Szegednek.

Munkában Thierry Le Boucher és Douchev-Janics Natasa a szegedi Mátyás téren. Fotó: Frank Yvette
Munkában Thierry Le Boucher és Douchev-Janics Natasa a szegedi Mátyás téren.
Fotó: Frank Yvette

Az EDF DÉMÁSZ tavaly, a jövőbarát napon már elültetett 3 fát a Móra parkban. Az áramszolgáltató az idei Föld napjához kapcsolódva az EDF DÉMÁSZ Galériában csütörtökön Kármán Balázs természetfotós alkotásaiból nyitott meg egy kiállítást, s itt láthatók Szabó Edittervezőművész munkái is Közelebb címmel. Pénteken környezetkonferencia volt az EDF DÉMÁSZ székházában a Magyar–Francia Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében, energia- és alternatív megoldások a közlekedésben témakörben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötpárti vita Szegeden a kisebbségekről

A Híd-Most jó vagy rossz? Hány kisebbségi képviselő juthat a magyar parlamentbe? Mi a baj a kormány külpolitikájával? – ezekről is vitáztak a meghívott politikusok Szegeden. Tovább olvasom