Délmagyar logó

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 4°C Még több cikk.

Dr. Szabó Imre hétvégéje: borozgat a barátokkal

Szeged - Jeles és ismert személyiségeket kérdezünk sorozatunkban arról, milyen programot választanak maguknak a hétvégén, és azt szívesen ajánlják-e másoknak is. Ezúttal dr. Szabó Imre, a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának dékánja mondja el, mivel tölti a szabadidejét.
Rendhagyó módon telik Szabó Imre szombat estéje: barátaival találkozik, amire az elmúlt 20 évben egyre kevesebb alkalma nyílt.

– Ahogy szaporodott a munka, úgy maradtak el ezek a baráti összejövetelek – sajnálkozott a jogi kar dékánja, aki bizony hétvégén is leül az íróasztalához. – Borozgatással, eszegetéssel, barátkozással telik majd az este – vetítette előre: a jó társaság garancia a jó szórakozásra.

A másik biztos hétvégi program a családlátogatás. Elmennek fiának családjához, és Szegeden élő, idős szüleit is meglátogatják. – Amikor az időjárás engedi, a feleségem szüleit is felkeressük a Balaton mellett. Ilyenkor ha tehetjük, péntektől vasárnapig maradunk, és néha még az is megadatik, hogy egy-két órát horgászhatok a Balaton vizében – említette legnagyobb kedvtelését. A Tiszára viszont idén le sem jutott elfoglaltságai miatt, horgászcsónakját is készül eladni: nem tesz jót a motornak, ha folyton csak áll.

Rendhagyó módon telik Szabó Imre szombat estéje. Fotó: DM/DV
Rendhagyó módon telik Szabó Imre szombat estéje.
Fotó: DM/DV

Emellett a szokásos nagybevásárlás marad a hétvégére az egyik szegedi nagyáruházban: a hűtő feltöltése mellett ilyenkor szerzik be a három kutya táplálékát is.

– A színházlátogatás már jóformán csak a Szegedi Szabadtéri Játékokra korlátozódik – beszélt másik kedvenc kikapcsolódásáról: az egyetemi szemeszterek alatt nincs ideje megnézni az új előadásokat.

A szépirodalom élvezetéről viszont nem kellett lemondania, kapóra jött a hangoskönyvek megjelenése. Mióta Márai Sándor írásait kiadták hangoskönyves változatban, egy-egy Márai-CD-t csúsztat be a lejátszóba, ha autóval indul valahová: számos regényét hallgatta már meg utazás közben.

Szabó Imre az olvasóknak azt ajánlja: látogassanak el a XXVI. Sajtófotó Kiállításra a szegedi Reök-palotába, ahol a képek segítségével felidézhetik az elmúlt év legfontosabb eseményeit!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyilkosság Gyálaréten: a rendőröket is meglepte a brutalitás

Szeged-Gyálarét - Kettős gyilkosság történt szerda éste Gyálaréten - értesült a delmagyar.hu. Egy 22… Tovább olvasom