Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

Dracula gróf, viking harcos, kannibál

A szilveszter hagyományosan a vidámság és a hangos bulik ideje. Ilyenkor legtöbben kötelességüknek érzik, hogy már megjelenésükkel tudassák, milyen őrülten viccesek. Az év utolsó napjaiban felbukkanó utcai árusok bolondos portékáikkal sokat segítenek ebben.
Micsoda nő ez a férfi... Fotó: Frank Yvette
A szilveszter fontos kellékei a különféle álarcok. Akinek sok pénze van, megengedheti magának, hogy gumiszerű, egész fejet betöltő maszkban pálljon a feje pezsgőbontás idején. Aki kevesebbet szán erre, mintegy százféle egyszerűbb műanyag álarcból válogathat. Ezek segítségével Dracula gróf, viking harcos, kannibál vagy ufós képében nyithat ajtót bulira érkező barátainak. Néhány üveg sör elfogyasztása után akár állat is lehet, ehhez érdemes jó előre beszerezni majom-, bika-, kacsa-, cica- vagy kutyaálarcot. Akit az átmulatott éjszaka után rosszullét gyötör, elég ha előkapja a méregzöld arcú öregember maszkját. Ebben úgy is nézhet ki, ahogy érzi magát.

Divatjamúlt cuccok és slágerek

Külföldön nagyobb keletje van az ismert embereket imitáló álarcoknak, mint hazánkban. Mi csak Oszama bin Laden arcmásával és egy Kuncze Gáborra hasonlító alkotással találkoztunk Szegeden az egyik bódéban. Bár az eladó emlékei szerint Torgyán Józsefe és Orbán Viktora is van raktáron, ezeket hosszas keresgélés után sem lelte. – Nem nagy baj, már úgyse nagyon keresik az emberek, kimentek a divatból – tett pontot a kutatás végére.

Az egyik sátor slágere a villogó ledekkel felszerelt napszemüveg. Az árus Hongkongból szerezte be kiváló portékáját, amely sötétben biztos sikert hoz viselőjének. Védelmet is nyújt az alkalmatosság: rajta keresztül bátran belenézhetünk a legvadabb legális tűzijátékba is, a sötétített üveg megvédi szemünket. Egy másik árus a pókember álarcra esküszik, ezt viszik a gyerekek, mint a cukrot. A felnőttek viszont a vidám, színes plüsskalapokért bolondulnak.

Műcicik és kiugró szemek

A kiegészítők közül említésre méltók a felcsatolható műanyag cicik. Az elsősorban férfiak számára gyártott felszerelést hordhatjuk ruha alatt és felette is. Beszerezhető hozzá narancssárga vagy világoszöld dupla loknis paróka is, amivel további kalandozásokat tehetnek a vállalkozó szelleműek a nőimitáció területén. A műcicikre barátaink kiugró szemekkel reagálhatnak. Kapható ugyanis fejre szerelhető véreres kék szempár is, amely alkalmas időben egy rugó segítségével kocsányon lógóvá varázsolható. Ha további borzalmakkal örvendeztetnénk meg a társaságot, fejre csatolható véres konyhakést is szerezzünk be, és imitáljunk fejbe szúrt embert. Sikolyálarccal kombinálva halálian néz ki. Ha épek a fogaink, szilveszterre ideje feldobni mosolyunkat egy hiányos protézissel, amit sötétedés után vámpírfogakra cserélhetünk.
Évtizedek óta töretlen a népszerűsége a szilveszteri zajkeltő eszközöknek. A petárdát betiltották, ezért ha hangosak akarunk lenni, különféle színű és méretű dudákból válasszunk.

Fújjunk bele a röfibe!

A hagyományos trombitából snassz a kisméretű, aki komolyan gondolja, az legalább másfél méteres hangszert vesz. Formabontók kacsacsőr alakú dudát vegyenek, ezt szánkban tartva egyszerre nézhetünk ki vidám kacsának és adhatunk ki éles hápogó hangot. Szolidabbak cumiba is fújhatják, vagy műanyag kereplővel próbálkozhatnak. Takarékos állatbarátok pedig nyilván attól sem riadnak vissza, hogy megvásárolják azt a perselymalacot, aminek a fenekébe trombitasípot eszkábált a gyártó.

Külön kategória a piacon a szerencsét hozó apróságok sora. A szokásos kismalacon, szerencsepénzen és patkón kívül egy kombinált eszközzel is találkoztunk. Ez egy apró bili, melyből a szerencsét hozó tartalom hiányzik ugyan, viszont négylevelű lóhere fedi, közepén egy tizenhárom talléros érme csalogatja Fortuna istenasszonyt. Irodalomrajongók vörös és fekete kisördög-kulcstartók között válogathatnak, hogy biztosan szerencsés és boldog legyen az új évük.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kilónként ezer alatt nem az igazi

Év végén megnő a virslifogyasztási kedvünk. Az áruházak már 130 forint körüli áron is kínálják a… Tovább olvasom