Délmagyar logó

2017. 11. 18. szombat - Jenő 5°C | 8°C Még több cikk.

Drága Magdika!

Szeged - A Belvárosi temetőben csütörtökön eltemették dr. Somogyi Károlynét, lapunk egykori fotóriporterét. Fájdalmas szívvel búcsúzunk tőle.
Nagy a késztetés, hogy most is úgy beszéljünk, mint ritkás szerkesztőségi látogatásaid idején: nyugdíjasként jöttél néha, és akkor megálltunk egy-egy percre a napi megszokott rohanásban, hogy meghallgassuk valamelyik történetedet. Jó volt fölemlegetni a régi idők dolgait, elmélázni a minden rossz körülmény dacára boldog ifjúság idején történtekről, a megszépült múltakról. Láttad, hogy egyre kevesebben vagyunk, akikkel még szót érthetsz, akik ugyanarra emlékeznek, mint Te. Ez az élet – vonnád föl a vállad, hajtanád félre a fejedet jellegzetes mozdulattal, és csodálkozva néznénk össze: Magdi, Te hogyan tudod megőrizni szemednek csillogását – holott megtörtént annyi rossz, volt nehéz helyzet, élettragédia, hétköznapi bánat?

Somogyi Károlyné Magdika - Hegedűs Anna Glória és Sipos Katalin portréfilmje


Ezért az életteli csillogásért irigyeltünk. Az örökös bizakodás, az előre tekintés, a tenni-vágy, az olyan-amilyen világ bölcs, elnéző szemlélete, és a magad cselekedetei iránti nem lankadó igényesség – ezek jellemeztek leginkább. Ezt hagytad ránk. Segítesz vele. És hagytál sok képet persze, köztük ezt, amit most választottunk a búcsúzáshoz, mivel ez volt a kedvenced...

Somogyi Károlyné (1926–2011)
Somogyi Károlyné (1926–2011)

Mi, öregebbek a volt kollégáid közül már ugyanúgy tudjuk, mint Te: csodálatos dolog, hogy amit ránk hagytál, amiben továbbra is velünk vagy, az nagy érték.

Köszönjük, Magdi, és reménykedünk, hamiskás mosollyal nézegetsz bennünket ezután is, és élvezettel hallgatod, valahol ott fönt az égi régiókban, ha föl-fölidézzük az együtt megélt földi világunk emlékeit.
Nyugodj békében!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erdei Zsolt nem az a fajta férfi, aki ápolásra szorul

Erdei Zsolt június 4-én Atlantic Cityben, a Boardwalk Hallban, az amerikai Byron Mitchell ellen lépett legutóbb szorítóba. Tovább olvasom