Délmagyar logó

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 1°C | 8°C Még több cikk.

Drakula első tánca a Hungiban, az utolsó a Dóm téren lesz

Szeged - A Szegedi Szabadtéri Játékok Valentin-napi akciója még tart: most minden, A bolygó hollandira szóló páros jegy vagy bérlet mellé Hungi-belépőt adnak ajándékba.
A fesztivál azonban már a farsangi időszakra is készül, hiszen fergeteges Drakula-partival ünnepelnek február végén, a 2016-os évad második bemutatója kapcsán.

Még Valentin-napi meglepetésekre csábítja a Szegedi Szabadtéri Játékok a szerelmeseket, de a meghitt ünnep mellett már egy bulisabb, vérbő éjszakára is készülnek. Február 14-éig tart az akció, melynek keretében A bolygó hollandira szóló páros jegyhez vagy ezt az előadást is tartalmazó páros bérlethez ajándék Hungi-belépőket kapnak a rózsaszín ködben úszó párok.

Ezáltal pedig nemcsak egy romantikus nyáresti élménnyel gazdagodnak, hanem egy laza, szegedi éjszakai partin is részt vehetnek közösen. Sokan döntöttek úgy az elmúlt napokban, hogy a világhírű énekes, Paul Potts  szereplésével színre kerülő látványos operával lepik meg kedvesüket, és egyúttal lecsapnának a Hungi-jegyekre is. A fesztivál azonban a farsangi hangulatra is gondol. Hogy egy pillanatra se hagyják izgalmak nélkül a leendő közönséget, a színfalak mögött már a hónap végi tematikus, szintén a Dóm téri műsorhoz kapcsolódó programra készülnek.
 
Fesztiválhangulat a Dóm téren. Fotó: Dusha Béla
Fesztiválhangulat a Dóm téren. Fotó: Dusha Béla

Az évadindító opera-előadás iránt érdeklődők után most a második darab, a már címében is sok rejtélyes izgalmat sejtető Drakula utolsó tánca produkció nézőit szólítja meg a szabadtéri. Február 24-én fergeteges Drakula-partira invitálják azokat, akik korábban vagy a kampány ideje alatt jegyet váltottak a népszerű sztárok közreműködésével színre kerülő táncprodukcióra. A közönségkedvenc szereplők kilétét egyelőre még homály fedi, de annyi már tudható, hogy a darabban a Magyar Nemzeti Táncegyüttes mutatja be a sokszínű és utánozhatatlan erdélyi virtust. A sztori pedig a hírhedt Drakula gróf borzongató kalandjait jeleníti majd meg.

A vérfagyasztó romantika a Hungi táncparkettjén kezdődik. Ezen az estén a darab történetének hangulata is megelevenedik Szeged kedvenc partihelyszínén. A Dóm téri előadásra belépőt váltók tehát most két izgalmas éjszakán vehetnek részt egy jeggyel. A Drakula-parti előtt ráadásul különleges partisminket is készíttethetnek a bevállalósabbak a Reök-palotában.

A sorozatos kampányokkal a Szegedi Szabadtéri Játékok legfőbb célja, hogy mozgalmasan, folyamatosan a nyári előadások jegyében teljen az a pár vontatott hónap is, ameddig még várnunk kell a 2016-os ünnepi, 85. évad startjára. Mert a Dóm téri fesztiválhangulat sosem érkezik elég korán… (X)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kártyával lassabban megy a bérletvásárlás

Kártyával lassabban megy a bérletvásárlás
Csak sorban állva lehet bankkártyával bérlethez jutni a belvárosban. Pedig hivatalosan több automata is elfogadja a kártyát. Tovább olvasom