Délmagyar logó

2017. 12. 15. péntek - Valér 6°C | 13°C Még több cikk.

Drogelosztó működött a virágoséknál

Drogelosztó működött a virágoséknál
Röszke - Röszke főutcájának egyik rendezett családi házában működött drogelosztó központ a rendőrség gyanúja szerint. A többgenerációs házban a nyomozók több mint két kiló marihuánagyanús törmeléket találtak.
– Három autóval érkeztek meg a kommandósok, és benyomultak a házba. Ezután egy rendőrautó is megállt az utcában. Azt hittem, a mama halt meg, de utána elgondolkodtam. Egy sima halálesethez nem kellenének rendőrök – mondta egy neve elhallgatását kérő férfi a röszkei Felszabadulás utcában.

A 188-as számú házból az egyenruhások három embert vittek el csütörtökön. – A környéken csak virágoséknak hívja őket mindenki. Tavasztól őszig virágokat árulnak, amiket a fóliájukban termesztenek – mondta a férfi. Úgy tűnik, hogy a virág közé vadkenderpalánta is került. A házkutatás során ugyanis több mint 2 kiló marihuánagyanús törmeléket foglaltak le a nyomozók.

– Nem nagyon tudom, hogy mi az a marihuána. Valami kábítószer, ugye? – kérdezte a drogelosztó központként működő házzal szemben söprő idős asszony. Margit nem nagyon ismerte szembeszomszédjait. Álmában sem gondolta volna, hogy droggal üzletelnek. – Nem tűnt fel, hogy sok ismeretlen autó állt volna meg a házuk előtt az elmúlt hónapokban – magyarázta.
 
Drogelosztó működött a virágoséknál. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)
A rendőrök ugyanis egy vevő lebuktatása után jutottak el a röszkei családi házhoz. Szegeden állítottak meg egy személyautót, amiben több mint fél kiló kábítószergyanús növényi származékot találtak. A gyanú szerint a 32 éves sofőr nem sokkal azelőtt vásárolta a drogot a röszkei családi portánál. A sofőrt kábítószer birtoklása miatt őrizetbe vették.

A házban, ahogy megtudtuk, több generáció lakik együtt. A mama, a szülők és a gyerekek. Kopogtatásunkra és csöngetésünkre egy idős asszony, a mama jött ki az udvara. – Igen, elvittek három embert. De én 77 éves vagyok, és nem tudok semmit – zárta rövidre mondandóját.

A röszkei házban élő három embert kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítják a rendőrök, és kezdeményezik előzetes letartóztatásuk indítványozását az ügyészségnél.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vásárral és zsonglőrökkel köszöntötték a hölgyeket - galéria

Vásárral és zsonglőrökkel köszöntötték a hölgyeket - galéria
Kézműves szappanok, mézek, szörpök és kézzel varrott apróságok várták az érdeklődőket a nőnapi vásáron a Kálvária sugárúti Kik udvarban. Tovább olvasom