Délmagyar logó

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 19°C | 29°C Még több cikk.

Drogot kerestek a rendőrök egy szegedi üzletben

Szeged - Civil, majd egyenruhás rendőrök szálltak meg egy Attila utcai dísz- és ajándéküzletet csütörtök délután. A drogkereső kutyával érkező hatóság a szemtanúk szerint mindent lefoglalt.
Dizájnerdrogokat, egyelőre legális kábítószereket árusító üzletek – úgynevezett Amsterdam-shopok – bezárásától hangos a sajtó. Budapest, Miskolc, Debrecen és Kazincbarcika után Szegeden csaptak le a rend őrei: csütörtökön egy, a pestihez berendezésében kísértetiesen hasonló, ajándéktárgyakat árusító üzletet vettek blokád alá az Attila utcában.

A felderítés alatt a helyszín közelében tartózkodó tudósítónk elárulta: nyitáskor, két órakor két férfi lépett az üzletbe, majd vásárlás után egy kutyás, egyenruhás rendőr érkezett a boltba. Az Attila utcai, felirat és cégér nélküli pinceüzlet ajtajába szinte azonnal kikerült a zárva tábla. Informátorunk elmondta: az üzemeltető nevét homály fedi, a kirakatban nincs erre vonatkozó tájékoztatás. A trolimegállóhoz közeli bolt nemrég nyithatott, információink szerint szórólapon is népszerűsítették.

Rendőr a bolt ajtajában - növényi törmeléket találtak. Fotó: delmagyar.hu
Rendőr a bolt ajtajában - növényi törmeléket találtak.
Fotó: delmagyar.hu

Az üzletben zajló eseményektől a kíváncsiskodókat az ablakra simított sötétítő fóliával tartották távol, az ajtón viszont be lehetett látni. A szinte üres helyiségben mindössze 4–5 üvegvitrinben tartottak árut – sikolymaszkot és egyéb tárgyakat.

Lakossági bejelentésre vizsgálódtak

Lakossági bejelentésre folytattak a rendőrök helyszíni szemlét. Növényi törmeléket találtak, amelyet lefoglaltak. Vegyészszakértői vizsgálatot rendeltek el az anyag meghatározása érdekében – közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata. 

Négy óra előtt több, huszonéves fiatal is megpróbált bejutni az üzletbe, de elküldték őket. Fél öt előtt nem sokkal ujjongó fiatalok jöttek. – Ez az a bolt! – így summázták, hogy megtalálták a kétes hírű ajándéküzletet. A rasztahajú srácok szinte könyörögtek az ajtóban álló férfinak, hogy engedje be őket: hangosan „légysziztek". Hoppon maradtak, de tudósítónknak azt mondták: apró, színes matricás zacskóban olyan cuccot lehet kapni, amitől „rendesen beállunk".

Információnk szerint a rendőrség a boltban tartózkodó eladóval együtt pontos leltárt készített a fellelt, zacskózott anyagokról, amelyet később elszállítottak.

Kutyás felderítés is volt. Fotó: delmagyar.hu
Kutyás felderítés is volt.
Fotó: delmagyar.hu

A többi városban bezárt üzletekben a rendőrök porokat, tablettákat, folyékony halmazállapotú anyagokat foglaltak le. Ezek jellemzően olyan vegyületekhez tartoztak, amelyek hazánkban ugyan nem szerepelnek közvetlenül a kábítószer-tiltólistán, viszont az emberi szervezetbe kerülve kábítószerrel megegyező vegyületté alakulnak át.

A parlament a héten két kapcsolódó törvényt is módosított. A kormány új keretszabályozással a megelőzésre kívánja fektetni a hangsúlyt, és az új, hatásukban megegyező, de legális tudatmódosítók szabályozására bevezeti az úgynevezett c-listát. Erre a listára törzsképlet szerint kerülnek majd fel az anyagok. A jövőben ezeknek a szereknek is tilos lesz a fogyasztása.

Olvasóink írták

25 hozzászólás
12
 • 25. Mox 2011. november 21. 17:05
  „Az persze senkit sem érdekel,hogy az alkohol is kábítószer....és,hogy mennyi bűncselekmény kötődik alkoholos befolyásoltsághoz...”
 • 24. Emberségetavilágnak 2011. november 21. 06:08
  „23. hrdflr 2011.11.20. 22:53
  Otia dant vitia! (tétlenség a bűn forrása)
  Minden más csak hárítás, mellébeszélés.
  Legyen az diák, felnőtt, ifjú, vagy vén, inkább vegye komolyan elemi kötelességét: "Legnagyobb cél pedig itt-e földi létben Ember lenni mindig, minden körülményben." (Arany János: Domokos napra)!”
 • 23. hrdflr 2011. november 20. 22:53
  „Ha már itt tartunk...

  http://mrlk.files.wordpress.com/2009/06/capitalism_quote.jpg?w=600&h=450”
 • 22. Queenmargareth 2011. november 20. 18:47
  „csak iskolába kellene menniük szétnézni a rendőröknek.......
  nem csak középiskolába, gimnáziumba, hanem már általánosba is.”
 • 21. MakaiRozália 2011. november 20. 09:49
  „Köszönet mindazoknak, akik szeretnék megmenteni ezeket a fiatalokat a korai leépüléstől! Nekünk kell majd eltartani őket, ha életben is maradnak, és betegen tengetik életüket. Válaszd az ÉLETET! VAN KIÚT!”
 • 20. tom_peris 2011. november 19. 22:18
  „Elismerésem a rendszámokat láthatatlanná tévő kollegának! Végre sikerült egy kreativitást nem mellőző megoldást találni. :)”
 • 19. Voober 2011. november 19. 18:35
  „"Ezek jellemzően olyan vegyületekhez tartoztak, amelyek hazánkban ugyan nem szerepelnek közvetlenül a kábítószer-tiltólistán, viszont az emberi szervezetbe kerülve kábítószerrel megegyező vegyületté alakulnak át"

  Milyen a kábítószerrel megegyező vegyület?
  Kávé? Cigi? vagy egy kortyinka? :)”
 • 18. öreglány 2011. november 19. 15:54
  „A Petőfi S sgt-on mikor néznek szét???? Remélem a törzsvsrloi krtyt is megszüntetik az ilyen üzletekben??”
 • 17. benq 2011. november 19. 14:43
  „azokat a fiatalokat kellett volna vizsgálatra vinni akik akkor és ott megjelentek...... lehet tudtak volna némi más információt is szolgáltatni...”
 • 16. Zsoltee0716 2011. november 19. 09:08
  „15. Horthyszobor 2011.11.19. 03:50

  ???”
 • 15. Horthyszobor 2011. november 19. 03:50
  „A Bartók teri keményebb vonalra mikor szállnak rá??? Ott is érdemes volna szétnézni, úgy iskola végen. Elég lenne csak ég ideig rejtett kamerával megfigyelni a történéseket.”
 • 14. Sandman 2011. november 18. 21:10
  „Kedves Ebgondolat! Az ebola vírus is természet adta "kincs", de senki nem érezni jól magát tőle, tehát sántít kissé az érvelésed.
  Másrészt a képről szólva a rendőr egy ideje megszűnt szervezet egyenruháját hordja. Kérdés, hogy mire költötte el az éves ruhapénzét?”
 • 13. Ferrer 2011. november 18. 21:07
  „Drogok, rendbontás, sátánizmus! Még jó, hogy méltóságaink minden nap gondoskodnak a gumicsontunkról.”
 • 12. Godina 2011. november 18. 18:21
  „Kedves BoBYTkO!
  Nem okoskodom,de ne legyél ennyire naiv és kis butus!!! :-)”
 • 11. Zsoltee0716 2011. november 18. 17:58
  „4. Mathiasking 2011.11.18. 13:54

  Még mindig az van kiírva!”
 • 10. eljensokaszeged 2011. november 18. 16:36
  „órás mellett”
 • 9. Ebgondolat 2011. november 18. 16:28
  „Már várom, mikor fogják a díszhal- és madár kereskedelmeket is megszállni. Az pedig végképp talányos, hogyha egy árú legális, akkor mi alapján vegzálják az ilyen boltokat és milyen jogon foglalják le a legális termékeket?
  Jelzem, ezt nem azért írom, mert ilyen jellegű boltot üzemeltetnék!
  Azt pedig továbbra is fenntartom, hogy egy olyan társadalomban, ahol naponta lehet legálisan tökrészegre inni magukat, semmi erkölcsi alapjuk nincs "növényi törmelékek" után szaglászniuk és tiltaniuk!
  Az alkohol még károsabb is (főleg a tömény), mint néhány "növényi törmelék", mégis, immár otthon is elő lehet állítani legálisan pálinkát, míg pl a"fű", ami 100 %-ban a természet adta "kincs", állandó támadás alatt áll.”
 • 8. JoyceLynn_Aryan_Nation_Campbell 2011. november 18. 16:25
  „Érti valaki, hogy ha valami legális, azt milyen alapon záratják be?

  De azért büszke vagyok deli, kék vitézeinkre! Csak így tovább, fiúk!”
 • 7. dblaci 2011. november 18. 16:01
  „"A drogkereső kutyával érkező hatóság a szemtanúk szerint mindent lefoglalt."

  Akinél még nem volt házkutatás, az akár viccesnek találja, akár nem, de ezt szó szerint kell érteni. Ilyenkor mindent visznek, mint a kisebbség, biztos, ami biztos alapon. Tőlem papírokat, sót, lisztet, rossz mobilt, mindent vittek, de volt ahonnan kábel modemet, videómagnót, meg ilyeneket is... :D Aztán majd kiderül miben találnak kivetnivalót :D”
 • 6. Kircsi 2011. november 18. 15:24
  „Tiltsák?”
25 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Marad a szmog, romlik a helyzet

Reggel a Tisza Lajos körútról a köd és szmog miatt nem lehetett látni a Belvárosi hidat. A meteorológusok szerint javulás nem várható. Tovább olvasom