Délmagyar logó

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 4°C Még több cikk.

Dubaiból jön a pénz a termálhotelre

Újszentiván - Dubai székhelyű befektetőt talált a Tisza-Maros 2005. Kft. Ők azok, akik 4 éve szeretnének Újszentivánon termálhotelt építeni. A legújabb határidő: 2010 vége.
A befektető már a kapuban áll, a jelek biztatóak– mondta idén áprilisban a 2005 óta tervezett újszentiváni termálhotelről a beruházó Tisza-Maros 2005 Kft. ügyvezető igazgatója. A képet folytatva: azóta a beruházó belépett a kapun, a mostani tervek szerint 2010. december 31-én próbanyitást tart a szálloda.

Az igazgató elmondta: egy dubai székhelyű nemzetközi pénzügyi befektetői csoport lát fantáziát a beruházásban – a termálvízben, a gyógyá- szatban, a szállóban. Velük 2007-ben vette fel a kapcsolatot Mohos László, a csoport pedig idén ősszel döntött arról, hogy 12 millió euróval beszáll a projektbe. A szerződésben rögzített ütemterv szerint december 15-éig a társaságnak rendeznie kell a tulajdoni viszonyait. A tervezett hotelről szóló írásainkban beszámoltunk arról, hogy a telekre, amelyet 2005-ben az önkormányzattól egy forintért kapott a kft., több mint húszmillió forintos jelzálogot jegyeztetett be 2006 májusában egy útépítő cég. A Tisza-Marosnak ki kell fizetnie őket, „tisztába tenni a tulajdoni lapot".

Mohos László tervei ugyanazok, mint korábban, csak az átadás időpontja változik. Fotó: Karnok Csaba
Mohos László tervei ugyanazok, mint korábban, csak az átadás időpontja változik.
Fotó: Karnok Csaba

Ezután következhet a közművesítés, és már kiválasztották az építő céget is, amely vállalta: hét hónap alatt felépíti a szállodát. A befektetők a kivitelezés ütemében folyósítják a pénzt.

– Szerintem már holnap meg tudnám tölteni vendégekkel – válaszolta Mohos László arra a kérdésre, hogy mekkora érdeklődésre számít a hotel iránt. A szálló tervei az évek alatt semmit sem változtak – csak a nyitás tolódott. Továbbra is négycsillagos, ötvenhét szobás, hét lakosztályos szállót terveznek. Nemcsak a helyi és a külföldi termálturizmusra alapoznak, egészségügyi szolgáltatásokat is nyújtanának.

Egyszer majdnem feladta

Újszentivánon egy négycsillagos termálhotel alapkövét tették le 2005-ben. A Tisza-Maros 2005. Kft. ehhez egy forintért kapott meg egy 3,8 hektáros területet az önkormányzattól. A beruházást 1,4 milliárdosra tervezték, az átadást előbb 2006 végére, aztán 2007 végére, majd 2008 végére. Mohos László azt mondta: a 4 év alatt csak egyszer – 2007-ben, amikor egy befektető visszalépett – volt olyan időszak, amikor azt érezte, hogy nem lesz hotel.

Olvasóink írták

  • 1. Pinaman 2009. november 17. 19:39
    „Szegeny befekteto meg nem is sejt hogy at lesz <moderálvay, ugy jo magyarossan! Meg is erdemli ha olyan huje hogy Dubajbol ujszentivanra horgyaja penzit!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bozótvágó késsel vagdalták össze

Szilánkosra tört a könyöke, vágások borítják a fejét és a lábszárait annak a kiskundorozsmai férfinak, akit szomszédja bízott meg tanyája őrzésével, a házba azonban betörtek. Tovább olvasom