Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

Duda Éva koreográfiájával vendégszerepelnek

Szeged - A szegedi Duda Éva két koreográfiájával vendégszerepel szerdán 19 órától a kisszínházban a Közép-Európa Táncszínház.
A Közép-Európa Táncszínház vendégjátékának első részében egy duett, Az Ismeretlen kerül színpadra, amely azt vizsgálja: merre vezet az út kézzelfogható és láthatatlan találkozásaink után, hogyan engedhetjük el egymást, mit eresztünk, mit tartunk meg hátrahagyott metszéspontjainkból. Két szellem találkozása az eleve elrendelés, a sors avagy a véletlen műve, vagy a vágy és a képzelet játéka? Van-e túlvilág, ahol vigyázó szemekkel tekintenek ránk, vagy vándorló lelkekként utazunk tovább, vagy csupán van a nagy semmi? A Szegedről indult Harangozó-díjas koreográfus, Duda Éva darabját Palcsó Nóra és Katonka Zoltán adja elő.

Az est második részében a táncszínház a Carnevalt játssza, amely az átváltozás témakörét kutatja, középpontjában ismert és ismeretlen oldalaink feltárása áll. Képzeletbeli emberi és állati arcaink találkoznak össze a mozgalmas játékban, ahol a szélsőségek nemcsak a karakterek szintjén, hanem az egymást ellenpontozó mozgások ötvözésében is teret kapnak. Az előadás a Közép-Európa Táncszínház 20 éves jubileumára készült, Asztalos Dóra, Eller Gusztáv, Grecsó Zoltán, Gulyás Anna, Hargitai Mariann, Katonka Zoltán, Mádi László és Palcsó Nóra táncolja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Operaverseny: lezárult az első forduló

Szeged - A norvégiai Bergenben a hét végén tartott meghallgatásokkal lezárult a nemzetközi… Tovább olvasom