Délmagyar logó

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik 1°C | 11°C Még több cikk.

Dugóval indult a tanév

A reggeli becsöngetéssel egy időben megállt az élet a Madách és a kis Ságvári körül: bedugult a Boldogasszony sugárút és a nyár óta jobbkezes Madách utca.
Dudáltak, integettek az autósok hétfő reggel a Madách utcában, nem jókedvükben, hanem az iskolakezdéssel együtt járó dugó miatt. A belvárosi iskolák visszatérő problémája, hogy az autóval érkező szülők szinte kivétel nélkül az iskola kapujában próbálják kirakni csemetéjüket. A sok százfős reggeli tumultus szeptember elején nem csak az oktatási intézménybe, hanem a munkába igyekvők életét is megkeseríti.

Dugóval indult a tanév - GALÉRIA

– Az iskolák környékén a rendőrség fokozottan ellenőrzi a megállási és várakozási tilalom betartását – mondta hétfő reggel Vad Róbert, a Csongrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság titkára a Szegedi Madách Imre Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola közelében tartott sajtótájékoztatóján. A rendőrök nem csak figyelték, segítették is a közlekedőket. Az utcára vezényelt egyenruhások kezdetben a gyalogosokat támogatták, fél 8-ra kiderült: a Madách-hoz érkező autósok nehezen birkóznak meg a jobbkéz-szabállyal. Az egyenruhások a gyalogosok kísérgetése helyett forgalomirányításba kezdtek, a nem iskolába igyekvő autósok újabb bosszúságára. Bebizonyosodott, a rendőri karjelzés rég kikopott a sofőrök emlékezetéből.

De nem csak a Madách körül akadtak problémák. Hiába írtuk azt, hogy megnyitották a Huszár Mátyás rakpartot, a félpályás lezárás megmaradt. A sávszűkítésnél a forgalomszervezők a lámpát sem pótolták, így az autósokra bízták a helyzet megoldását. 8 órára javult a helyzetet: megjelentek a forgalomirányítók.

Dugóval indult a tanév - GALÉRIA

A rakpartól a Ságváriig eljutó szülők az évente visszatérő problémával szembesültek, a két sorban várakozó autókból az Aradi vértanúk terén megállt az élet. Hiába a sok tiltó tábla, minden második ságváris szülő úgy gondolja: nem probléma, ha egy „pillanatra" megáll az út közepén. A rövid várakozások eredménye, hogy nem csak a Boldogasszony sugárút, hanem a Tisza Lajos körút, és a Szentháromság utca is megbénult.

Polgárőrökkel együtt segítenek

A rendőrök a polgárőrökkel közösen segítik a biztonságos közlekedést az iskolák környékén – tudtuk meg a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságtól. Hétfői sajtótájékoztatójukon elmondták, az óvodásoknak folytatódik az országos Ovi-zsaru program, az általános iskolások számára a megújult DADA program mellett folytatódik a TiniKék prevenciós előadássorozat. A középiskolások biztonságát egyrészt az idén megújuló ELLEN-SZER program biztosítja, az egyetemistáknak két bűnmegelőzési kurzust indít a rendőrség. – Prevenciós társasjáték – Lépésről lépésre a biztonságért – segíti a diákok, családok bűn-, és balesetmegelőzését. A szórakoztató, foglalkoztató program játékos módon igyekszik a legalapvetőbb ismereteket, tudást rögzíteni, rendszerezni – közölték.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Családostól jönnek az illegális migránsok

261 illegális migránst, köztük 47 gyermeket fogtak a hosszú hétvégén. Kubai embercsempész akadt… Tovább olvasom