Délmagyar logó

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -1°C | 3°C Még több cikk.

Dühösek a szomszédok a Tescóra

Tájékozódni akartak a Dáni és a Földváry utca lakói, mik a nyár végén nyíló belvárosi Tesco tervei. Nem kaptak választ, a lakossági fórumra nem ment el az áruház képviselője.
Török Lászlóné: Áruház nélkül is szűk a Dáni utca. Fotó: Schmidt Andrea
A belvárosiak féltik a Domus környékét. A napokban az új bérlő, a Tesco Global Rt. képviselőjét lakossági fórumra hívták a környező utcákban élők, hogy tájékoztassa őket a nyár végén nyíló szupermarketről. A Tesco vezetése faxot küldött, amiben a szupermarket tervezőjét delegálta a gyűlésre. A fórum előtt egy órával azonban neki is megtiltották, hogy nyilatkozzon.

Az üzlet kialakításáról valóban keveset tudni. Tóth Károly, a körzet önkormányzati képviselője kiderítette, a Tesco még egyetlen szakhatósági engedélyt sem szerzett meg. Annyi biztos, hogy nagyobb parkolóra az áruház nem kért építési engedélyt. A sarki Dáni-házban élő Török Lászlóné a szomszédjai véleményét összegezve elmondta, nekik nem a Tescóval van bajuk, hanem – minden nagyáruházzal. Élelmiszerbolt a körúton belül huszonöt is van, nem akarnak még egyet. Az új szupermarket teljesen felborítja az életüket.

Kérdések maradtak

A Tesco Global Rt. kommunikációs igazgatóságára továbbítottuk a lakók kérdéseit. Szerettük volna megtudni, miért nem jöttek el Szegedre a megbeszélt időpontban, mik az elképzeléseik, és ezekről mikor tájékoztatják a környékbelieket. Lapzártáig nem érkezett válasz.

– Most is borzalmas a zaj a Kálvária sugárúton, egy friss élelmiszereket árusító üzlettel az eddigi többszörösére nő és elviselhetetlen lesz a forgalom – magyarázta a nyugdíjas asszony. – Most is felállnak a parkoló autók a fűre és a járdára, ezután sem férnek majd a parkolóban. Ha a szupermarket ingyenes parkolást biztosítana, még kevesebb hely maradna. De a vásárlók még hagyján!

A szállítókamionok nem fognak beférni a szűk utcába. Éjszaka nem tudunk majd aludni, hiszen nyitásra friss árut pakolnak be. A bútoráruház csak bemutatta itt a kínálatát, ritkán hoztak árut teherautóval. Vevőiket a külső raktárból szolgálták ki.

Törökék úgy érzik, nem törődik velük senki. Rosszat sejtenek, és ezt csak erősíti, hogy nem állt velük szóba az áruház vezetősége. Ha még ezután szerzik be az engedélyeket, gyanús, hogy az üzlet több parkolóhelyet kér majd. Az pedig a kis Dugonics tér zöldjét veszélyezteti.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csillogó, villogó járműcsodák Szegeden

Szombattól hétfőig csodajárgányok randevúznak Szegeden, a Mars téren. Az autók szerelmesei a világ… Tovább olvasom