Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 25°C Még több cikk.

Duplán fizettek a bérlők a parkolásért a Mars téri piacon

Szeged - Sokallják a parkolás árát a szegedi Mars téri piac asztalos bérlői. A nem működő beléptető rendszer miatt 15–20 ezer forintot feleslegesen költöttek el a chipkártyájukra, ráadásul bérletet is kell vásárolniuk.
A Mars téri új beléptető rendszert a kereskedők és termelők feltölthető chipkártyával használhatnák, ha működne. Március 1-jétől mindenki meg is vette a kártyát 10 ezer forintért (ez a kaució összege, amely visszajár, ha valaki befejezi a tevékenységét), és azt feltöltötte 5–10 ezer forinttal. Az automatikus beléptető dolga az, hogy annyi pénzt emel le a kártyáról, amennyi időt az ügyfél a parkolóban eltöltött.

– Ráköltöttünk 15–20 ezer forintot egy olyan rendszerre, amelyik az első napokban rögtön le is állt – panaszolta az egyik szegedi asztalos bérlő. – Ezt követően napi 500 forintos, vagyis kétszer 250 forintos jegyet kellett vennünk. Majd április 1-jétől azt kérte a piacvezetés, hogy havibérletet váltsunk ki, akárcsak tavaly. Ennek 8400 forint az ára. Vagyis már tízezrekbe került az a parkolás, amelyre azt mondták, olcsóbb lesz, mint a korábbi.

Egy másik termelő, aki Szatymazról jár be, azt mondta: ő is kiváltotta a chipkártyát, de nem vette meg a havibérletet. Most csak annyi időre áll meg a nagycsarnok mellett, amíg kipakol – ezt megengedik neki. Utána keres egy olyan utcát a Mars tér körül, a piactól kissé távolabb, ahol nincs fizetőparkolás. Délután pedig újra beáll, hogy visszapakolja a furgonjába a ládáit. Hozzátette: évi 210 ezer forintba kerül az asztal bérleti díja, emellett további 100 ezer 800 forintot kellene kitermelnie a parkolásért, ha megvenné a bérletet.

Megkérdeztük a piacvezetést, milyen megoldást javasolnak a problémára. Erdei Péter, a Szegedi Vásár és Piac Kft. ügyvezető-helyettese szerint igazuk van a termelőknek, feleslegesen áll a pénzük a chipkártyán. Egyelőre csak annyit ígérhetnek, hogy a február 28-án, próbaüzemben elindított beléptető rendszer két és fél hónap múlva, legkésőbb június végén lesz újra üzemképes. Megígérik: visszafizetik a chipkártyák árát, valamint azt az összeget, amelyet az asztalos bérlők ráutaltak. A havibérleteket viszont meg kell vásárolni.

Olvasóink írták

 • 12. kowalsky 2011. április 18. 22:30
  „Bohácsot bízzátok meg kedves károsultak. Ő vs Póda.”
 • 11. Logaritmus 2011. április 18. 16:34
  „A fideszes Póda Jenő egyik cége csinálta a rendszer egyes fontos elemeit, nemde? Miért nem kérdezik őt?”
 • 10. varadipal 2011. április 18. 13:25
  „9., Sólet! Tiéd a pont, való igaz amit válaszoltál a kérdésre.”
 • 9. babfozelek 2011. április 18. 12:15
  „1. Falcao 2011.04.18. 07:51
  "Van valami ami jól működik ebben az országban?"

  Igen, a korrupció!”
 • 8. expro 2011. április 18. 11:50
  „Tessék póda jenö fideszes tanácsnok (stb) elküldeni a számlákat, ugyan is az ö remekmüve a beléptetö rendszer.”
 • 7. macs 2011. április 18. 11:34
  „Ki szerezte be ezt a beléptető rendszert?”
 • 6. szpirigonzálesz 2011. április 18. 11:08
  „A piac beléptető rendszere minden szegedi sikere!”
 • 5. klj_54 2011. április 18. 09:49
  „Tessék sikkasztás miatt perelni a piacot!
  Ennyire egyszerű az eset!”
 • 4. varadipal 2011. április 18. 09:43
  „Csodálkoztam volna, ha egyszer valami a szolgáltató kárára romlik el.A kártya ára, a rátett feltöltés ára és kamatai kit gazdagitanak jogalap nélkül? Mintha a PTK-ban olvastam volna valami hasonló törvényi tényállást. Most nem tolonganak a jogászok, mert nem a bódé van műsoron, nem lehet nagyot kaszálni?”
 • 3. Kapitalistapista 2011. április 18. 08:30
  „Sokat járok a mars térre, de az új vezetésről eddig csak rosszat hallottam.”
 • 2. igazságkereső 2011. április 18. 08:15
  „Milyen érdekes, az áramszolgáltatók által a fogyasztók felé többlet ÁFA-számlázást végzett, amelyet Bajnai úr a kockázati alapba utaltatott a céggel, annak ellenére, hogy ezt a törvénytelen többletet a fogyasztók fizették meg és ki, akkor kérdezem,milyen jogon került az "állami kalapba",miért nem került visszautalásra a fogyasztókhoz? Meddig lehet még ezt a tisztességtelenséget Magyarország polgáraival szemben folytatni? Egyáltalán érdekel ez valakit,foglalkozik ezzel bárki is, vagy állami szintre emelkedett a tisztességtelenség,miközben a polgárokat meg naponta telefonon zaklatják többször is,mert a kialakított gazdasági-és pénzügyi helyzet miatt a családok jelentős többsége fizetésképtelenné vált! Lehetne orvosolni végre ezt a súlyos problémát,mielőtt a családok végleg összeroppannának e súlyos gondban?!!”
 • 1. Falcao 2011. április 18. 07:51
  „Van valami ami jól működik ebben az országban?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendkívüli pénzügyi állapotot vezetnek be a városházán

Mától rendkívüli pénzügyi állapotot vezetnek be a szegedi városházán. Tovább olvasom