Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 13°C | 20°C Még több cikk.

Dzsungel a lebontott házak helyén

Szeged - Több éve lebontott házak helyét lepi el a méteres gaz Szegeden. A forgalmas Csongrádi sugárúton is burjánzanak a vadhajtások a lakóövezetben. A foghíjat öt éven belül kell eltüntetni, de gyomlálni addig is kötelező a területet.
A szemetet a bontás végére, a foghíjat öt éven belül kell eltüntetni – ezt a tájékoztatást kaptuk két éve a szegedi önkormányzat építési irodájától, amikor arról írtunk: tömegesen kezdték bontani az egykori lakóházakat a városban. A Berlini körút 11., a Csongrádi sugárút 21. és 40. szám alatt még nem húztak fel új ingatlant: a hajdani lakóépületek helyén méretes gyomok magasodnak.

A belvárosi dzsungelt közrefogó házak lakóit az elvadult tájról kérdeztük. – Több zöldterületre lenne szükség a városban, de nem hinném, hogy erre a gazok lennének a legmegfelelőbb növények. Ha a lebontott ház felől fúj a szél, ablakot sem nyithatok: az egész család tüsszögni kezd – mondta Eleonóra. Erkélye a Csongrádi sugárút 40.-re néz. A kerítéssel körbezárt területen nem csak allergén növények burjánzanak: a dzsungelben számtalan üres műanyag palackot, raklapot és hátramaradt építési törmeléket láttunk.Egyik olvasónk e-mailben kereste meg szerkesztőségünket: az Ősz utcán sétált unokájával, de rögvest sarkon fordultak, amint a fent említett ház maradványainak közelébe értek. – Rengeteg parlagfüvet láttam a kerítéssel körbezárt területen. Hamarosan virágba borul – írta az aggódó nagymama. A pollen-előrejelzés szerint a Dél-Alföldön a héten a csalánfélék, a kender és a libatopfélék koncentrációja magas vagy nagyon magas a levegőben.

Lapunk kérdésére a szegedi önkormányzat általános igazgatási irodáján elmondták: a le nem kaszált allergén növények esetén növényvédelmi bírságot szabhatnak ki a tulajdonosra vagy arra, akit a telek rendben tartásával bíztak meg. Amennyiben nincs allergén növény egy elhanyagolt területen, ám a sok gyom zavarja a szomszédokat és az önkormányzathoz fordulnak panaszukkal, birtokháborítási eljárás indulhat a gazda ellen.

Pozitív példák

A József Attila sugárút–Makkosházi körút kereszteződésénél levő építési terület évek óta körülkerítve áll. Lapunk legutóbbi információi szerint a Burger King akart itt gyorséttermet nyitni. Bár a beruházásnak még nyoma sincs a volt gyógyszertári központ mellett, a mintegy 3000 négyzetméteres területet szorgalmasan kaszálják. Ugyanígy gondozza tulajdonosa az egykori Gyevi temető területét is.

Olvasóink írták

 • 5. Carlo 2011. augusztus 25. 13:58
  „3 IVY 25 évnél is több hogy elbontották a háztömböt,, talán a 80 as évek elején, de már nem emlékszem pontosan
  én ismerem a gazdáját, de személyiségi okok miatt nem árulhatom el”
 • 4. 620829 2011. augusztus 25. 12:02
  „HELYES...MAYGARI..AZAZ BALKÁNI PILLANATKÉP....ÉRDEMES KIMENNI bÉKETELEPRE IS ÉS A nAGYSZONBATI UTCA ELEJÉN OLYAN SZEMÉTHALMOK VIRÍTANAK----HOGY MÉG.....KEDVES ERRE ÉRDEMES HATÓSÁG EGY KIS KIRUCCANÁS ÉS BÍRSÁGOLÁS???TUDOM-EZ MUNKA ÉS NEM KÁVÉZÁS A HŰVÖSBEN!!!”
 • 3. IVY 2011. augusztus 25. 11:37
  „Bike!
  Nem 10 éve, ha nem lassan 20 éve!!”
 • 2. jcsabi 2011. augusztus 25. 11:02
  „Oda Plázát akartak építeni 10 éve”
 • 1. Bike 2011. augusztus 25. 10:57
  „SZERETNÉM TUDNI A CENTRUM ÁRUHÁZ MÖGÖTT KIÉ A KÖRBEZÁRT TERÜLET.FIGYELEM 10 ÉVE EZ KÖRBE VAN KERITVE TELE MOCSOKKAL ÉS FŰVEL KINEK KELLENE EZT KITAKARITANIA??? MIRE VÁRNAK AZZAL A TELEKKEL A VÁROS SZIVÉBEN?? VAN ERRE MAGYARÁZAT HÁT NINCS????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még tartja az árát a búza

Kedvező volt az időjárás, hektáronként átlagban 4 tonna, jó minőségű búzát takarítottak be Csongrád megyében. Tovább olvasom