Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

E-önkormányzat Siemens módra

A Siemens cégei dolgozzák ki Szeged e-önkormányzati rendszerét. A 670 milliós fejlesztést részben a szegedi Siemens leánycég, a Siemens PSE végzi el.
A Siemens Rt. készíti el Szeged modern, európai elektronikus közigazgatási rendszerét – mondta tegnapi sajtótájékoztatóján Botka László polgármester. A város a 670 millió forintos beruházáshoz a gazdasági versenyképesség operatív programon kapott 618 millió forint támogatást. A fejlesztések határideje jövő év novembere. Botka elmondta: 11 új ügyfélszolgálati modul kifejlesztésével és a már meglévők integrálásával 34 szolgáltatás lesz elérhető a lakosság számára. A rendszer a versenyképesség javítását is szolgálja: 23 szolgáltatást nyújt a gazdasági szereplőknek.

Nagy Sándor alpolgármester, aki „civilben" informatikus, kifejtette: ügyfélbarát és ügyintézőbarát rendszert készíttetnek el. Eddig is történtek hasonló fejlesztések a városházán, például ingyenes rádiós internetkapcsolatot biztosítanak a Széchenyi téren vagy telefonos és internetes bejelentkezési lehetőséget az okmányirodába. Most azonban egy, a teljes működést átfogó rendszert alakítanak ki.

Baján Péter, a Siemens Business Services ágazati igazgatója elmondta: a cég Németországban hozott létre e-önkormányzati rendszert, és hasonló fejlesztésben vett részt Budapesten. A beruházás során új hálózati kapcsolatokat hoznak létre az önkormányzat számára. Egységes számítógépparkot alakítanak ki és a legmodernebb szoftverekkel segítik a közigazgatás, az ügyintézők munkáját – a legfrissebb eljárási szabályoknak megfelelően. A fejlesztések alapvető előnye az egykapus belépési rendszer és a modulárisan bővíthető infrastruktúra. A megvalósításban a Siemens Rt. partnere az Esri Magyarország Kft., a Fujitsu Siemens és a Siemens PSE Kft.

Utóbbi cég már évek óta működtet egy telephelyet Szegeden, folyamatosan növeli alkalmazottainak számát. Fehéregyházi János a Siemens PSE képviseletében elmondta: céljuk volt, hogy ahol jelen vannak, ott dolgozzanak a helyi projekteken is. Szegedi telephelyük további bővítésével újabb témákat szeretnének idehozni, újabb feladatok megoldását keresik majd itteni programozóik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csongrád áll a megyei bűnügyi toplista élén

Bűnügyi szempontból Csongrád a legfertőzöttebb város a megyében – derül ki egy hetilap által… Tovább olvasom